Snelkookpan

Op zoek naar de beste snelkookpan? Vergelijk de top 5 snelkookpannen voor de perfecte maaltijden in een handomdraai. Ontdek nu de beste keuze voor jou!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Tefal Secure 5 Neo Snelkookpan 6 L
Tefal Secure 5 Neo Snelkookpan 6 L
Voordelen
Deze snelkookpan is handig in gebruik en heeft een mooi design. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen en kan dus ook op inductie worden gebruikt. De pan is vaatwasser bestendig.
Nadelen
Door zijn grote formaat neemt de pan flink wat ruimte in. Je moet er ook even mee leren koken.
WMF Perfect Snelkookpan 4,5 L
WMF Perfect Snelkookpan 4,5 L
Voordelen
De pan heeft een prachtig design en is gemaakt van rvs. Hij is geschikt voor alle soorten warmtebronnen. Hij is voorzien van een ergonomisch handvat. Aan de binnenkant zit een maataanduiding.
Nadelen
de afdichtring en de handgreep zijn niet vaatwasser bestendig. Ook heeft de pan geen antiaanbaklaag.
Tip: Beste keuze
BK Snelkookpan -22 cm – Glans
BK Snelkookpan -22 cm – Glans
Voordelen
Dit model is handig in gebruik en makkelijk schoon te maken. Door zijn degelijke ontwerp ziet hij er niet alleen goed uit, hij is ook nog duurzaam. Hij is op alle soorten warmtebronnen te gebruiken.
Nadelen
De pan is vrij groot en zwaar dus lastig op te bergen. Het deksel moet met de hand worden schoongemaakt.
Tefal Clipso Minut Easy Snelkookpan - 6 liter
Tefal Clipso Minut Easy Snelkookpan - 6 liter
Voordelen
Het is een prachtige snelkookpan door zijn luxe uitstraling. Hij is handig in gebruik. De pan sluit heel goed. De pan is te gebruiken op alle soorten warmtebronnen, ook in de oven.
Nadelen
Deze snelkookpan mag niet in de magnetron.
Kookkunst Holland snelkookpan 6 liter roestvrijstaal - inductie - pressure cooker
Kookkunst Holland snelkookpan 6 liter roestvrijstaal - inductie - pressure cooker
Voordelen
Het design van deze pan is echt heel mooi. Hij is van rvs gemaakt en geschikt voor alle warmtebronnen. Schoonmaken kan in de vaatwasser. De pan is voorzien van een maatverdeling, cooltouch handgreep en antiaanbaklaag.
Nadelen
De ring moet voor gebruik ingesmeerd worden met olie.

Beste SnelkookpanKoopgids: Welke Snelkookpan is de beste koop van maart 2024?

Een snelkookpan voor het snel koken van je eten

Een snelkookpan is, zoals de naam al doet vermoeden, een pan waarin je iets snel kunt koken. Het is ideaal voor als je niet veel tijd hebt om te koken, maar je toch graag iets lekkers op tafel wilt zetten. Doe de ingrediënten in de pan, doe de deksel erop en na een snelkook-sessie zal je eten voor je gekookt zijn. Snelkookpannen zien er uit als normale pannen, maar met een deksel die net iets anders is. Deze deksel is ook vitaal voor het snelle koken door een speciaal mechanisme. Veel grote en bekende merken hebben ondertussen een snelkookpan in hun assortiment en eigenlijk valt de pan ook niet te missen in je keuken.

Werking snelkookpan

De werking van een snelkookpan is eigenlijk vrij simpel. Zoals hiervoor al benoemd is, is de deksel belangrijk tijdens het snelle koken. De speciale deksel op de pan zorgt ervoor dat de pan helemaal wordt afgesloten. Hierdoor komt er niks in de pan bij en kan de druk worden opgevoerd zodat er snel iets gekookt wordt. Je hoeft ook niet bang te zijn dat iets overkookt, omdat er een speciaal mechanisme voor ontluchting op de deksel zit waardoor overkoken niet gebeurt. Je doet dus makkelijk het eten dat je wilt koken in de pan, bepaalt de druk, doet de deksel erop en de pan doet de rest. Zo is je eten snel gekookt en hoef je dit zelf niet te doen.

Verschillende opties snelkookpan

Er zijn veel verschillende opties op de markt. Zo moet je ook goed kijken op welke soorten fornuis de pan kan staan. Het is natuurlijk jammer als de pan snel kapot gaat doordat het op een verkeerd fornuis staat. Gelukkig is voor elk soort fornuis wel een goede pan om mee te snelkoken te vinden. Er zijn pannen voor gas, elektrisch fornuis, keramisch fornuis, inductie en halogeen fornuis.

Ook zijn er natuurlijke kleine en grote soorten pannen. Hier hangt ook aan vast hoeveel liter er in de pan kan en hoeveel je tegelijk kan koken. Zo hebben sommige pannen een inhoud van 3 liter en andere weer een inhoud van 10 of meer liter. Hiertussen zijn nog andere maten inhoud. Hoe meer inhoud, hoe meer kans op aanbakken. Hierdoor zijn er ook snelkookpannen te koop met een anti-aanbaklaag, maar dit hebben zeker niet alle pannen.

De meeste pannen hebben een normale zilveren kleur, maar voor een leuke toevoeging kun je wel de deksel in een kleur kopen. Koop bijvoorbeeld een pan met vrolijke paarse deksel of rode handvaten. Zo herken je de snelkookpan van de andere pannen sneller.

Waar te koop

Snelkookpannen zijn in allerlei winkels te koop zoals de Action of Blokker. Je kunt ze bijvoorbeeld vinden in allerlei inrichting- of huiswinkels, maar ook bij de Blokker, Action of de Hema. Ook zijn ze makkelijk online te bestellen. Stel je voorkeuren en soort fornuis via de filters in en de beste keuze voor jou komt tevoorschijn. Zo weet je zeker dat je alle opties bekeken hebt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Snelkookpan

Wat is een snelkookpan en hoe werkt het?

Een snelkookpan is een afgesloten kookpan die onder hoge druk werkt. Het werkt door het creëren van stoom binnenin de pan, waardoor de kooktijd van voedsel aanzienlijk wordt verkort.

Is een snelkookpan veilig om te gebruiken?

Ja, moderne snelkookpannen zijn ontworpen met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals een drukregelaar en een drukontlastingsventiel, om de druk binnenin de pan te regelen. Zolang de instructies worden gevolgd en de pan correct wordt onderhouden, is het veilig om te gebruiken.

Welke voordelen heeft het gebruik van een snelkookpan?

Het gebruik van een snelkookpan heeft verschillende voordelen. Het verkort de kooktijd van voedsel aanzienlijk, behoudt meer voedingsstoffen in het voedsel en bespaart energie. Daarnaast is het ideaal voor het bereiden van stoofschotels, soepen en andere gerechten die normaal gesproken langere tijd nodig hebben om te koken.

Welke soorten voedsel kunnen in een snelkookpan worden bereid?

Een snelkookpan kan worden gebruikt voor het bereiden van verschillende soorten voedsel, zoals vlees, groenten, bonen, granen en zelfs desserts. Het is veelzijdig en kan worden gebruikt voor het koken van verschillende gerechten.

Moet ik voorzichtig zijn bij het openen van een snelkookpan?

Ja, het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het openen van een snelkookpan, omdat de inhoud onder hoge druk staat. Volg altijd de instructies van de fabrikant voor het veilig openen van de pan en zorg ervoor dat alle druk volledig is afgevoerd voordat je de pan opent.

Top 5 Beste kopen
Logo