Snelkookpan
Bijgewerkt: Juni 2024

Snelkookpan

Snelkookpan

Een snelkookpan voor het snel koken van je eten

Een snelkookpan is, zoals de naam al doet vermoeden, een pan waarin je iets snel kunt koken. Het is ideaal voor als je niet veel tijd hebt om te koken, maar je toch graag iets lekkers op tafel wilt zetten. Doe de ingrediënten in de pan, doe de deksel erop en na een snelkook-sessie zal je eten voor je gekookt zijn. Snelkookpannen zien er uit als normale pannen, maar met een deksel die net iets anders is. Deze deksel is ook vitaal voor het snelle koken door een speciaal mechanisme. Veel grote en bekende merken hebben ondertussen een snelkookpan in hun assortiment en eigenlijk valt de pan ook niet te missen in je keuken. 

 

Werking snelkookpan

De werking van een snelkookpan is eigenlijk vrij simpel. Zoals hiervoor al benoemd is, is de deksel belangrijk tijdens het snelle koken. De speciale deksel op de pan zorgt ervoor dat de pan helemaal wordt afgesloten. Hierdoor komt er niks in de pan bij en kan de druk worden opgevoerd zodat er snel iets gekookt wordt. Je hoeft ook niet bang te zijn dat iets overkookt, omdat er een speciaal mechanisme voor ontluchting op de deksel zit waardoor overkoken niet gebeurt. Je doet dus makkelijk het eten dat je wilt koken in de pan, bepaalt de druk, doet de deksel erop en de pan doet de rest. Zo is je eten snel gekookt en hoef je dit zelf niet te doen. 

 

Verschillende opties snelkookpan

Er zijn veel verschillende opties op de markt.  Zo moet je ook goed kijken op welke soorten fornuis de pan kan staan. Het is natuurlijk jammer als de pan snel kapot gaat doordat het op een verkeerd fornuis staat. Gelukkig is voor elk soort fornuis wel een goede pan om mee te snelkoken te vinden. Er zijn pannen voor gas, elektrisch fornuis, keramisch fornuis, inductie en halogeen fornuis. 

 

Ook zijn er natuurlijke kleine en grote soorten pannen. Hier hangt ook aan vast hoeveel liter er in de pan kan en hoeveel je tegelijk kan koken. Zo hebben sommige pannen een inhoud van 3 liter en andere weer een inhoud van 10 of meer liter. Hiertussen zijn nog andere maten inhoud. Hoe meer inhoud, hoe meer kans op aanbakken. Hierdoor zijn er ook snelkookpannen te koop met een anti-aanbaklaag, maar dit hebben zeker niet alle pannen. 

 

De meeste pannen hebben een normale zilveren kleur, maar voor een leuke toevoeging kun je wel de deksel in een kleur kopen. Koop bijvoorbeeld een pan met vrolijke paarse deksel of rode handvaten. Zo herken je de snelkookpan van de andere pannen sneller. 

 

Waar te koop

Snelkookpannen zijn in allerlei winkels te koop zoals de Action of Blokker. Je kunt ze bijvoorbeeld vinden in allerlei inrichting- of huiswinkels, maar ook bij de Blokker, Action of de Hema. Ook zijn ze makkelijk online te bestellen. Stel je voorkeuren en soort fornuis via de filters in en de beste keuze voor jou komt tevoorschijn. Zo weet je zeker dat je alle opties bekeken hebt. 

Beste Snelkookpan aanbiedingen van Juni 2024