Rollator
Bijgewerkt: Maart 2023

Rollator

Rollator

Rollators zijn een ontzettend handig hulpmiddel. Ze hebben natuurlijk het imago van een hulpmiddel voor de ouderen van dagen, maar ze zijn veel meer dan dat. Het kan ook worden ingezet als tijdelijk instrument ten behoeve van een revalidatie. Als iemand bijvoorbeeld herstellende is van een hernia en voorzichtig moet lopen, of lopen nog moeizaam gaat, kan het net dat extra zetje geven om het lopen wat makkelijker te laten verlopen. Het biedt houvast voor als er kramp in het lichaam schiet en ondersteuning bij het lopen zelf. Je zit dus niet meteen voor het leven aan dit hulpmiddel vast. 

Belangrijkste onderdelen van rollators
Hoewel rollators dus ook voor revalidatie kunnen worden ingezet, blijft het hulpmiddel vooral een uitkomst voor mensen op leeftijd. Met het verstrijken van de jaren wordt het lichaam stroever en breekbaarder en daar is rekening mee gehouden bij het ontwerpen van een rollator. Om alles veilig te houden, kan een rollator op de rem worden gezet, zodat hij niet wegrolt zodra hij los wordt gelaten. Daarnaast het een plankje om dingen op te zetten, zodat men niet met dingen in de hand hoeft rond te lopen. Hier kan je ook op gaan zitten als je moe wordt van het lopen. En om niet met de zware boodschappen om de arm te hoeven lopen, is er ook een mandje.

Verschillende soorten rollators
Hoewel rollators in essentie veel op elkaar lijken zijn er verschillende modellen verkrijgbaar. Zo zijn er exemplaren met extra stevige wielen voor extra stevigheid en zijn sommigen juist licht en opvouwbaar, zodat ze extra makkelijk mee te nemen zijn in de auto. Als je een keuze maakt, laat je dan goed adviseren wat voor jouw situatie zowel praktisch als verstandig is. In eerste instantie is het een hulpmiddel wat jou vooruit moet helpen. Op extra gedoe in welke vorm dan ook zit je niet te wachten. 

Rollators tweedehands kopen
Rollators zijn zoals elk product nieuw te verkrijgen, maar het is zeker geen slecht idee om een tweedehands aankoop te overwegen. Over het algemeen is er namelijk een grote voorraad van dit hulpmiddel, omdat er vaak exemplaren zijn die voor een klant of pati├źnt nieuw wordt aangeschaft, terwijl het gebruik van de rollator zelf relatief kort is. Het ding kan jarenlang meegaan, maar wordt lang niet altijd zo lang gebruikt. Je kan vaak een prima exemplaar vinden dat zo goed als nieuw is en er -indien nodig-  jaren plezier van hebben zonder er te veel voor te betalen. 

Beste Rollator aanbiedingen van Maart 2023