Thule Fietsendrager
Bijgewerkt: Mei 2023

Thule Fietsendrager

Thule Fietsendrager

Als je veel op reis gaat en je houdt van fietsen dan is dat perfect te combineren met een Thule fietsendrager. De fietsendrager installeer je eenvoudig op je auto, zodat je fietsen makkelijk mee kan nemen op reis. Zo kan je overal waar je wilt op je eigen vertrouwde fietsen op ontdekkingstocht door nieuwe gebieden. Thule, opgericht in 1942 in Zweden, maakt producten om actieve gezinnen en enthousiaste buitenmensen te helpen. Thule helpt alles wat je dierbaar is makkelijk, veilig en in stijl te vervoeren, waaronder fietsen met de Thule fietsendrager. Het merk begrijpt de meerwaarde van een actief leven en maakt producten die daarbij passen. Bekijk direct de top 5 best verkochte Thule fietsendragers van dit moment als je geen uitgebreide vergelijking wilt maken.

 

Voor- en nadelen van Thule fietsendragers

Het grote voordeel van een Thule fietsendrager is dat je jouw fietsen overal makkelijk en veilig mee naartoe kan nemen. Door ze op het autodak, de trekhaak of de achterklep te plaatsen, neemt het ook geen ruimte in beslag die je anders goed kan gebruiken. Het nadeel is dat je ze niet kan gebruiken als je  al een koffer op het dak hebt en je trekhaak gebruikt om bijvoorbeeld een caravan of vouwwagen mee te nemen. In dat geval kan je een fietsendrager op de achterklep plaatsen, maar wordt je zicht wel belemmerd. Een ander nadeel is dat goede en kwalitatieve fietsendragers van Thule niet goedkoop zijn. 

 

Aanschaf van een Thule fietsendrager

Bij Thule kan je kiezen voor fietsendragers op het dak, de trekhaak of de achterklep, dus is het goed om te kijken wat het beste bij jouw manier van reizen past. Kijk ook voor hoeveel fietsen de fietsendrager is. Voor de fietsendragers op het dak heb je een fietsendrager met het fietsbevestigingspunt op de vork, het frame of het wiel. Ook heb je fietsendragers die geschikt zijn voor carbonframe. Bij fietsendragers voor de trekhaak heb je een fietsmontage met platform of waar je de fietsen aan ophangt. Ook heb je een aantal die geschikt zijn voor e-bikes en waarmee je nog steeds toegang hebt tot de achterbak. Ten slotte heb je fietsendragers voor de achterklep. 

 

Bekende modellen Thule fietsendrager in 2022

Een van de aangeprezen modellen Thule fietsendragers is de Thule Easyfold XT 2933. Dit is een fietsendrager die je op de trekhaak installeert. Hij kan twee fietsen vervoeren, ook elektrische fietsen. Hij heeft een laadvermogen van 60 kilogram. De fietsen worden vastgezet met afneembare frameadapters met koppelbegrenzer. Hij is kantelbaar, eenvoudig te bevestigen en heeft verstelbare pompgespen om de banden vast te zetten. 

Beste Thule Fietsendrager aanbiedingen van Mei 2023