Barbie Dreamtopia
Bijgewerkt: Juni 2024

Barbie Dreamtopia

Barbie Dreamtopia

Barbie Dreamtopia is speelgoed gebaseerd op een film uit 1996 en vervolgens ook een serie waarin het karakter Chelsea Roberts samen met haar oudere zus Barbie door een fictief land genaamd Dreamtopia reist. Hier ontdekken ze een nieuwe wereld met regenboogrivieren, feeën en zeemeerminnen. De figuren, karakters en onderdelen uit de film en serie zijn vervolgens in Barbie poppen en accessoires uitgevoerd, zodat kinderen de belevenissen uit de film en serie thuis na kunnen spelen of hun hele eigen fantasiewereld kunnen creëren. Is jouw kind fan van de film en serie Dreamtopia, dan zijn de Barbie poppen zeker een aanrader.

 

Figuren Barbie Dreamtopia

Barbie Dreamtopia is een fictieve wereld waarin van alles mogelijk is en allerlei magische figuren in voorkomen. Deze figuren zijn als Barbie pop, dier of accessoire verkrijgbaar. De belangrijkste soorten figuren in Dreamtopia zijn prinsen en prinsessen, feeën, eenhoorns en zeemeerminnen. Al deze figuren zijn als pop verkrijgbaar in diverse varianten. Zo kun je Barbie poppen krijgen met verschillende kleuren haar, regenboogkleurige kleding, zeemeerminnenstaart, met kroontjes, als eenhoorn, met feeënvleugels en nog veel meer. Ook de hoofdpersoon uit de film, Chelsea, is als pop verkrijgbaar. De dominante kleuren die zijn gebruikt in de poppen en de kleding zijn roze, turquoise en paars.

 

Verbeeldingskracht

De Barbie Dreamtopia figuren zijn verkrijgbaar als losse poppen, maar er zijn ook enkele speelsets verkrijgbaar, waarin niet alleen een Barbie Dreamtopia pop zit, maar bijvoorbeeld ook een prachtig gekleurde eenhoorn en accessoires om hem mooi te maken en te verzorgen. Er is ook een speelset verkrijgbaar met daarin de pop Chelsea, die met haar teddybeervriendje op de schommel kan rijden of op het eenhoorn-hobbelpaard. Als het bedtijd is, staat de warme chocolademelk klaar die gedronken kan worden vanuit de maanstoelen, voordat ze in hun bed hoog in de wolken klimmen. Met de speelsets kunnen kinderen scenes uit de film of serie naspelen of hun eigen verbeeldingskracht gebruiken en hele eigen werelden en verhalen creëren. 

 

Leeftijd

Barbie poppen zijn al jaren heel populair onder kinderen en er wordt door kinderen van allerlei leeftijden mee gespeeld. De film en serie van Barbie Dreamtopia wordt aangeraden voor kinderen vanaf 6 jaar om ze te beschermen tegen eventuele enge beelden of geweld. Vandaar dat de Barbie poppen van de gelijknamige film en serie waarschijnlijk ook door deze leeftijdsklasse interessant worden gevonden. De Barbie poppen worden al vanaf een leeftijd van 3 jaar aanbevolen, maar het is daarbij wel goed om rekening te houden met eventuele kleine accessoires van de poppen die een kind in zijn of haar mond kan stoppen. 

 

Barbie Dreamtopia, waar te koop

De Barbie poppen en accessoires van Dreamtopia zijn verkrijgbaar in diverse fysieke speelgoedwinkels, maar kunnen ook online op meerdere plekken worden gekocht. Het is op internet vaak makkelijker om een specifieke pop te vinden dan in een daadwerkelijke winkel. Daarbij kun je online rustig de tijd nemen om de verschillende poppen en speelsets te bekijken en een keuze te maken. Bovendien vind je online soms mooie aanbiedingen en wordt het pakketje vervolgens netjes thuis bezorgd. De poppen en speelsets zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar, waarbij de prijs van een individuele Barbie Dreamtopia pop begint bij zo’n 10 euro.

Beste Barbie Dreamtopia aanbiedingen van Juni 2024