Snorkelmasker
Bijgewerkt: Juli 2024

Snorkelmasker

Snorkelmasker

Je ziet een snorkelmasker steeds vaker op vakanties voorbijkomen. Een normale snorkelset bestaat normaal gesproken uit een losse snorkel en een losse duikbril. In het snorkelmasker zitten deze onderdelen aan elkaar, waardoor ze één masker vormen. De lucht die je inademt wordt opgenomen via een apart kanaal dat zich in je middel bevindt. Als je uitademt, wordt de lucht via een reeks verschillende zijkanalen naar buiten gestuurd. Dit heeft als voordeel dat je rustig via je neus (of mond) mag ademen en dat de zoute oceaan niet in contact komt met je mond. Dit gebeurt wel als je een traditionele snorkel gebruikt. Dat laatste is iets wat een paar mensen als onaangenaam ervaren. Door dit luchtcirculatiesysteem beslaat het snorkelmasker niet of nauwelijks, wat een extra voordeel is van de technologie. Tot slot is het gezichtsveld dat je onder water hebt buitengewoon groot, tot 180 graden.

 

Hoe werkt een snorkelmasker?

Door de elastische band over je hoofd te trekken kun je het snorkelmasker snel en eenvoudig op je gezicht bevestigen. Hierdoor sluit het masker goed aan op je gezicht zonder oncomfortabel te zijn. De elastische band kan ook naar behoefte worden versteld. Als het masker niet goed is afgesloten, of als het te groot is voor het gezicht van de gebruiker, dan zal het zeker wat water doorlaten, waardoor eventuele voordelen teniet worden gedaan. Een advies: ga bij twijfel voor het compactere masker. Nadat je het water bent ingegaan en het snorkelmasker hebt opgezet, kun je geruisloos aan de oppervlakte drijven en eronder zwemmen. Het snorkelmasker is natuurlijk niet bedoeld voor gebruik bij het zwemmen onder water of het maken van andere soorten duiken, zoals hoekduiken. 

 

Is een snorkelmasker beter dan een standaard snorkelset?

Je vraagt je misschien af of een snorkelmasker beter is dan een standaard snorkelset. Voor recreatieve snorkelaars en degenen die net beginnen is investeren in een snorkelmasker bijna altijd een goed idee. Het masker is een zegen voor die momenten waarop je alleen maar wilt ontspannen in het water en van bovenaf neerkijken op de pracht van de onderwaterwereld. De eenvoudige bediening en het uitgestrekte kijkgebied zijn zeker gunstige eigenschappen. Mensen die moeite hebben met ademhalen met een traditionele snorkel hebben daarnaast meer kans om zich tijdens het snorkelen te vermaken als ze door hun neus kunnen ademen.

Mannen met snorren zijn ook goede kandidaten voor een snorkelmasker, omdat de snor bij een conventioneel masker vaak verhindert dat het masker volledig afsluit. Omdat het masker juist bij de kin goed moet aansluiten, wordt dit voordeel teniet gedaan als de drager een (grote) baard heeft. Wanneer je nog meer uit je snorkelavontuur wilt gaan halen door periodiek naar beneden te duiken of bijvoorbeeld door intensieve snorkeltochten te maken en spelletjes te spelen, dan ben je misschien wel beter af met een standaard snorkelset. Met deze activiteiten kun je meer uit je snorkelervaring halen.

Beste Snorkelmasker aanbiedingen van Juli 2024