Bamboe Kussen
Bijgewerkt: Maart 2023

Bamboe Kussen

Bamboe Kussen

Een bamboe kussen biedt verschillende voordelen, zeker wanneer je een bamboe kussen vergelijkt met een regulier kussen. Het bamboe kussen heeft de laatste jaren dan ook niet voor niets aan populariteit gewonnen. Mensen zijn steeds meer op zoek naar natuurlijke materialen in het algemeen. In vergelijking met katoen is bamboe een milieuvriendelijker en duurzamer product dat sneller groeit en minder water en pesticiden gebruikt. Een bamboe kussen biedt daarnaast een goede natuurlijke nachtrust en is ook nog eens hypoallergeen, verkoelend en antimicrobieel. Bovendien, in tegenstelling tot katoenen of synthetische kussens die doorgaans zweteriger aanvoelen, zijn bamboe kussens niet alleen heerlijk zacht en flexibel, maar behouden ze ook langer hun vorm.

 

Verschillende soorten bamboestoffen

Een bamboe kussen is een natuurlijk en milieuvriendelijk kussen waarmee je fris wakker wordt. Als je kiest voor een bamboe kussen, heb je de keuze uit verschillende soorten bamboestoffen. De populairste stof op basis van bamboe is kunstzijde. Andere namen voor deze stof zijn bamboe rayon en bamboe viscose. Deze stof is gemaakt door een chemisch proces, waardoor het semi-synthetisch wordt. Omdat deze methode het minste werk vereist, is het een zeer kosteneffectieve stof. Tencel, vaak Lyocell genoemd, wordt gemaakt op een manier die lijkt op die van synthetische vezels, maar is ecologisch vriendelijker. Een tencel kussen is een fantastische optie als je op zoek bent naar een redelijk geprijsd, duurzaam geproduceerd bamboe kussen.

 

Bamboe linnen is de meest ecologisch vriendelijke bamboe stof. De bamboe wordt tijdens deze bewerking het minst bewerkt en er worden weinig chemicaliën gebruikt. Door deze geringe verwerking is bamboe linnen soms wel wat grover dan synthetische zijde of tencel. De zachtheid van linnen neemt toe met de dichtheid, maar toch is dit materiaal misschien niet ideaal voor een bamboe kussen.

 

De vulling van een bamboe kussen

 

De meeste bamboe kussens zijn gevuld met traagschuim, traagschuim met bamboevezels of alleen met bamboevezels. Een bamboe kussen gevuld met traagschuim geeft drukverlichting. Het geeft je uitstekende ondersteuning en verlicht de druk op je hoofd en nek. Traagschuim voegt zich echt naar het hoofd en zorgt ervoor dat je wervelkolom correct gepositioneerd is terwijl je slaapt. Je hebt ook de keuze voor gesnipperd traagschuim. Omdat traagschuim na versnippering luchtiger is, ademt het kussen beter. Wel biedt het minder steun aan nek en hoofd dan een kussen van dicht traagschuim. Je kunt een kussen kiezen dat uitsluitend verpakt is met bamboevezels als je een 100% bamboe kussen prettig vindt. Meestal wordt dit een Tencel vulling genoemd. Door bamboe wordt meer vocht opgenomen dan door een vulling van traagschuim, omdat bamboe een effectieve vochtregulatie heeft.

Beste Bamboe Kussen aanbiedingen van Maart 2023