Datingsite
Bijgewerkt: Juni 2024

Datingsite

Datingsite

Een leuke date of je levenspartner vinden via een datingsite

Of je nu gewoon een leuke date wil met iemand of op zoek bent naar iemand om de rest van je leven mee te delen, je kunt het over het algemeen vinden op datingsites. Een datingsite is bedoeld om dates te hebben, al dan niet met het idee om een relatie te vinden. Je maakt een profiel, waarbij een foto verplicht is en je wat over jezelf kunt vertellen. Op iedere datingsite kunnen er andere dingen onderdeel van je profiel zijn. Je matcht met anderen op basis van hun profielen als zij jou ook interessant vinden. 

 

Klassieke datingsites

Er zijn talloze datingsites, ook met specifieke doelgroepen of doelen. Bijvoorbeeld enkel voor casual dating of voor affaires. Ook groepen met seksuele voorkeuren, bepaalde opleidingsniveaus of voor oudere mensen kunnen terecht op gerichte datingsites. Op grotere datingsites is er een groter aanbod, maar daar kun je alle leeftijden, opleidingsniveaus en seksuele voorkeuren vinden. Dit zijn bijvoorbeeld Lexa, Parship of Relatieplanet. MetJou is een nog wat kleinere, maar wel algemeen gerichte datingsite. Bij WeetWieJeDate is de kans op een nepaccount erg klein door de controles. 

 

Niet-hetero daten

Voor homoseksuelen is er een gerichte variant van Parship die GayParship heet. Hier kun je als man en vrouw terecht. Een datingsite die zich meer richt op vrouwen is Bi Love. Het moge duidelijk zijn dat het hier niet enkel om geheel lesbische vrouwen gaat, maar ook biseksuelen of vrouwen die nog zoekende zijn. Ook Lexa, Elite Dating en Relatieplanet hebben een gay-gerichte datingsite. Andere opties zijn Guys-Dating en Gaybuddy. Ook ZijaanZij is een website waar vrouwen elkaar kunnen vinden. 

 

50+ daten

Wie wat ouder wordt, merkt misschien dat de mensen om zich heen niet meer zo fanatiek aan het daten zijn. Dan is het fijn dat er datingsites zijn waar je gelijkgestemden kan vinden in je eigen leeftijd. Ook daarin hoef je je niet te beperken. Een populaire datingsite voor 50+ers is Ourtime. Een alternatief hiervoor is 50plusmatch. Bij 50liefde.nl kun je je zelfs gratis inschrijven. Andere opties zijn VijftigPlusDating en SeniorenGeluk. Je weet bij deze sites in ieder geval zeker dat er mensen van jouw leeftijd te vinden zijn.

 

Daten voor hoger opgeleiden

In de liefde wil je vaak iemand hebben waarmee je op een lijn zit. Dat communiceert over het algemeen het prettigst. Ook wanneer je alleen maar toe bent aan een gezellige date, is het wel zo leuk als je op niveau met iemand kunt praten. Daarom zijn er ook datingsites enkel voor hoger opgeleiden. Voorbeelden hiervan zijn EliteDating en e-Matching. Van EliteDating is er dus ook nog een variant die zich richt op gays. Meer casual daten voor hoger opgeleiden vind je bij Match4Me. 

Beste Datingsite aanbiedingen van Juni 2024