Asus Laptop

Op zoek naar de beste Asus laptop? Ontdek onze top 5 vergelijking en vind de perfecte laptop voor jouw behoeften. Betrouwbare prestaties en stijlvol design gegarandeerd!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Asus Zenbook Flip 15 UM562IA-EZ012T
Asus Zenbook Flip 15 UM562IA-EZ012T
Voordelen
Een lichtgewicht laptop die je kunt omklappen om hem ook als tablet te kunnen gebruiken. Makkelijk mee te nemen dankzij zijn compacte formaat en gewicht. De laptop beschikt over een sterke processor en 16GB werkgeheugen, zodat je zelfs met de zwaarste programma’s kunt multitasken. Het apparaat heeft een elegant uiterlijk.
Nadelen
Het touchscreen is erg gevoelig voor vingerafdrukken en vetvlekken. Een prima laptop voor als je enkele game speelt, maar fervente gamers hebben een hogere opslagcapaciteit nodig.
Asus X415EA-EB850T
Asus X415EA-EB850T
Voordelen
Deze laptop kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken: internetten, tekstverwerken en e-mailen, maar ook het kijken van films en series. Ook behoort het bewerken van foto’s tot de mogelijkheden. De laptop heeft een anti-reflecterend scherm, waardoor je weinig last hebt van reflectie en lichtinval. Zo kun je hem ook prima onderweg en buiten gebruiken.
Nadelen
De Intel Core i3 processor maakt multitasken wat lastig. De laptop beschikt niet over een verwisselbare accu, waardoor vervanging niet mogelijk is.
Tip: Beste keuze
Asus X515EA-EJ1474W
Asus X515EA-EJ1474W
Voordelen
De laptop is van Windows 11 voorzien, waardoor je met het meest recente besturingssysteem werkt. Hij heeft een Intel Core i5 processor en 16GB werkgeheugen. Daardoor is multitasken geen probleem. Je kunt met deze laptop met gemak fotobestanden bewerken. Van lichtinval, reflectie en vette vingers heb je dankzij het anti-reflecterende beeldscherm geen last.
Nadelen
De laptop is minder geschikt voor het bewerken van video’s, hiervoor wordt een i7 processor aangeraden. De laptop kan niet worden gebruikt om te gamen.
Asus Chromebook C523NA-EJ0446
Asus Chromebook C523NA-EJ0446
Voordelen
Een verstandige keuze voor als je veel onderweg bent en voornamelijk in de cloud werkt. De laptop weegt nog geen anderhalve kilo, zodat je hem makkelijk met je meeneemt. De batterij gaat met gemak een werkdag mee. Opstarten gaat snel. De processor maakt het mogelijk verschillende applicaties tegelijk te openen.
Nadelen
Op een Chromebook kun je geen Windows programma’s gebruiken, hiervoor zou je Office 365 moeten aanschaffen. Het apparaat heeft geen touchscreen en is dus niet via het scherm te bedienen.
Asus TUF Dash F15 FX516PE-HN096T
Asus TUF Dash F15 FX516PE-HN096T
Voordelen
Een ideale laptop voor gamers. De RTX 3050 Ti videokaart zorgt ervoor dat je al je games op de hoogste instellingen kunt spelen. Ook de snelst bewegende beelden worden door het beeldscherm zonder haperingen weergegeven. Beschikt over een Intel Core i7 processor. De batterij van de laptop gaat lang mee.
Nadelen
De afmetingen en het gewicht van de laptop maken het wat minder comfortabel om deze met je mee te nemen. Wanneer je de laptop buiten gebruikt, is het scherm moeilijk te zien.

Beste Asus LaptopKoopgids: Welke Asus Laptop is de beste koop van april 2024?

Met een laptop doe je ontzettend veel. Een laptop is dan vaak ook een werktafel, een mobiele digitale werkplaats of een kleine ontspanningsruimte. Als je op zoek bent naar een laptop die je fulltime voor werk, school of games wilt gaan gebruiken, is het belangrijk dat je voor een goede laptop kiest die aan al jouw eisen voldoet. Een Asus laptop kan dan de uitkomst zijn. Om de zoektocht naar een toekomstige Asus laptop wat makkelijker te maken vertellen wij je wat je allemaal moet weten over Asus laptops en vertellen wij je ook wat over de verschillende modellen die Asus op de markt heeft gebracht.

Wat is een Asus laptop?

