Strelitzia
Bijgewerkt: Juni 2024

Strelitzia

Strelitzia

Planten als de Strelitzia zijn belangrijk om meer sfeer in de woning te verkrijgen. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om een plant te plaatsen in bijvoorbeeld de woonkamer. De Strelitzia heeft jou daarbij veel te bieden. Het is een zonnige plant die niet alleen meer groen in huis geeft, maar welke ook kan bloeien en bloemen kan vertonen. De plant zorgt daarom te allen tijde voor een gezellige sfeer. De verzorging van de plant zorgt er daarbij weer voor dat het een geschikte variant is voor een groot aantal huishoudens. 

Plant in de bloei 

De Strelitzia is een groene plant, welke aanzienlijk kan groeien. Vooral op de goede standplaats heb je al snel een veel grotere plant tot jouw beschikking. Alleen kan de plant ook bloemen laten zien. De bloemen komen in verschillende kleuren en komen in de vorm van een paradijsvogel. Niet voor niets heeft de plant hier zijn naam aan te danken. De bloei komt uitsluitend tot stand als je een goede verzorging biedt. Je moet daarom rekening houden met alle factoren van de verzorging om optimaal te genieten van de plant en de uitstraling die deze kan geven. 

Eenvoudige verzorging 

De Strelitzia behoeft niet al te veel verzorging. Het is een plant die je in het zonlicht moet zetten en welke ook veel direct zonlicht nodig heeft om goed te groeien en bloeien. Alleen houd het ook in dat je de aarde vochtig moet houden als je deze standaard in de zon hebt staan. Regelmatig water geven is daarom wel een vereiste voor de Strelitzia. Buiten een goede standplaats en voldoende water heeft de plant echter niets nodig. De eenvoudige verzorging kan jou dus helpen om veel sfeer in huis te halen, zelfs als je geen groene vingers hebt. 

Zonnige plant 

De Strelitzia behoeft veel zon. Je moet er daarom voor zorgen dat je de plant dicht bij een raam zet. Een raam op het zuiden kan weer te heftig zijn, omdat de aarde hiermee snel uitdroogt. Alle andere ramen in de woning geven de plant te allen tijde een boost. De plant zal dan in de richting van de zon groeien. Regelmatig draaien kan ervoor zorgen dat de plant weer rechtop komt te staan. Het zonlicht in combinatie met voldoende water geeft jou een mooie paradijsvogelplant, welke jou kan verrassen met de mooiste bloemen. 

Waar te koop

De Strelitzia is bij verschillende tuincentra te verkrijgen. De plant is een van de meest populaire planten door de verschillende bloeimogelijkheden, waardoor je hem ook altijd in het assortiment terugvindt. Je kan de Strelitzia ook online aanschaffen. De online winkels met planten en bloemen hebben deze plant namelijk ook voor jou beschikbaar gemaakt. Voordat je het weet, heb je zelf een paradijsvogelplant in huis en breng je meer kleur in de ruimte. 

Heeft Strelitzia veel licht nodig?

Strelitzia, ook bekend als paradijsvogelbloem of vogel-van-paradijs, heeft inderdaad veel licht nodig. Deze plant gedijt het beste bij helder, indirect licht. Zorg ervoor dat de plant nabij een raam op het oosten, westen of zuiden staat, zodat hij voldoende licht krijgt. Te veel direct zonlicht kan echter de bladeren verbranden, dus zorg voor een lichte maar niet te felle omgeving. Als de Strelitzia te weinig licht krijgt, zal de groei belemmerd worden en zal de plant waarschijnlijk geen bloemen produceren.

Kan een Strelitzia naar buiten?

Een Strelitzia kan naar buiten worden verplaatst, maar het is belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden en de specifieke vereisten van de plant. Strelitzia's zijn subtropische planten die warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid prefereren. Ze kunnen buiten worden geplaatst tijdens de warmere maanden, zoals de lente en zomer, mits de temperatuur niet onder de 10°C zakt.

Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat waar hij beschermd is tegen sterke wind, die de grote bladeren kan beschadigen. Vermijd ook direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag, om bladverbranding te voorkomen. Geef de plant voldoende water, maar zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

Als de temperaturen beginnen te dalen, met name in de herfst en winter, moet de Strelitzia naar binnen worden gebracht om te overwinteren. Deze plant is namelijk niet winterhard en kan beschadigd raken of afsterven bij temperaturen onder de 10°C ).

Beste Strelitzia aanbiedingen van Juni 2024