Brabantia Pannen

Op zoek naar de beste Brabantia pannen? Wij hebben de top 5 voor je vergeleken. Ontdek hier welke pannen het meest geschikt zijn voor jouw keuken! #BrabantiaPannen
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Brabantia Futura Kookpannenset - 4 delig – RVS
Brabantia Futura Kookpannenset - 4 delig – RVS
Voordelen
Deze vaatwasmachinebestendige kookpannenset is geschikt voor alle warmtebronnen en kan zelfs in de oven (tot 200 graden) worden gebruikt. De deksels zijn voorzien van stoomgaatjes, zodat het risico op overkoken wordt verminderd. Bovendien maken de glazen deksels het kookproces zichtbaar, zodat je niet elke keer het deksel hoeft op te tillen.
Nadelen
Voor de steelpan met een diameter van 16 centimeter wordt geen deksel geleverd. De pannen zijn kleiner dan de meeste andere pannensets, dus niet aanbevolen voor huishoudens van meer dan drie personen.
Koekenpan - Ø 28 cm - signal - antiaanbak - zwarte afwerking
Koekenpan - Ø 28 cm - signal - antiaanbak - zwarte afwerking
Voordelen
Deze koekenpan heeft een strak design en is geschikt voor alle warmtebronnen. Dankzij de antiaanbaklaag koeken voedingsmiddelen minder gemakkelijk aan. Dit betekent dat de pan minder makkelijk vies wordt en dat je minder bereidingsvetten nodig hebt. De steel ligt dankzij zijn ergonomische ontwerp prettig in de hand en is hittebestendig.
Nadelen
Alhoewel de koekenpan vaatwasserbestendig is, is handwas aangeraden om snelle slijtage van de antiaanbaklaag te voorkomen. Wordt doorgaans ietwat te groot bevonden door huishoudens van één of twee personen.
Tip: Beste keuze
Brabantia koekenpan 24cm
Brabantia koekenpan 24cm
Voordelen
Deze koekenpan is geschikt voor alle warmtebronnen en is voorzien van een extra handigheid ter ondersteuning bij het koken: de ingebouwde hitte-indicator geeft aan wanneer de ideale temperatuur bereikt is. De pan is voorzien van een antiaanbaklaag, waardoor je minder bereidingsvetten nodig hebt en het schoonmaken ook makkelijker is. De handgreep heeft softgrip.
Nadelen
Alhoewel het mogelijk is om de koekenpan in de vaatwasser te reinigen, is het waarschijnlijk dat hierdoor de antiaanbaklaag wordt aangetast. Daarom luidt het advies de pan met de hand af te wassen.
BRABANTIA INDU+ Koekenpan - keramische antiaanbaklaag - Ø 20 cm - inductie - pfas vrij
BRABANTIA INDU+ Koekenpan - keramische antiaanbaklaag - Ø 20 cm - inductie - pfas vrij
Voordelen
Deze koekenpan met strakke uitstraling is geschikt voor alle warmtebronnen en heeft een keramische antiaanbaklaag. Voedsel kookt zo niet makkelijk aan en ook heb je minder boter of olie nodig. Het aluminium warmt snel op, waardoor de pan vlot op temperatuur is. De steel warmt tijdens het bakken niet op.
Nadelen
De koekenpan is van klein formaat en daardoor niet geschikt voor bereidingen voor meer dan drie personen. Gevoelig voor agressieve schoonmaakmiddelen, dus het beste met de hand af te wassen.
Brabantia R-CYCLE Koekenpannenset - 24 en 28 cm
Brabantia R-CYCLE Koekenpannenset - 24 en 28 cm
Voordelen
Een milieuvriendelijke koekenpannenset, want deze is geheel vervaardigd van gerecycled aluminium. Beide zijn geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen. Hun lichte gewicht zorgt ervoor dat de pannen makkelijk op te tillen en te verplaatsen zijn. Voorzien van een antiaanbaklaag, wat het risico op aanbranden minimaliseert en het afwassen makkelijker maakt.
Nadelen
Vanwege de antiaanbaklaag kun je deze koekenpannen beter niet in de vaatwasser reinigen, maar met de hand afwassen. De pannen zijn van basiskwaliteit en kunnen daardoor iets sneller dan gemiddeld slijten.

