MacBook Air

Op zoek naar de beste MacBook Air? Vergelijk hier de top 5 modellen voor de ultieme prestaties en draagbaarheid. Maak de juiste keuze voor jouw behoeften.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A Space Gray
Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A Space Gray
Voordelen
Kan moeiteloos voor zwaardere programma’s gebruikt worden. De batterij gaat tot 18 uur mee. Zeer licht van gewicht waardoor het model makkelijk mee te nemen is. Voorzien van een True Tone Retina beeldscherm die zich automatisch aanpast.
Nadelen
Heeft een beperkte opslagcapaciteit.
Apple MacBook Air (2022) Apple M2 (8 core CPU/8 core GPU) 8GB/256GB Space Gray
Apple MacBook Air (2022) Apple M2 (8 core CPU/8 core GPU) 8GB/256GB Space Gray
Voordelen
Voorzien van de nieuwe Apple M2 chip. Geschikt voor programma’s zoals Final Cut Pro zonder warm te worden. Gaat op één lading tot wel 18 uur mee. Past makkelijk in de rugtas of laptoptas.
Nadelen
Je hebt niet veel ruimte om al jouw bestanden, video’s en foto’s op te slaan.
Tip: Beste keuze
Apple MacBook Air (2022) Apple M2 (8 core CPU/10 core GPU) 8GB/512GB Blauw
Apple MacBook Air (2022) Apple M2 (8 core CPU/10 core GPU) 8GB/512GB Blauw
Voordelen
In een mooie diepblauwe kleur. Voorzien van een helder en duidelijk afleesbaar display. Dankzij de M2 chip zeer krachtig en energiezuinig. Goed geschikt voor het bewerken van foto’s en video’s.
Nadelen
Enkel van 2 USB-C aansluitingen voorzien.
Apple MacBook Air (2020) 16GB/512GB Apple M1 met 7 core GPU
Apple MacBook Air (2020) 16GB/512GB Apple M1 met 7 core GPU
Voordelen
Voorzien van 16 gigabyte werkgeheugen waarmee je zonder problemen grote foto- en videobestanden kunt werken. Makkelijk met je mee te nemen dankzij het lichte gewicht. Laat altijd heldere en natuurgetrouwe beelden zien.
Nadelen
4K video’s bewerken is sneller op een Apple MacBook Pro.
Apple MacBook Air (2022) M2 (8 core CPU/10 core GPU) 16GB/1TB Space Gray
Apple MacBook Air (2022) M2 (8 core CPU/10 core GPU) 16GB/1TB Space Gray
Voordelen
Je kunt makkelijk een hele dag zonder oplader dankzij de krachtige batterij. Voorzien van 2 Thunderbolt poorten. Slechts 11,3 millimeter hoog en 1,24 kg zwaar.
Nadelen
Je hebt een dockingstation nodig om andere aansluitingen toe te voegen.

Beste MacBook AirKoopgids: Welke MacBook Air is de beste koop van april 2024?

Veel mensen die voor een Apple laptop willen gaan, kiezen voor de MacBook Air. De MacBook Air is dan ook de populairste laptop van Apple. De MacBook Air heeft een compact design en is licht van gewicht. Dit maakt de laptop erg handig voor dagelijks gebruik op kantoor en tijdens de studie. De MacBook Air is al enkele jaren op de markt en Apple brengt nog steeds nieuwe en verbeterde versies van de bekende MacBook Air uit. Apple heeft in 2024 voor het eerst een MacBook Air gemaakt die is voorzien van een eigen processor, namelijk de Apple M1. Deze processor is de vervanging van de Intel processoren die daarvoor gebruikt werden.

De Apple M1 processor

De M1 processor van Apple is een zeer snelle en energiezuinige chip. De chip is op de A-serie chips gebaseerd die al voor een langere tijd in de iPad en iPhone gebruikt werden. Dankzij de M1 processor kan Apple nog meer zaken optimaliseren, waardoor de MacBook Air betere prestaties kan hebben en verschillende nieuwe mogelijkheden kan bieden. Zo kun je bijvoorbeeld ook iPad en iPhone apps op je Mac draaien.

MacBook Air modellen

Er zijn veel verschillende MacBook Air modellen die tegenwoordig gebruikt worden. De MacBook Air 2024 is het meest recente model. Het voorgaande model is de MacBook Air 2024. Als je kijkt naar de prijs is het nieuwe model de duurste. Wil je graag wat goedkoper uit zijn? Dan kun je ook prima voor de MacBook Air 2024 of een van de eerdere modellen kiezen. Als je voor een model die ouder is dan de MacBook Air 2024 kiest, is de MacBook Air nog voorzien van een Intel processor. Het is aan te raden om voor MacBook Air 2024 of voor MacBook Air 2024 te kiezen, aangezien je dan beter voorbereid bent op de toekomst.

Verschillen tussen de MacBook Air 2024 en MacBook Air 2024

Het grootste verschil tussen de MacBook Air 2024 en de MacBook Air 2024 is het design. De MacBook Air 2024 heeft een compleet nieuwe design gekregen dat niet meer schuin af loopt, maar uit één vlak deel bestaat. Hierdoor lijkt het model meer op de MacBook Pro. De MacBook Air is wel iets dunner. De MacBook Air 2024 is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zilver, spacegrijs, sterrenlicht en de nieuwe kleur middernacht. Het toetsenbord bij de MacBook Air 2024 is zwart en is voorzien van Touch. De MacBook Air 2024 is op het gebied van inhoud 20% kleiner dan het voorgaande model. Het scherm is wel wat groter, namelijk 13,6 inch in vergelijking met 13,3 inch.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een MacBook Air

Wat is het verschil tussen de MacBook Air en de MacBook Pro?

De MacBook Air is dunner en lichter dan de MacBook Pro en is ontworpen voor dagelijks gebruik, terwijl de MacBook Pro krachtiger is en meer geschikt is voor professionele taken zoals videobewerking en grafisch ontwerp.

Wat is de batterijduur van de MacBook Air?

De MacBook Air heeft een batterijduur van ongeveer 10-12 uur bij normaal gebruik, zoals internetten en tekstverwerking. Dit kan variëren afhankelijk van de specifieke taken en instellingen.

Kan ik de opslagruimte van de MacBook Air uitbreiden?

Nee, de opslagruimte van de MacBook Air kan niet worden uitgebreid, omdat deze is ingebouwd op het moederbord. Het is echter mogelijk om externe opslagapparaten zoals harde schijven of solid state drives aan te sluiten voor extra ruimte.

Kan ik Windows op een MacBook Air installeren?

Ja, het is mogelijk om Windows op een MacBook Air te installeren met behulp van Apple’s Boot Camp-software. Dit stelt gebruikers in staat om zowel macOS als Windows op dezelfde computer te draaien.

Kan ik de MacBook Air gebruiken voor gamen?

Hoewel de MacBook Air enige grafische kracht heeft, is het niet geoptimaliseerd voor gaming. Voor veeleisende games wordt meestal een MacBook Pro aanbevolen vanwege de krachtigere grafische kaart. De MacBook Air is echter geschikt voor lichtere games en casual gaming.

Top 5 Beste kopen
Logo