Zwangerschapskussen

Op zoek naar het perfecte zwangerschapskussen? Ontdek onze top 5 beste zwangerschapskussens en vergelijk ze op comfort, ondersteuning en prijs.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Ella Zwangerschapskussen XXL C-vorm
Ella Zwangerschapskussen XXL C-vorm
Voordelen
Het zwangerschapskussen is goed gevuld en daardoor extra stevig. Hij wordt geleverd met een honderd procent natuurlijk jersey katoenen overtrek. Dit materiaal neemt goed vocht op en is ademend, waardoor het kussen ook in de warme zomermaanden comfortabel is. Je kunt de buitenhoes op 30 graden in de wasmachine wassen. Het zwangerschapskussen helpt je als zwangere vrouw een goede houding aan te nemen. Het ondersteunt de natuurlijke vorm van je lichaam. Is je kindje eenmaal geboren, dan kun je het kussen als voedingskussen gebruiken.
Nadelen
Alleen in grijze kleur te koop.
Telano Zwangerschapskussen XXL
Telano Zwangerschapskussen XXL
Voordelen
Dit zwangerschapskussen onderscheidt zich van andere soorten door de 15D polyester vulling. Deze vulling is extra ondersteunend en blijft lang stevig. Je hoeft dus niet te vrezen voor een kussen dat in de loop der tijd uitzakt. De hoes is gemaakt van velvet stof en voelt zacht en comfortabel. Je kunt deze in de wasmachine wassen. Ook is hij afneembaar. Je ontvangt zowel een grijze als een roze hoes. Ook aan niet-zwangere personen met heup- of rugklachten biedt dit kussen orthopedische ondersteuning.
Nadelen
Door zijn grote afmeting neemt het kussen veel ruimte in bed in.
Tip: Beste keuze
Litollo Zwangerschapskussen XXL
Litollo Zwangerschapskussen XXL
Voordelen
Met dit zwangerschapskussen lukt het je als zwangere vrouw beter om een goede slaaphouding aan te nemen. Het kussen biedt steun en weet zo veel voorkomende kwaaltjes te voorkomen of te verminderen. De U-vorm voorkomt dat je in een andere houding draait. De duurzame polyestervulling zorgt ervoor dat de vorm en stevigheid van het kussen behouden blijven. Na de zwangerschap is het kussen ook nog te gebruiken. De zachte hoes is afneembaar en wasbaar.
Nadelen
Het kussen heeft een grote afmeting, waardoor deze in bed veel ruimte inneemt.
Prénatal basis voedingskussen
Prénatal basis voedingskussen
Voordelen
Dit basis voedingskussen kun je multifunctioneel inzetten. Het ondersteunt jou tijdens het slapen gedurende de zwangerschap, maar biedt daarna ook ondersteuning tijdens voedingsmomenten én kan als relaxkussen voor je baby fungeren. Het kussen is vervaardigd van donsdichte katoen, waardoor je er ook gebruik van kunt maken als je een allergie hebt. De dons kan namelijk niet ontsnappen. De vulling is gemaakt van polyester vezel en wordt inclusief een witte, afneembare hoes geleverd.
Nadelen
Enkel geleverd met witte afneembare hoes. Indien gewenst kun je een losse voedingskussenhoes in een andere kleur aanschaffen.
Doomoo Sleepy zwangerschapskussen
Doomoo Sleepy zwangerschapskussen
Voordelen
Dit zwangerschapskussen is op twee manieren te gebruiken. Wanneer je het tussen je enkels en je knieën legt, wordt de spanning op je bekken verlicht. Leg je het langs je buik en tussen je knieën, dan wordt niet alleen de spanning op je bekken minder, maar worden ook je buik en de rest van je bovenlichaam ondersteund. Het kussen heeft een ergonomisch ontwerp en is voorzien van een binnenhoes en een buitenhoes. Die laatste kun je op dertig graden wassen.
Nadelen
Het kussen wordt niet geleverd met een extra hoes, deze kun je wel los bestellen indien gewenst.

Beste ZwangerschapskussenKoopgids: Welk Zwangerschapskussen is de beste koop van april 2024?

Tijdens de zwangerschap kan er behoorlijk veel op je afkomen. De hormonen gieren door je lijf, je hebt misschien last van stress omdat je alles helemaal geregeld wilt hebben en je kunt last hebben van ochtendmisselijkheid. Daarom is het belangrijk dat je kunt genieten van een goede nachtrust. Helaas wordt een lekker nachtje slapen een stuk moeilijker gemaakt door je groeiende buik. Wil jij graag comfortabeler slapen en zorgen dat je weer helemaal uitgerust wakker wordt? Dan is een zwangerschapskussen misschien wel iets voor jou. In dit artikel vertellen wij wat de voordelen zijn van het slapen met een zwangerschapskussen en waarom het een fijne toevoeging is aan een comfortabele zwangerschap!