Asus heeft zijn laptops ontworpen om de gebruikservaring zo goed mogelijk te maken. De firma is in Taiwan gevestigd en is een leider in de fabricage van laptops, waardoor ze meestal tot de beste in hun klasse behoren. Zo is een Asus laptop een notebook computer voorzien van hoge prestaties. Een Asus laptop heeft een aantrekkelijk ontwerp en is daarnaast ook zeer veelzijdig te gebruiken. Als je kiest voor een Asus laptop kun je kiezen uit twee soorten, namelijk notebooks en Chromebooks. Een notebook is de klassieke notebook die we allemaal wel kennen. Een notebook is voorzien van krachtige processors, een grote opslagruimte en gekoppeld aan het Windows besturingssysteem. Een Chromebook is misschien minder bekend. Een Chromebook heeft een lagere prijs dan een notebook, maar presteert ook iets minder. Een Chromebook is voorzien van Google’s besturingssysteem.

Iedere Asus laptop is gemaakt om aan twee dingen te voldoen, namelijk je budget en je verwachtingen. Als je een budget hebt dat niet zo hoog is of als je niet zo veel van een Asus laptop vereist kun je kijken naar een Chromebook. Ben je op zoek naar een laptop met een krachtige processor? Dan kun je beter kiezen voor een notebook. Verder is het belangrijk om te letten op het Ram-geheugen en de opslagcapaciteit van een Asus laptop.

Het verschil tussen de modellen

In de winkel zijn honderden verschillende modellen Asus laptops te vinden. Zo kun je kiezen voor de wat goedkopere VivoBooks of voor een van de duurdere gaming laptops. Er zijn zelfs Asus laptops waarbij je het scherm volledig om kunt klappen. Hierdoor kun je de laptop ook als een soort tablet gebruiken of in de zogenaamde ‘tentmodus’ neerzetten. Je herkent deze laptops aan de term ‘Flip’ die achter de naam staat. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Asus ZenBook Flip.

Een VivoBook of een ZenBook?

De Asus VivoBook serie bestaat uit verschillende modellen, dure en goedkope. De prijzen van deze laptop beginnen ongeveer bij de 230 euro. Een VivoBook laptop is niet erg snel en vaak alleen geschikt om op te internetten en te e-mailen. Op de duurdere varianten van de VivoBook kun je een stuk meer. Zo zijn deze laptops voorzien van een full hd-scherm en meestal een SSD om sneller te zijn. Een ander bekend model van Asus is de ZenBook. Dit zijn mooie en snelle laptops met een aluminium behuizing. De modellen uit deze serie zijn behoorlijk snel, dun en licht. De prijs van een ZenBook ligt ongeveer tussen de 700 en 1800 euro.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Asus Laptop

Hoe kan ik de batterijduur van mijn Asus laptop verlengen?

Om de batterijduur te verlengen, kunt u de helderheid van het scherm verlagen, onnodige programma’s en processen sluiten, de energiebeheerinstellingen aanpassen en de laptop in de slaapstand zetten wanneer deze niet wordt gebruikt.

Hoe kan ik mijn Asus laptop opnieuw opstarten in de veilige modus?

Om uw Asus laptop opnieuw op te starten in de veilige modus, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u op de knop “Opnieuw opstarten” klikt in het Startmenu. Vervolgens kunt u de optie “Opstartinstellingen” selecteren en de computer opnieuw opstarten in de veilige modus.

Hoe kan ik mijn Asus laptop draadloos verbinden met een wifi-netwerk?

Om uw Asus laptop draadloos te verbinden met een wifi-netwerk, klikt u op het wifi-pictogram in de taakbalk en selecteert u het gewenste netwerk in de lijst. Voer het wachtwoord in als daarom wordt gevraagd en klik op “Verbinden”.

Hoe kan ik mijn Asus laptop updaten naar de nieuwste softwareversie?

U kunt uw Asus laptop updaten naar de nieuwste softwareversie door naar de website van Asus te gaan en de ondersteuningspagina voor uw specifieke laptopmodel te vinden. Daar kunt u de nieuwste drivers, BIOS-updates en software-updates downloaden en installeren.

Hoe kan ik mijn Asus laptop resetten naar de fabrieksinstellingen?

Om uw Asus laptop te resetten naar de fabrieksinstellingen, gaat u naar de instellingen en zoekt u naar de optie “Herstel” of “Systeemherstel”. Kies de optie om de laptop terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en volg de instructies op het scherm. Houd er rekening mee dat al uw persoonlijke bestanden en gegevens verloren kunnen gaan, dus zorg ervoor dat u een back-up maakt voordat u de reset uitvoert.

Top 5 Beste kopen
Logo