Rollator

Op zoek naar de beste rollator? Ontdek hier onze top 5 aanbevelingen en vergelijk functies, prijzen en meer. Maak de juiste keuze voor comfort en mobiliteit!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Rollator Easy lichtgewicht
Rollator Easy lichtgewicht
Bekijk Prijs »

Rollator Shop

Voordelen
De rollator is gemaakt van aluminium. Is in hoogte verstelbaar. Je kunt de rollator eenvoudig inklappen. De rollator heeft een draaggewicht van 120 kilo. Standaard is de rollator voorzien van een mandje, stokhouder en een rugleuning.
Nadelen
De kabels zijn niet weggewerkt in het frame.
Quatro rollator
Quatro rollator
Bekijk Prijs »

Rollator Shop

Voordelen
De rollator is eenvoudig in te klappen. Je kunt de rollator goed binnen en buiten gebruiken. Goede prijs en kwaliteit. Duurzaam en stabiel. De rollator heeft een draagkracht van 130 kilo.
Nadelen
De rollator is gemaakt van staal.
Tip: Beste keuze
Antar rollator
Antar rollator
Voordelen
Beschikt over een afsluitbare tas. De rollator heeft een gewicht van 7,2 kilo. De rollator is traploos verstelbaar. Nooit meer lekke banden, door de lekvrije wielen. De rollator biedt optimale ondersteuning.
Nadelen
Niet geschikt voor mensen kleiner dan 1.50 meter of groter dan 1.90 meter.
MultiMotion Double
MultiMotion Double
Voordelen
Licht bedienbare handremmen. De rollator is standaard voorzien van tas en stokhouder. De rollator is licht van gewicht. De rollator kan heel erg klein gevouwen worden, zodat het nog minder ruimte inneemt. De wielen zijn geheel massief.
Nadelen
Maximaal te belasten tot 113 kilo.
Vermeiren Quadri Light
Vermeiren Quadri Light
Bekijk Prijs »

Rollator Shop

Voordelen
De rollator heeft handremmen en een parkeerrem. De rollator is opgevouwen zeer compact. Gemakkelijk in hoogte te verstellen. Stabiel en veilig. De rollator heeft voor en achter reflectoren.
Nadelen
De zit breedte is 45 centimeter.

Beste RollatorKoopgids: Welke Rollator is de beste koop van juni 2024?

Rollators zijn een ontzettend handig hulpmiddel. Ze hebben natuurlijk het imago van een hulpmiddel voor de ouderen van dagen, maar ze zijn veel meer dan dat. Het kan ook worden ingezet als tijdelijk instrument ten behoeve van een revalidatie. Als iemand bijvoorbeeld herstellende is van een hernia en voorzichtig moet lopen, of lopen nog moeizaam gaat, kan het net dat extra zetje geven om het lopen wat makkelijker te laten verlopen. Het biedt houvast voor als er kramp in het lichaam schiet en ondersteuning bij het lopen zelf. Je zit dus niet meteen voor het leven aan dit hulpmiddel vast.

Belangrijkste onderdelen van rollators

Hoewel rollators dus ook voor revalidatie kunnen worden ingezet, blijft het hulpmiddel vooral een uitkomst voor mensen op leeftijd. Met het verstrijken van de jaren wordt het lichaam stroever en breekbaarder en daar is rekening mee gehouden bij het ontwerpen van een rollator. Om alles veilig te houden, kan een rollator op de rem worden gezet, zodat hij niet wegrolt zodra hij los wordt gelaten. Daarnaast het een plankje om dingen op te zetten, zodat men niet met dingen in de hand hoeft rond te lopen. Hier kan je ook op gaan zitten als je moe wordt van het lopen. En om niet met de zware boodschappen om de arm te hoeven lopen, is er ook een mandje.

Verschillende soorten rollators

Hoewel rollators in essentie veel op elkaar lijken zijn er verschillende modellen verkrijgbaar. Zo zijn er exemplaren met extra stevige wielen voor extra stevigheid en zijn sommigen juist licht en opvouwbaar, zodat ze extra makkelijk mee te nemen zijn in de auto. Als je een keuze maakt, laat je dan goed adviseren wat voor jouw situatie zowel praktisch als verstandig is. In eerste instantie is het een hulpmiddel wat jou vooruit moet helpen. Op extra gedoe in welke vorm dan ook zit je niet te wachten.

Rollators tweedehands kopen

Rollators zijn zoals elk product nieuw te verkrijgen, maar het is zeker geen slecht idee om een tweedehands aankoop te overwegen. Over het algemeen is er namelijk een grote voorraad van dit hulpmiddel, omdat er vaak exemplaren zijn die voor een klant of patiënt nieuw wordt aangeschaft, terwijl het gebruik van de rollator zelf relatief kort is. Het ding kan jarenlang meegaan, maar wordt lang niet altijd zo lang gebruikt. Je kan vaak een prima exemplaar vinden dat zo goed als nieuw is en er -indien nodig-  jaren plezier van hebben zonder er te veel voor te betalen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Rollator

Wat is een rollator en waar wordt het voor gebruikt?

Een rollator is een hulpmiddel dat gebruikt wordt om mensen met verminderde mobiliteit te ondersteunen bij het lopen. Het bestaat uit een frame met vier wielen, handvatten en een zitje.

Hoe gebruik je een rollator?

Om een rollator te gebruiken, plaats je beide handen op de handvatten en loop je achter het apparaat. Duw de rollator vooruit terwijl je loopt en zorg ervoor dat je altijd stabiel en in balans blijft.

Kan ik een rollator gebruiken als ik een slechte balans heb?

Ja, een rollator kan juist erg nuttig zijn als je een slechte balans hebt. Het biedt extra stabiliteit en ondersteuning tijdens het lopen, waardoor het risico op vallen wordt verminderd.

Kan ik met een rollator traplopen?

Nee, de meeste standaard rollators zijn niet ontworpen om traplopen mogelijk te maken. Voor trappen zijn er speciale trapklimmers beschikbaar die aan de rollator kunnen worden bevestigd.

Kan ik met een rollator buitenshuis gebruiken?

Ja, een rollator kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gebruikt. Het is ontworpen om te helpen bij het verplaatsen over verschillende oppervlakken, zoals trottoirs, gras of oneffen terrein. Zorg er wel voor dat je een stabiele en stevige rollator kiest voor gebruik buitenshuis.

Top 5 Beste kopen
Logo