Reflex Spray

Op zoek naar de beste reflex spray? Vergelijk de top 5 reflex sprays voor effectieve verlichting en herstel. Verbeter je sportprestaties met de juiste keuze!
Reflex Spray
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Reflex Spray 130 ml
Reflex Spray 130 ml
Bekijk Prijs »

Pharmamarket

Voordelen
Voor een lokale behandeling voor spierpijn en gewrichtspijn. Voor verschillende toepassingen te gebruiken, zoals kneuzingen, verrekking en verstuiking. Verpakking van 130 ml. Eenvoudig aan te brengen.
Nadelen
Het is een geneesmiddel en kan niet langdurig gebruikt worden zonder geneeskundig advies.
Tiger Balm Wit - Tijgerbalsem - Spierbalsem - 30 gram
Tiger Balm Wit - Tijgerbalsem - Spierbalsem - 30 gram
Voordelen
Helpt om vrijer te ademen en heeft een verzachtende invloed op de slapen en het voorhoofd. Biedt ook verzorging bij vermoeide spieren en gewrichten. Gemaakt van plantaardige bestanddelen zoals oliën en kruiden. Doorzichtige versie.
Nadelen
Werkt misschien minder goed dan de rode balsem.
Tip: Beste keuze
VSM Spiroflor Warm - 75 gr
VSM Spiroflor Warm - 75 gr
Voordelen
Werkt bij zwaar belaste, gevoelige en stijve spieren en pezen. Gemaakt met plantaardige bestanddelen. Bevorderd de doorbloeding en ondersteunt het herstel van de pezen en spieren na een fysieke inspanning.
Nadelen
Niet geschikt voor kinderen tot 12 jaar.
Lucovitaal - Spiergel - 250 mililiter – Spierbalsem
Lucovitaal - Spiergel - 250 mililiter – Spierbalsem
Voordelen
Heeft een weldadige invloed op gevoelige spieren. Bevat een krachtige combinatie van Glucosamine, Chondrotine, MSM en Magnesium. Heeft een ontspannende werking na iedere vorm van inspanning. De gel wordt eerst koud en daarna lekker warm voor een betere doorbloeding.
Nadelen
De werking is voor korte duur.
Advil Spieren & Gewrichten - Gel - 60 gram
Advil Spieren & Gewrichten - Gel - 60 gram
Voordelen
Werkt ter verzorging van gewrichten en spieren. Eenvoudig te gebruiken. De gel is reukloos en plakt daarnaast niet. Wordt snel door de huid geabsorbeerd en dringt tot diep door in de gewrichten en spieren.
Nadelen
De verpakking is aan de kleine kant.

Beste Reflex SprayKoopgids: Welke Reflex Spray is de beste koop van april 2024?

Merk je dat je vaak last hebt van stijfheid in je gewrichten en spieren? Als dit het geval is, kan reflex spray enige verlichting voor je bieden. Reflex spray is een verwarmende spray die je kunt gebruiken voor de plaatselijke behandeling van je pijnlijke spieren en gewrichten, zoals bij overbelasting van de spieren, krampen in de spieren, spierstijfheid en bijvoorbeeld een stijve nek.

Wat is precies de functie van reflex spray?

De sprayvorm van reflex wordt plaatselijk aangebracht op de huid in de buurt van een geblesseerd gebied. Je spieren en gewrichten zullen daardoor meer ontspannen aanvoelen. Ze raken door de verwarming meer ontspannen, waardoor het ongemak afneemt. Je zou kunnen zeggen dat het effect van de reflex spray vergelijkbaar is met dat van een warme lamp of een warm bad. Vergeleken met een warmtelamp of een warm bad heeft reflex spray verschillende voordelen, waarvan de meest opvallende de draagbaarheid en het gebruiksgemak zijn. De spray kan worden toegepast in een fractie van de tijd die beide opties nodig hebben. Om de pijn te verlichten kun je dit proces gemakkelijk meerdere keren per dag herhalen.

Reflex spray gebruiken

Je houdt de reflex spray op ongeveer 20 centimeter afstand van de pijnlijke plek (spier, kneuzing of verstuiking) en dan breng je het aan op het gebied. Je kunt het indien nodig meer dan één keer per dag gebruiken, maar de frequentie van je toepassingen hangt af van de ernst van de pijn. Het is aanbevolen om de spray maximaal drie keer per dag te gebruiken, bij voorkeur zowel voor als na lichamelijke activiteit. Na gebruik hoef je de crème niet in de huid te masseren.

Voor welke soorten pijn kan de reflex spray gebruikt worden?

De spray is een effectieve behandeling voor allerlei pijnlijke aandoeningen, waaronder verstuikingen, kneuzingen, verrekkingen, artritis en reuma. Lumbago, vaak bekend als lage rugpijn, en ischias zijn twee aandoeningen die ook behandeld kunnen worden met reflex spray. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat chronische aandoeningen, zoals reuma en spit, uiteindelijk een behandeling vereisen die meer op de lange termijn gericht is. Je kunt wel verlichting van de pijn vinden door reflex spray te gebruiken, maar daarmee is het onderliggende probleem niet opgelost.

