Raamfolie
Bijgewerkt: Juli 2024

Raamfolie

Raamfolie

Al vele jaren is raamfolie een geliefde raamdecoratie. Je vindt het in woonhuizen, bedrijfsgebouwen, kantoren en openbare gebouwen. Het is dan ook niet gek dat je overal in de straten veel ramen tegenkomt die bedekt zijn met raamfolie. Maar waarom is raamfolie eigenlijk zo geliefd? In vergelijking met andere raamdecoratie biedt het een aantal voordelen. Bovendien kun je elk ontwerp kiezen dat je maar kunt bedenken. Er bestaan zelfs raamfolies die fantastische replica's zijn van glas-in-loodramen. Je kunt dus gemakkelijk en goedkoop het uiterlijk van je huis veranderen.

 

Raamfolie is eenvoudig op de ramen aan te brengen

Voor gordijnen heb je rails nodig, anders kun je de gordijnen niet ophangen. Voor de meeste andere raamdecoratie heb je nog veel meer nodig. Voor raamfolie daarentegen heb je echter eigenlijk niets nodig. Bij het aanbrengen gebruik je alleen een natte doek. Bovendien hoef je niet eens fysiek sterk te zijn om zelf raamfolie op je ramen aan te brengen. De meeste raamdecoraties nemen daarnaast veel ruimte in beslag achter het glas. Als je bijvoorbeeld jaloezie├źn hebt, kun je geen grote planten meer achter het raam plaatsen. Bovendien moeten de gordijnen goed heen en weer kunnen bewegen langs het raam. Over dit alles hoef je niet na te denken als je raamfolie gebruikt. Het neemt minimale ruimte in en hecht stevig aan het glas.

 

Lichtdoorlatend raamfolie en toch meer privacy

De meeste raamfolie is transparant genoeg om voldoende licht door te laten. Zelfs de melkwitte versie kan nog veel licht doorlaten. Dit garandeert dat je huis nog voldoende licht krijgt. De folie verspreidt echter het zonlicht, zodat je beschermd bent tegen een harde schittering. Ondanks dat er voldoende licht binnenkomt, heb je met raamfolie toch meer privacy. Als mensen voortdurend naar binnen gluren is dat niet erg fijn, vooral in een drukke straat. Omdat raamfolie ook gelijk voorkomt dat anderen naar binnen gluren, geniet je van een win-win situatie.

 

Kosteneffectief is raamfolie zeer zeker

Raamfolie kost weinig. De prijs hangt natuurlijk wel af van de manier waarop de folie gemaakt wordt en het patroon dat je kiest. De meest betaalbare optie is een basisontwerp op een gewone rol. Maar zelfs als je een gepersonaliseerde raamfolie met een goed patroon hebt gekozen, is het in verhouding nog steeds een goedkope vorm van raamdecoratie. Als je ramen wat breder zijn dan normaal of een unieke vorm hebben, is maatwerk erg handig. Je hoeft in dit geval zelf niet veel meer te doen om de raamfolie passend te maken. Heb je een standaard raam? Dan kun je wel gewoon zelf aan de slag met het op maat maken van de raamfolie. 

Beste Raamfolie aanbiedingen van Juli 2024