MacBook Air
Bijgewerkt: Juli 2024

MacBook Air

MacBook Air

Veel mensen die voor een Apple laptop willen gaan, kiezen voor de MacBook Air. De MacBook Air is dan ook de populairste laptop van Apple. De MacBook Air heeft een compact design en is licht van gewicht. Dit maakt de laptop erg handig voor dagelijks gebruik op kantoor en tijdens de studie. De MacBook Air is al enkele jaren op de markt en Apple brengt nog steeds nieuwe en verbeterde versies van de bekende MacBook Air uit. Apple heeft in 2020 voor het eerst een MacBook Air gemaakt die is voorzien van een eigen processor, namelijk de Apple M1. Deze processor is de vervanging van de Intel processoren die daarvoor gebruikt werden.

 

De Apple M1 processor

De M1 processor van Apple is een zeer snelle en energiezuinige chip. De chip is op de A-serie chips gebaseerd die al voor een langere tijd in de iPad en iPhone gebruikt werden. Dankzij de M1 processor kan Apple nog meer zaken optimaliseren, waardoor de MacBook Air betere prestaties kan hebben en verschillende nieuwe mogelijkheden kan bieden. Zo kun je bijvoorbeeld ook iPad en iPhone apps op je Mac draaien.

 

MacBook Air modellen

Er zijn veel verschillende MacBook Air modellen die tegenwoordig gebruikt worden. De MacBook Air 2022 is het meest recente model. Het voorgaande model is de MacBook Air 2020. Als je kijkt naar de prijs is het nieuwe model de duurste. Wil je graag wat goedkoper uit zijn? Dan kun je ook prima voor de MacBook Air 2020 of een van de eerdere modellen kiezen. Als je voor een model die ouder is dan de MacBook Air 2020 kiest, is de MacBook Air nog voorzien van een Intel processor. Het is aan te raden om voor MacBook Air 2020 of voor MacBook Air 2022 te kiezen, aangezien je dan beter voorbereid bent op de toekomst.

 

Verschillen tussen de MacBook Air 2020 en MacBook Air 2022

Het grootste verschil tussen de MacBook Air 2020 en de MacBook Air 2022 is het design. De MacBook Air 2022 heeft een compleet nieuwe design gekregen dat niet meer schuin af loopt, maar uit één vlak deel bestaat. Hierdoor lijkt het model meer op de MacBook Pro. De MacBook Air is wel iets dunner. De MacBook Air 2022 is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zilver, spacegrijs, sterrenlicht en de nieuwe kleur middernacht. Het toetsenbord bij de MacBook Air 2022 is zwart en is voorzien van Touch. De MacBook Air 2022 is op het gebied van inhoud 20% kleiner dan het voorgaande model. Het scherm is wel wat groter, namelijk 13,6 inch in vergelijking met 13,3 inch. 

Beste MacBook Air aanbiedingen van Juli 2024