Reflex spray kopen in Nederland bij Kruidvat, Etos of Bol.com

Reflex spray is verkrijgbaar in Nederland bij verschillende apotheken en drogisterijen. U kunt het ook online bestellen bij verschillende webshops. Als u reflex spray wilt kopen, is het belangrijk om te onthouden dat het een over-the-counter medicijn is en geen recept vereist. Het is echter wel belangrijk om de bijsluiter te lezen en de aanwijzingen op te volgen voordat u het product gebruikt. Als u persistente of ernstige pijn heeft, is het belangrijk om contact op te nemen met een zorgprofessional voor een juiste diagnose en behandeling.

Spray ontworpen voor gebruik door sporters

Als je regelmatig aan krachtige lichamelijke activiteit deelneemt, loop je het risico op vervelende blessures. Je kunt de symptomen onmiddellijk verlichten als je een reflex spray bij de hand hebt. Het is een handig hulpmiddel dat je in je rugzak kunt bewaren of thuis bij de hand kunt hebben. De reflex spray is handig om te hebben, vooral voor personen die deelnemen aan activiteiten als atletiek, voetbal, tennis, skiën, vechtsporten en fitness.

Voordelen Reflex Spray

Reflex spray is een soort pijnstillende spray die topisch op de huid wordt aangebracht om tijdelijke verlichting te bieden van spier- en gewrichtspijn. Enkele mogelijke voordelen van het gebruik van reflex spray zijn:

 1. Snel en gemakkelijk te gebruiken: reflex spray is gemakkelijk aan te brengen en trekt snel in, wat het een handige optie maakt voor mensen onderweg.
 2. Niet-vette: reflex spray is niet-vette en laat geen residu achter, wat het geschikt maakt om onder kleding te dragen.
 3. Niet-vlekkend: reflex spray laat geen vlekken op kleding achter, dus het kan zonder zorgen gebruikt worden.
 4. Niet-giftig: reflex spray is niet-giftig en bevat geen schadelijke chemicaliën, wat het veilig maakt om op de huid te gebruiken.
 5. Geen recept nodig: reflex spray is zonder recept verkrijgbaar, dus het kan zonder recept worden gekocht.

Het is belangrijk om te onthouden dat reflex spray bedoeld is voor tijdelijke pijnverlichting en geen geneesmiddel is voor chronische pijncondities. Als u persistente of ernstige pijn heeft, is het belangrijk om contact op te nemen met een zorgprofessional voor een juiste diagnose en behandeling.

Nadelen Reflex spray

Er zijn enkele nadelen van het gebruik van reflex spray:

 1. Tijdelijke verlichting: reflex spray biedt alleen tijdelijke verlichting van pijn en is geen geneesmiddel voor chronische pijncondities. Als u persistente of ernstige pijn heeft, is het belangrijk om contact op te nemen met een zorgprofessional voor een juiste diagnose en behandeling.
 2. Mogelijke bijwerkingen: zoals elk medicijn, kan reflex spray bijwerkingen veroorzaken, zoals huidirritatie of allergische reacties. Als u een allergische reactie of andere bijwerkingen ervaart, stop dan met het gebruik van het product en raadpleeg een arts.
 3. Niet geschikt voor gebruik op bepaalde gebieden van het lichaam: reflex spray mag niet worden gebruikt op open wonden, op beschadigd of geïrriteerd huid, op de ogen of in de mond.
 4. Kan interacties hebben met andere medicijnen: reflex spray kan interacties hebben met andere medicijnen die u gebruikt. Als u andere medicijnen gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u reflex spray gebruikt.
 5. Kan niet worden gebruikt door zwangere vrouwen of kinderen: reflex spray is niet geschikt voor gebruik door zwangere vrouwen of kinderen jonger dan 12 jaar. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg dan uw arts voordat u reflex spray gebruikt.
Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Reflex Spray

Wat is Reflex Spray?

Reflex Spray is een spray die speciaal is ontwikkeld voor het verlichten van spieren gewrichtspijn. Het bevat actieve ingrediënten zoals menthol en kamfer die een verkoelend effect hebben en de pijn helpen verlichten.

Hoe gebruik ik Reflex Spray?

Schud de fles goed voor gebruik en houd deze op ongeveer 10 cm afstand van het pijnlijke gebied. Spray een dunne laag op de huid en wrijf het zachtjes in totdat het volledig is opgenomen. Herhaal indien nodig na 2-3 uur, maar gebruik niet meer dan 3-4 keer per dag.

Is Reflex Spray veilig te gebruiken?

Ja, Reflex Spray is veilig te gebruiken. Het is klinisch getest en bevat geen steroïden of NSAID’s die bijwerkingen kunnen veroorzaken. Het is echter raadzaam om het gebruik te vermijden bij open wonden, beschadigde huid of overgevoeligheid voor een van de ingrediënten.

Hoe lang duurt het voordat Reflex Spray werkt?

De verkoelende werking van Reflex Spray begint meestal binnen enkele minuten na het aanbrengen te werken. Het kan echter variëren afhankelijk van de ernst van de pijn. Voor sommige mensen kan het verlichting bieden voor enkele uren, terwijl voor anderen de pijn mogelijk langer aanhoudt.

Kan ik Reflex Spray gebruiken tijdens het sporten?

Ja, Reflex Spray kan veilig worden gebruikt tijdens het sporten. Het kan voorafgaand aan de training of wedstrijd worden aangebracht om de spieren op te warmen en na afloop om spierpijn en stijfheid te verminderen. Het kan ook helpen bij het voorkomen van blessures door het verminderen van de pijn en het bevorderen van een sneller herstel.

Top 5 Beste kopen
Logo