Thermo Legging
Bijgewerkt: Mei 2023

Thermo Legging

Thermo Legging

Als je benen snel koud worden, bijvoorbeeld omdat het winter is of omdat je veel buiten aan het merk bent, is het fijn om de benen warm te houden met een thermo legging. Een thermo legging met lange pijpen is ideaal om stijve spieren in de benen en koude knieën tegen te houden. Je blijft hierdoor een stuk warmer. Een goede thermo legging heeft altijd een pasvorm die goed op het lichaam aansluit en die gemaakt is van synthetische materialen of merinowol.

 

Wat is een thermo legging?

Een thermo legging is een speciale legging of onderbroek met lange pijpen die gemaakt is om de benen warm te houden. Een thermo legging zit strak om de benen aangesloten en zorgt ervoor dat de warmte van het lichaam minder snel ontsnapt. Voornamelijk als het buiten koud is wordt er vaak gekozen om een thermo legging onder de kleding aan te doen. Een thermo legging is in veel verschillende soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Een thermo legging kan meestal unisex gedragen worden.

 

Hoe werkt een thermo legging?

Je draagt een thermo legging altijd direct op de huid. Doordat de stof strak om het lichaam aansluit is het materiaal van de thermo legging goed in staat om zweet van je lichaam af te voeren en naar buiten door te geven. Je hebt het meestal niet door, maar ook je benen kunnen zweten tijdens het sporten in de kou. Naast deze functie heeft een thermo legging ook als primaire functie om de benen goed op temperatuur te houden en de benen op deze manier tegen de kou te beschermen. Met een thermo legging ben je dus beter tegen de kou beschermd.

 

Een thermo legging dragen

Je kunt een thermo legging op veel verschillende momenten dragen. Zo kun je een thermo legging bijvoorbeeld dragen tijdens het skiën en snowboarden op een wintersportvakantie, tijdens het hardlopen in de kou of tijdens het wandelen in de bergen. Daarnaast kan een thermo legging ook goed gedragen worden als je thuis zit en het snel koud hebt of bijvoorbeeld als pyjama.

 

Verschillende soorten thermo leggings

Wanneer je actief bezig bent, bijvoorbeeld tijdens het sporten of tijdens het bewegen in de kou, heb je vaak de behoefte aan een thermo legging die wat dunner is en goed isoleert. Het zweet wordt hierdoor beter afgevoerd. Als je op wintersport gaat en niet continu aan het bewegen bent is een wat dikkere thermo legging aan te raden. Je warmt hierdoor sneller op en koelt minder af wanneer je stopt met bewegen. Als je weinig beweegt en voornamelijk veel stilzit gedurende de dag, bijvoorbeeld omdat je minder valide bent, is een dikke thermo legging die zich goed om het lichaam aansluit een goede optie.

Beste Thermo Legging aanbiedingen van Mei 2023