Plantronics Headset
Bijgewerkt: Juni 2023

Plantronics Headset

Plantronics Headset

Als je op zoek gaat naar een headset kom je al snel bij het merk Plantronics terecht. Dit is niet gek, want Plantronics is één van de grootste headset fabrikanten in de hele wereld. Een Plantronics headset wordt voornamelijk voor zakelijke doeleinden gebruikt vanwege de goede audio en de noise cancelling microfoons. Daarnaast kan een Plantronics headset natuurlijk ook particulier gebruikt worden.

 

Wie is Plantronics?

Plantronics is al 60 jaar lang gevestigd in de Verenigde Staten en mag zich al een tijd een wereldleider op het gebied van headsets noemen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van headsets en oordopjes voor zowel professioneel als particulier gebruik. De headsets van Plantronics worden voornamelijk door zakelijke klanten gebruikt, maar de headset is ook vaak terug te zien bij gamers.

 

Een Plantronics headset kiezen

De headsets van Plantronics zijn onder verschillende categorieën onder te verdelen. Zo heb je headsets voor de PC met een USB aansluiting, headsets die te gebruiken zijn voor vaste telefonie met een QD aansluiting, headset die te gebruiken zijn voor draadloze telefonie die dient als extra telefoon voor een DECT telefoon en headsets met meerdere connectiviteiten. De laatste headsets bieden de mogelijkheid om tegelijkertijd meerdere randapparaten te kunnen gebruiken, zoals bijvoorbeeld een vaste telefoon en een computer. Je vindt in deze categorie ook de oortjes terug.

 

Een Plantronics headset voor een vaste telefoon

Als je kiest voor een Plantronics headset voor vaste telefoons heb je de keuze uit een bedrade of een draadloze headset. Iedere bedrade Plantronics headset is voorzien van een QD aansluiting. Hiervoor heb je een QD terminal snoer nodig waarmee je de meest compatibele aansluiting voor jouw vaste telefoon kunt kiezen. Vaak wordt het RJ9 snoer hiervoor gebruikt. Een draadloze Plantronics headset is heel eenvoudig aan te sluiten. Deze headset sluit je direct op de hoofdtelefoonaansluiting van jouw telefoon aan. Je blijft met een draadloze Plantronics headset erg mobiel en kunt overigens ook gesprekken opnemen dankzij de EHS adapter.

 

Plantronics bluetooth headsets

Bij het kiezen van een Plantronics headset is het aan te raden om altijd voor een bluetooth headset te kiezen. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om met de headset te bellen en ook muziek te luisteren. Je hebt hier geen kabels meer voor nodig en hoeft enkel jouw Plantronics headset met de bluetooth verbinding van jouw apparaat te verbinden. Een Plantronics headset met bluetooth verbinding is ook heel goed dagelijks te gebruiken. 

Beste Plantronics Headset aanbiedingen van Juni 2023