Asus Laptop
Bijgewerkt: Mei 2023

Asus Laptop

Asus Laptop

Met een laptop doe je ontzettend veel. Een laptop is dan vaak ook een werktafel, een mobiele digitale werkplaats of een kleine ontspanningsruimte. Als je op zoek bent naar een laptop die je fulltime voor werk, school of games wilt gaan gebruiken, is het belangrijk dat je voor een goede laptop kiest die aan al jouw eisen voldoet. Een Asus laptop kan dan de uitkomst zijn. Om de zoektocht naar een toekomstige Asus laptop wat makkelijker te maken vertellen wij je wat je allemaal moet weten over Asus laptops en vertellen wij je ook wat over de verschillende modellen die Asus op de markt heeft gebracht. 

 

Wat is een Asus laptop?

Asus heeft zijn laptops ontworpen om de gebruikservaring zo goed mogelijk te maken. De firma is in Taiwan gevestigd en is een leider in de fabricage van laptops, waardoor ze meestal tot de beste in hun klasse behoren. Zo is een Asus laptop een notebook computer voorzien van hoge prestaties. Een Asus laptop heeft een aantrekkelijk ontwerp en is daarnaast ook zeer veelzijdig te gebruiken. Als je kiest voor een Asus laptop kun je kiezen uit twee soorten, namelijk notebooks en Chromebooks. Een notebook is de klassieke notebook die we allemaal wel kennen. Een notebook is voorzien van krachtige processors, een grote opslagruimte en gekoppeld aan het Windows besturingssysteem. Een Chromebook is misschien minder bekend. Een Chromebook heeft een lagere prijs dan een notebook, maar presteert ook iets minder. Een Chromebook is voorzien van Google’s besturingssysteem.

 

Iedere Asus laptop is gemaakt om aan twee dingen te voldoen, namelijk je budget en je verwachtingen. Als je een budget hebt dat niet zo hoog is of als je niet zo veel van een Asus laptop vereist kun je kijken naar een Chromebook. Ben je op zoek naar een laptop met een krachtige processor? Dan kun je beter kiezen voor een notebook. Verder is het belangrijk om te letten op het Ram-geheugen en de opslagcapaciteit van een Asus laptop. 

 

Het verschil tussen de modellen

In de winkel zijn honderden verschillende modellen Asus laptops te vinden. Zo kun je kiezen voor de wat goedkopere VivoBooks of voor een van de duurdere gaming laptops. Er zijn zelfs Asus laptops waarbij je het scherm volledig om kunt klappen. Hierdoor kun je de laptop ook als een soort tablet gebruiken of in de zogenaamde ‘tentmodus’ neerzetten. Je herkent deze laptops aan de term ‘Flip’ die achter de naam staat. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Asus ZenBook Flip.

 

Een VivoBook of een ZenBook?

De Asus VivoBook serie bestaat uit verschillende modellen, dure en goedkope. De prijzen van deze laptop beginnen ongeveer bij de 230 euro. Een VivoBook laptop is niet erg snel en vaak alleen geschikt om op te internetten en te e-mailen. Op de duurdere varianten van de VivoBook kun je een stuk meer. Zo zijn deze laptops voorzien van een full hd-scherm en meestal een SSD om sneller te zijn. Een ander bekend model van Asus is de ZenBook. Dit zijn mooie en snelle laptops met een aluminium behuizing. De modellen uit deze serie zijn behoorlijk snel, dun en licht. De prijs van een ZenBook ligt ongeveer tussen de 700 en 1800 euro.

Beste Asus Laptop aanbiedingen van Mei 2023