Dit zijn de top 5 gietvloeren

Heb jij al een bepaalde vloertrend in je omgeving opgemerkt? Langzaam maar zeker zijn er steeds meer mensen die een gietvloer in huis hebben laten leggen. Dit komt doordat gietvloeren vele voordelen hebben. Bovendien zijn er ontzettend veel verschillende soorten en stijlen om uit te kiezen. In deze blog bespreken we de 5 beste opties die er zijn.

Epoxy gietvloeren

In de eerste plaats heb je epoxy gietvloeren. Als het aankomt op gietvloeren voor binnen, wordt een epoxy gietvloer als de koning der vloeren beschouwd. Dit komt vooral doordat epoxy over allerlei unieke eigenschappen beschikt, zoals een ontzettend lange levensduur. Ben jij iemand die toekomstgericht is? Dan is een epoxy gietvloer dus de perfecte keuze! Daarnaast is dit type gietvloer slijtvast. Dit betekent dat de vloer hoe dan ook in een mooie staat blijft. Ben je op zoek naar een vloer die waterbestendig is? Ook dan profiteer je van een epoxy gietvloer! Het laatste voordeel van deze vloer is dat het een goedkope optie is, waardoor je deze vloer door een professional kunt laten leggen zonder je druk te maken over de kosten.

Polyurethaan gietvloeren

Als je op zoek bent naar iets dat echt comfortabel aan je voeten voelt, dan zijn polyurethaan gietvloeren je beste vriend. Deze vloeren staan bekend om hun zachtheid en vermogen om geluid te dempen, wat ze ideaal maakt voor woningen met kinderen of in een appartement waar je de onderburen niet wilt storen. Plus, ze zijn ook nog eens heel flexibel en hittebestendig, dus als je vloerverwarming hebt, is dit een match made in heaven. En weet je wat nog meer super is aan deze vloertjes? Ze zijn bestand tegen UV-straling, wat betekent dat de kleur niet vervaagt en je vloer er jarenlang als nieuw uit blijft zien.

Gietvloeren met een betonlook

Voor zij die houden van een stoere en industriële uitstraling, zijn gietvloeren met een betonlook een absolute voltreffer. Deze vloeren combineren de robuuste charme van beton met de soepelheid en het comfort van een gietvloer. Perfect dus als je je huis die moderne, loft vibe wilt geven, zonder in te leveren op comfort. Want je houdt dat zachte gevoel onder je voeten. Bovendien zijn deze vloertypen makkelijk in onderhoud – een eenvoudige veeg met een vochtige doek en je bent klaar! Je hebt ook geen gedoe met naden of kieren waar vuil zich verzamelt. Maak je ook geen zorgen over een kille uitstraling; je kunt namelijk altijd kiezen uit verschillende kleurtinten om de vloer helemaal af te stemmen op jouw persoonlijke stijl.

Lavasteen gietvloeren

Lavasteen gietvloeren zijn de perfecte mix van natuur en innovatie. Heb je ooit nagedacht over een vloer met de textuur van lavasteen? Dat klinkt als een kunststukje, en dat is het eigenlijk ook! Deze vloeren hebben een unieke en organische uitstraling die warmte en karakter aan elke ruimte geeft. Ze zijn duurzaam en slijtvast. Ook heb je meteen een goede gespreksstarter voor als je bezoek hebt. Leg jij de nadruk veel op comfort in huis? Dan stellen we je graag gerust. Hoewel het eruit ziet als steen, is lavasteen verrassend zacht voor je voeten. De kers op de taart is dat lavasteen gietvloeren ontzettend makkelijk te onderhouden zijn.

Gietvloeren voor in de badkamer

Gietvloeren zijn niet alleen een droom voor woonkamers en keukens, ze zijn ook ideaal voor je badkamer! Stel je voor: je hebt een naadloze overgang van je slaapkamer naar een badkamer die voelt als een persoonlijke spa. Deze vloeren zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook helemaal waterdicht. Dat betekent geen zorgen meer over vochtschade of schimmel. Dankzij de poriënvrije en gladde afwerking, zijn ze ook nog eens super hygiënisch. Met een gietvloer in de badkamer creëer je een ruimte die zowel rust uitstraalt als een modern gevoel ademt. En met diverse kleuren en patronen heb je een unieke oase die echt bij je past.

Voor wie is welke gietvloer het beste?

Het kiezen van de juiste gietvloer is zoals het vinden van de perfecte schoenen; het moet passen bij je levensstijl, comfort bieden en er geweldig uitzien. Voor de energieke gezinnen met drukke voetjes en speelse huisdieren is een polyurethaan gietvloer een uitstekende keuze. Ben jij meer iemand die van strakke lijnen en industriële chic houdt? Dan zal de gietvloer met betonlook je ongetwijfeld aanspreken. Werk je vanuit huis? Ga dan voor epoxy gietvloeren. Lavasteen gietvloeren geven dat beetje extra comfort met hun natuurlijke warmte. Voor degenen die een vleugje luxe in hun privé-spa willen introduceren, zal een gietvloer in de badkamer niets anders dan lof oogsten.

Top 5 Beste kopen
Logo