Bolderkar
Bijgewerkt: Mei 2023

Bolderkar

Bolderkar

Een bolderkar om al je spullen makkelijk mee te nemen

Een bolderkar is perfect als je ergens heen gaat en je wat spullen mee wilt nemen. Je hoeft deze dan niet te dragen, maar zet ze dan makkelijk in de kar en trekt de kar voort. Zo wordt het gewicht ook nog verdeeld en is het dus helemaal niet zwaar. Het is ideaal als je bijvoorbeeld naar een festival gaat en je tent, slaapspullen en kleding mee moet nemen. Dit is makkelijker vooruit te trekken in een bolderkar. Het is ook fijn voor een dagje weg, bijvoorbeeld naar een dierentuin of pretpark. In de kar doe je dan alle spullen, zoals de rugzakken en een koelbox met lekker koud drinken. 

 

Verschillende soorten bolderkarren

Er zijn veel verschillende bolderkarren te koop. Zo zijn er kleine en grote bolderkarren te vinden en bolderkarren in alle kleuren van de regenboog. Je kunt bijvoorbeeld ook een bolderkar met duwstang kopen, maar ook zonder. Op sommige bolderkarren zit een rem, of zelfs een dakje, maar dit is niet zo bij alle bolderkarren. Er zijn veel verschillende bolderkarren en ze zijn elk geschikt voor een bepaalde situatie. Zo kun je beter een kleinere bolderkar kiezen voor een festival, maar een grotere als er een kind in moet zitten. 

 

Ook op het vlak van materialen verschillen bolderkarren van elkaar. Zo zijn er extra stevige bolderkarren van hout, waar je bijvoorbeeld met je hond erin kunt gaan wandelen. Er zijn ook veel bolderkarren die een stalen frame hebben met daarin een hoes van textiel of kunststof. Deze karren zijn lichter en makkelijker overal mee naar toe te nemen. Daarnaast is de keuze tussen een opvouwbare of niet opvouwbare bolderkar ook handig om te maken. Hierbij verschillende materialen vaak. Hout is namelijk opvouwbaar en kunststof daarentegen vaak wel.

 

Bolderkarren voor spullen en voor kinderen

Welke bolderkar het beste bij je past hangt helemaal af van waar je de kar voor wilt gaan gebruiken. Kies bijvoorbeeld het juiste draagvermogen op basis van wat je in de kar wilt doen. Als je bijvoorbeeld alleen spullen in de bolderkar wilt verplaatsen, dan is een lichter draaggewicht al genoeg. Maar als je graag tussen die spullen in ook je kind comfortabel neer wilt zetten als ze moe zijn van het lopen in de dierentuin of pretpark, dan is een hoger draaggewicht handig. Voor kinderen is bijvoorbeeld een bolderkar met zitje fijn, maar voor alleen spullen is dit niet nodig. Hetzelfde geld voor de duwstang. Die is fijn als je kinderen in de kar zitten of je je hond gaat uitlaten, maar niet per se nodig als er alleen spullen in liggen. 

 

Waar te koop

Een bolderkar is, vooral in de zomer, op veel plekken te koop zoals bij de Action of Kruidvat. Zo kun je ze makkelijk kopen in een winkel voor bijvoorbeeld campingspullen, maar zijn ze ook overal online in webshops te vinden. Online kun je makkelijk filteren op kleur, draaggewicht en eventuele extra opties. Zo komt er de beste keuze voor jou uit. De goedkoopste bolderkars vind je meestal bij Kruidvat of Action maar wil je een kar van iets hogere kwaliteit ga dan naar een van de speciaalzaken.

Beste Bolderkar aanbiedingen van Mei 2023