Reflex Spray
Bijgewerkt: Juni 2023

Reflex Spray

Reflex Spray

Merk je dat je vaak last hebt van stijfheid in je gewrichten en spieren? Als dit het geval is, kan reflex spray enige verlichting voor je bieden. Reflex spray is een verwarmende spray die je kunt gebruiken voor de plaatselijke behandeling van je pijnlijke spieren en gewrichten, zoals bij overbelasting van de spieren, krampen in de spieren, spierstijfheid en bijvoorbeeld een stijve nek. 

 

Wat is precies de functie van reflex spray?

De sprayvorm van reflex wordt plaatselijk aangebracht op de huid in de buurt van een geblesseerd gebied. Je spieren en gewrichten zullen daardoor meer ontspannen aanvoelen. Ze raken door de verwarming meer ontspannen, waardoor het ongemak afneemt. Je zou kunnen zeggen dat het effect van de reflex spray vergelijkbaar is met dat van een warme lamp of een warm bad. Vergeleken met een warmtelamp of een warm bad heeft reflex spray verschillende voordelen, waarvan de meest opvallende de draagbaarheid en het gebruiksgemak zijn. De spray kan worden toegepast in een fractie van de tijd die beide opties nodig hebben. Om de pijn te verlichten kun je dit proces gemakkelijk meerdere keren per dag herhalen.

 

Reflex spray gebruiken

Je houdt de reflex spray op ongeveer 20 centimeter afstand van de pijnlijke plek (spier, kneuzing of verstuiking) en dan breng je het aan op het gebied. Je kunt het indien nodig meer dan één keer per dag gebruiken, maar de frequentie van je toepassingen hangt af van de ernst van de pijn. Het is aanbevolen om de spray maximaal drie keer per dag te gebruiken, bij voorkeur zowel voor als na lichamelijke activiteit. Na gebruik hoef je de crème niet in de huid te masseren.

 

Voor welke soorten pijn kan de reflex spray gebruikt worden?

De spray is een effectieve behandeling voor allerlei pijnlijke aandoeningen, waaronder verstuikingen, kneuzingen, verrekkingen, artritis en reuma. Lumbago, vaak bekend als lage rugpijn, en ischias zijn twee aandoeningen die ook behandeld kunnen worden met reflex spray. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat chronische aandoeningen, zoals reuma en spit, uiteindelijk een behandeling vereisen die meer op de lange termijn gericht is. Je kunt wel verlichting van de pijn vinden door reflex spray te gebruiken, maar daarmee is het onderliggende probleem niet opgelost.

Reflex spray kopen in Nederland bij Kruidvat, Etos of Bol.com

Reflex spray is verkrijgbaar in Nederland bij verschillende apotheken en drogisterijen. U kunt het ook online bestellen bij verschillende webshops. Als u reflex spray wilt kopen, is het belangrijk om te onthouden dat het een over-the-counter medicijn is en geen recept vereist. Het is echter wel belangrijk om de bijsluiter te lezen en de aanwijzingen op te volgen voordat u het product gebruikt. Als u persistente of ernstige pijn heeft, is het belangrijk om contact op te nemen met een zorgprofessional voor een juiste diagnose en behandeling.

 

Spray ontworpen voor gebruik door sporters

Als je regelmatig aan krachtige lichamelijke activiteit deelneemt, loop je het risico op vervelende blessures. Je kunt de symptomen onmiddellijk verlichten als je een reflex spray bij de hand hebt. Het is een handig hulpmiddel dat je in je rugzak kunt bewaren of thuis bij de hand kunt hebben. De reflex spray is handig om te hebben, vooral voor personen die deelnemen aan activiteiten als atletiek, voetbal, tennis, skiën, vechtsporten en fitness. 

Voordelen Reflex Spray

Reflex spray is een soort pijnstillende spray die topisch op de huid wordt aangebracht om tijdelijke verlichting te bieden van spier- en gewrichtspijn. Enkele mogelijke voordelen van het gebruik van reflex spray zijn:

  1. Snel en gemakkelijk te gebruiken: reflex spray is gemakkelijk aan te brengen en trekt snel in, wat het een handige optie maakt voor mensen onderweg.
  2. Niet-vette: reflex spray is niet-vette en laat geen residu achter, wat het geschikt maakt om onder kleding te dragen.
  3. Niet-vlekkend: reflex spray laat geen vlekken op kleding achter, dus het kan zonder zorgen gebruikt worden.
  4. Niet-giftig: reflex spray is niet-giftig en bevat geen schadelijke chemicaliën, wat het veilig maakt om op de huid te gebruiken.
  5. Geen recept nodig: reflex spray is zonder recept verkrijgbaar, dus het kan zonder recept worden gekocht.

Het is belangrijk om te onthouden dat reflex spray bedoeld is voor tijdelijke pijnverlichting en geen geneesmiddel is voor chronische pijncondities. Als u persistente of ernstige pijn heeft, is het belangrijk om contact op te nemen met een zorgprofessional voor een juiste diagnose en behandeling.

Nadelen Reflex spray

Er zijn enkele nadelen van het gebruik van reflex spray:

  1. Tijdelijke verlichting: reflex spray biedt alleen tijdelijke verlichting van pijn en is geen geneesmiddel voor chronische pijncondities. Als u persistente of ernstige pijn heeft, is het belangrijk om contact op te nemen met een zorgprofessional voor een juiste diagnose en behandeling.
  2. Mogelijke bijwerkingen: zoals elk medicijn, kan reflex spray bijwerkingen veroorzaken, zoals huidirritatie of allergische reacties. Als u een allergische reactie of andere bijwerkingen ervaart, stop dan met het gebruik van het product en raadpleeg een arts.
  3. Niet geschikt voor gebruik op bepaalde gebieden van het lichaam: reflex spray mag niet worden gebruikt op open wonden, op beschadigd of geïrriteerd huid, op de ogen of in de mond.
  4. Kan interacties hebben met andere medicijnen: reflex spray kan interacties hebben met andere medicijnen die u gebruikt. Als u andere medicijnen gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u reflex spray gebruikt.
  5. Kan niet worden gebruikt door zwangere vrouwen of kinderen: reflex spray is niet geschikt voor gebruik door zwangere vrouwen of kinderen jonger dan 12 jaar. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg dan uw arts voordat u reflex spray gebruikt.

Beste Reflex Spray aanbiedingen van Juni 2023