Beste Brabantia PannenKoopgids: Welke Brabantia Pannen is de beste koop van april 2024?

Met Brabantia pannen bereid je elke avond weer het lekkerste eten. Ze zijn er in verschillende soorten en maten zodat je voor ieder gerecht wel iets hebt. Alle pannen zijn verkrijgbaar met deksel zodat je het eten lekker warm kan houden. De potten en pannen van Brabantia zijn voor iedereen. Of je nou een chef-kok bent in een 5-sterren restaurant of een keukenprinses, er is altijd wat voor jou te vinden. Door de potten en pannen zo lang mogelijk in een mooie conditie te houden, zorg je ervoor dat ze lang mee gaan. Zo kan je ze het beste met de hand afwassen in plaats van in de vaatwasser.

De geschiedenis van Brabantia

In 1919 werd er in het Nederlandse Noord-Brabant een familiebedrijf opgericht onder de naam Van Elderen & Co. Dit familiebedrijf specialiseerde zich in het leveren van metaalproducten naar de landbouw- en sigarenindustrie. Denk aan melkzeven of sigarendoosjes. Na verloop van tijd veranderde, in 1941, de naam naar Brabantia. Dit is Latijns voor Brabant. Duurzaamheid en recycling stonden bij Brabantia al vroeg tussen hun doelen. Na de oorlog recycleden ze bijvoorbeeld blikken gecondenseerd melk welke werden gebruikt om drinkbekers te produceren. In 1952 begon Brabantia zich pas te richten op huishoudelijke producten met zo ook pannen.

De kwaliteit van Brabantia

Brabantia staat voor hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en doelmatigheid. Ook hun pannen zijn van een hoogwaardige kwaliteit en daarom zijn de producten erg geliefd bij het publiek. Je hebt garantie van 3, 5 of 10 jaar zodat je altijd even terug kan komen wanneer er iets aan jouw pannen of potten kapot gaat.

De meest gestelde vragen

Waar koop ik Brabantia pannen en potten?

Brabantia pannen zijn op veel plekken te verkrijgen. Je kunt ze bijvoorbeeld krijgen in online webshops als Bol.com en in fysieke winkels zoals Cool Blue en Media Markt.

Wat doe ik met een kapotte pan?

Liggend aan welke soort pot of pan je hebt, heb je 3, 5 of 10 jaar garantie. Wanneer je pot of pan dus kapot is gegaan, kan je contact opnemen met Brabantia zelf. Je moet hierbij een duidelijke beschrijving, goede foto’s en het aankoopbewijs bijvoegen in de mail. Er wordt dan contact met je opgenomen hoe Brabantia dit gaat oplossen.

Bevatten mijn pannen of potten PFOA?

PFOA werd gebruikt voor het maken van de antiaanbaklaag in pannen, maar dit bleek schadelijk te zijn en is daarom verboden om nog te gebruiken. Daarom zijn ook alle potten en pannen van Brabantia PFOA-vrij.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Brabantia Pannen

Wat is het materiaal waarvan Brabantia pannen zijn gemaakt?

Brabantia pannen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal.

Zijn de Brabantia pannen geschikt voor alle warmtebronnen?

Ja, de Brabantia pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

Zijn de Brabantia pannen vaatwasserbestendig?

Ja, de Brabantia pannen zijn vaatwasserbestendig, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn.

Hebben de Brabantia pannen een antiaanbaklaag?

Nee, de Brabantia pannen hebben geen antiaanbaklaag. Ze zijn echter wel voorzien van een speciale bodem die zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Zijn de handvatten van de Brabantia pannen hittebestendig?

Ja, de handvatten van de Brabantia pannen zijn hittebestendig, waardoor ze veilig kunnen worden vastgehouden tijdens het koken.

Top 5 Beste kopen
Logo