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid, zeker als je zwanger bent. Er gebeurt namelijk zo veel in je lichaam en er moet daarnaast veel geregeld worden. Hierdoor heb je overdag meer energie nodig. Een mens heeft gemiddeld 6 tot 9 uur slaap per nacht nodig, ook als je zwanger bent. Vooral in de eerste drie maanden van de zwangerschap kun je last hebben van vermoeidheid of misselijkheid. Vervolgens kan het in het tweede of derde trimester zijn dat het slapen steeds moeilijker gaat doordat je buik groeit. Daarnaast kun je ook last krijgen van je rug, je nek en je knieën. Met een zwangerschapskussen zorg je ervoor dat je een stuk comfortabeler in bed kunt liggen en dat je iedere dag met meer energie wakker wordt.

Het doel van een zwangerschapskussen

Het doel van een zwangerschapskussen is dat jij zo comfortabel mogelijk kunt slapen en liggen tijdens het slapen. Om dit te bereiken biedt een zwangerschapskussen ondersteuning op de plekken waar jij dat het meest nodig hebt. Deze ondersteuning is voor iedere zwangere vrouw anders. Iedere zwangerschap en ieder lichaam is namelijk anders. Gelukkig zijn er veel verschillende zwangerschapskussens op de markt die goed aansluiten bij jouw wensen.

Wat doet een zwangerschapskussen precies?

Tijdens de zwangerschap gebeurt er ontzettend veel met je lichaam. Er groeit namelijk een klein mensje in je buik. Je buik wordt hierdoor steeds groter, wat je zal merken tijdens het slapen. Dit kan soms oncomfortabel zijn, je kunt namelijk niet meer in iedere houding liggen en krijgt daarnaast ook snel last van je rug. Met een zwangerschapskussen zorg je ervoor dat je minder hinder van deze effecten ondervindt. Het wordt tijdens je zwangerschap geadviseerd om op je linkerzij te slapen. Dit is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft namelijk de voorkeur om op de linkerzij te slapen. Daarnaast ben je je tijdens het slapen natuurlijk ook niet continu bewust van hoe je ligt. Met een zwangerschapskussen zorg je ervoor dat je comfortabeler kunt liggen en ook minder draait tijdens je slaap. Zo zorgt een zwangerschapskussen ervoor dat je niet op je buik of rug rolt en toch van een goede nachtrust kunt genieten. Daarnaast geeft een zwangerschapskussen ook meer steun aan je buik en kun je het kussen ook lekker tussen je knieën leggen om de druk daar weg te nemen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Zwangerschapskussen

Wat is een zwangerschapskussen en waarvoor wordt het gebruikt?

Een zwangerschapskussen is een speciaal ontworpen kussen dat is bedoeld om comfort en ondersteuning te bieden aan zwangere vrouwen tijdens het slapen of rusten. Het helpt bij het verminderen van pijn en ongemak in de rug, buik en heupen, en kan ook worden gebruikt als voedingskussen na de bevalling.

Hoe gebruik ik een zwangerschapskussen?

Een zwangerschapskussen kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Je kunt het tussen je benen plaatsen om je heupen en bekken te ondersteunen, onder je buik leggen om het gewicht te verlichten, of achter je rug plaatsen om rugpijn te verminderen. Experimenteer met verschillende posities totdat je de meest comfortabele vindt.

Kan ik een gewoon kussen gebruiken in plaats van een zwangerschapskussen?

Hoewel een gewoon kussen enige ondersteuning kan bieden, is een zwangerschapskussen speciaal ontworpen om het lichaam van een zwangere vrouw optimaal te ondersteunen. Het biedt specifieke vormen en contouren die je niet kunt vinden in een gewoon kussen. Daarom is het over het algemeen beter om een zwangerschapskussen te gebruiken voor het beste comfort en ondersteuning tijdens de zwangerschap.

Kan ik een zwangerschapskussen blijven gebruiken na de bevalling?

Ja, een zwangerschapskussen kan ook na de bevalling worden gebruikt. Het kan dienen als voedingskussen, waarbij het de baby ondersteunt tijdens het voeden. Het kan ook worden gebruikt om comfortabel te liggen tijdens het herstel van de bevalling. Zelfs niet-zwangere mensen kunnen een zwangerschapskussen gebruiken voor extra comfort tijdens het slapen.

Kan ik een zwangerschapskussen wassen?

Ja, de meeste zwangerschapskussens zijn wasbaar. Controleer altijd het waslabel en volg de instructies voor het wassen en drogen van het kussen. Sommige kussens hebben afneembare hoezen die gemakkelijk kunnen worden gewassen. Het is belangrijk om het kussen schoon te houden om hygiëne en frisheid te behouden.

Top 5 Beste kopen
Logo