Zwangerschapskussen
Bijgewerkt: Juli 2024

Zwangerschapskussen

Zwangerschapskussen

Tijdens de zwangerschap kan er behoorlijk veel op je afkomen. De hormonen gieren door je lijf, je hebt misschien last van stress omdat je alles helemaal geregeld wilt hebben en je kunt last hebben van ochtendmisselijkheid. Daarom is het belangrijk dat je kunt genieten van een goede nachtrust. Helaas wordt een lekker nachtje slapen een stuk moeilijker gemaakt door je groeiende buik. Wil jij graag comfortabeler slapen en zorgen dat je weer helemaal uitgerust wakker wordt? Dan is een zwangerschapskussen misschien wel iets voor jou. In dit artikel vertellen wij wat de voordelen zijn van het slapen met een zwangerschapskussen en waarom het een fijne toevoeging is aan een comfortabele zwangerschap!

 

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid, zeker als je zwanger bent. Er gebeurt namelijk zo veel in je lichaam en er moet daarnaast veel geregeld worden. Hierdoor heb je overdag meer energie nodig. Een mens heeft gemiddeld 6 tot 9 uur slaap per nacht nodig, ook als je zwanger bent. Vooral in de eerste drie maanden van de zwangerschap kun je last hebben van vermoeidheid of misselijkheid. Vervolgens kan het in het tweede of derde trimester zijn dat het slapen steeds moeilijker gaat doordat je buik groeit. Daarnaast kun je ook last krijgen van je rug, je nek en je knieën. Met een zwangerschapskussen zorg je ervoor dat je een stuk comfortabeler in bed kunt liggen en dat je iedere dag met meer energie wakker wordt.

 

Het doel van een zwangerschapskussen

Het doel van een zwangerschapskussen is dat jij zo comfortabel mogelijk kunt slapen en liggen tijdens het slapen. Om dit te bereiken biedt een zwangerschapskussen ondersteuning op de plekken waar jij dat het meest nodig hebt. Deze ondersteuning is voor iedere zwangere vrouw anders. Iedere zwangerschap en ieder lichaam is namelijk anders. Gelukkig zijn er veel verschillende zwangerschapskussens op de markt die goed aansluiten bij jouw wensen. 

 

Wat doet een zwangerschapskussen precies?

Tijdens de zwangerschap gebeurt er ontzettend veel met je lichaam. Er groeit namelijk een klein mensje in je buik. Je buik wordt hierdoor steeds groter, wat je zal merken tijdens het slapen. Dit kan soms oncomfortabel zijn, je kunt namelijk niet meer in iedere houding liggen en krijgt daarnaast ook snel last van je rug. Met een zwangerschapskussen zorg je ervoor dat je minder hinder van deze effecten ondervindt. Het wordt tijdens je zwangerschap geadviseerd om op je linkerzij te slapen. Dit is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft namelijk de voorkeur om op de linkerzij te slapen. Daarnaast ben je je tijdens het slapen natuurlijk ook niet continu bewust van hoe je ligt. Met een zwangerschapskussen zorg je ervoor dat je comfortabeler kunt liggen en ook minder draait tijdens je slaap. Zo zorgt een zwangerschapskussen ervoor dat je niet op je buik of rug rolt en toch van een goede nachtrust kunt genieten. Daarnaast geeft een zwangerschapskussen ook meer steun aan je buik en kun je het kussen ook lekker tussen je knieën leggen om de druk daar weg te nemen. 

Beste Zwangerschapskussen aanbiedingen van Juli 2024