Brauzz
Bijgewerkt: Mei 2023

Brauzz

Brauzz

Veel mensen houden ieder jaar een grote schoonmaak om het huis weer fris en fruitig te maken, zoals een flinke voorjaarsschoonmaak. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog het dagelijkse schoonmaken om het huis netjes te houden. Wat voor schoonmaakbeurt jij ook gaat houden, je hebt tijdens het schoonmaken natuurlijk wel de juiste schoonmaakmiddelen nodig. Je kunt in dit geval kiezen voor duurzame producten, zoals die van het Belgische merk Brauzz. 

 

Duurzame schoonmaakmiddelen van Brauzz

Wat onderscheidt een schoonmaakproduct als duurzaam of groen? Een duurzaam of groen schoonmaakproduct is een product dat geen wegwerp plastic gebruikt, minder verzending nodig heeft en biologisch afbreekbaar is, aldus Brauzz. Klinkt heel redelijk, maar als je in de supermarkt voor het schoonmaakschap staat, zie je nog steeds veel zogenaamde plastic flessen voor eenmalig gebruik, waarvan het merendeel gevuld is met water en niet gerecycled kan worden. Bij de Gentse start-up Brauzz vonden ze dat dat snel moest veranderen en dus creëerden ze sterk geconcentreerde schoonmaakmiddelen in de vorm van strips en poeders in recycleerbare en milieuvriendelijke verpakkingen.

 

De voordelen van Brauzz schoonmaakmiddelen

Je hoeft met Brauzz geen logge plastic flessen of wasmiddeldozen mee te sjouwen. De producten passen zelfs gewoon door de brievenbus wanneer je ze bestelt. Als je een abonnement neemt bij Brauzz, worden er bijvoorbeeld 32 wasstrips direct in je brievenbus bezorgd wanneer je ze nodig hebt. Voor elke typische wasbeurt wordt één wasstrip gebruikt. Deel ze gewoon doormidden voor een kleinere wasbeurt. Je kunt 2 wasstrips gebruiken als de lading bijzonder vuil of zwaarder is. In kilo’s is dat ongeveer 6 kg. Je kunt de echt smerige vlekken ook voorbehandelen, het wasmiddel van Brauzz doet vervolgens de rest. Naast de wasstrips vind je bij Brauzz ook andere producten, zoals vaatwastabletten, badkamerreiniger en meer.

 

Bespaar op je uitgaven aan schoonmaakmiddelen met Brauzz

Nog een voordeel van Brauzz schoonmaakmiddelen is dat je geld kunt besparen. Je hoeft namelijk niet meer te betalen voor merknamen, water en plastic flessen. Wasdiensten beginnen al bij €0,32 per wasbeurt. Je kunt bij Brauzz ook een heel starterspakket kopen, welke je vervolgens eenvoudig weer bij kunt vullen met navullingen. Je hoeft dit pakket zelf maar één keer aan te schaffen en kunt de flessen nadat ze leeg zijn gewoon weer bijvullen en blijven gebruiken. 

 

Brauzz is milieuvriendelijk

De producten van Brauzz zijn een stuk milieuvriendelijker dan reguliere schoonmaakmiddelen. Het vervoeren van bijvoorbeeld vloeibaar wasmiddel in wegwerp plastic flessen die tot 90% water bevatten heeft een veel hogere koolstofvoetafdruk dan wanneer je voor Brauzz kiest. Hetzelfde geldt voor wascapsules. Waspoeder daarentegen niet, maar daar wordt het aantal geleverde kilo's met meer dan tien vermenigvuldigd. Overigens wordt er heel weinig afval geproduceerd door de verpakking, omdat die geheel is opgebouwd uit recyclebaar karton.

Beste Brauzz aanbiedingen van Mei 2023