Raamfolie

Op zoek naar hoogwaardige raamfolie? Ontdek de top 5 beste raamfolie producten en vergelijk ze eenvoudig op kwaliteit, prijs en duurzaamheid.
Raamfolie
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Homewell Raamfolie HR++ Plakfolie Statisch & Zonwerend - Anti inkijk Zelfklevend en Isolerend - Melk 70x300
Homewell Raamfolie HR++ Plakfolie Statisch & Zonwerend - Anti inkijk Zelfklevend en Isolerend - Melk 70x300
Voordelen
Geen last meer van felle zonnestralen. Goed voor meer privacy. Houdt ook gelijk UV-stralen en warmte buiten. Voorzien van een speciale ademende coating. Ook geschikt voor HR+ en HR++ dubbelglas. Gemaakt van hoogwaardig PVC.
Nadelen
Het folie kaarsrecht afknippen kan wat moeilijker zijn.
Zelfklevende Raamfolie - Inkijk werende Raamfolies - Matglas - 58 x 200 cm
Zelfklevende Raamfolie - Inkijk werende Raamfolies - Matglas - 58 x 200 cm
Voordelen
Geeft je meer privacy. Zorgt in de winter voor extra isolatie waardoor je op de stookkosten bespaard. Eenvoudig op het raam te plakken.
Nadelen
Blijft matig op het raam zitten.
Tip: Beste keuze
Fine Foil - Verduisterend raamfolie - Verduisteringsdoek - Anti inkijk raamfolie - Zelfklevend - Zonwerend - 200x90CM - Mat Zwart - Inclusief rakel
Fine Foil - Verduisterend raamfolie - Verduisteringsdoek - Anti inkijk raamfolie - Zelfklevend - Zonwerend - 200x90CM - Mat Zwart - Inclusief rakel
Voordelen
Verduisterd het raam volledig. Elegante mat zwarte kleur. Geschikt voor veel verschillende ramen en kamers. Verwijderbaar en ook herbruikbaar in de toekomst. Zorgt ook gelijk voor warmte-isolatie en energiebesparing.
Nadelen
Er komt geen licht meer naar binnen als je het hele raam bedekt.
Raamfolie - 90cm x 300cm - Anti Inkijk - Plakfolie - Statisch - Zelfklevend - Zonwerend - Mat - HR++ Simpel Fix
Raamfolie - 90cm x 300cm - Anti Inkijk - Plakfolie - Statisch - Zelfklevend - Zonwerend - Mat - HR++ Simpel Fix
Voordelen
Gemaakt van stevig materiaal. Makkelijk zelf aan te brengen. Wordt geleverd met een rakel en een mesje. Geschikt voor iedere glassoort. Geen last meer van vervelende inkijk.
Nadelen
Folie kan loskomen en gaan krullen.
Transform zelfklevende glasfolie Sand 90x210cm
Transform zelfklevende glasfolie Sand 90x210cm
Voordelen
Is anti-doorkijk en toch glashelder. Voorzien van een praktische kleeflaag. Kan gemakkelijk op maat geknipt of gesneden worden. Na 24 uur met water en schoonmaakmiddel te reinigen.
Nadelen
Deze raamfolie is niet zonwerend.

Beste RaamfolieKoopgids: Welke Raamfolie is de beste koop van maart 2024?

Al vele jaren is raamfolie een geliefde raamdecoratie. Je vindt het in woonhuizen, bedrijfsgebouwen, kantoren en openbare gebouwen. Het is dan ook niet gek dat je overal in de straten veel ramen tegenkomt die bedekt zijn met raamfolie. Maar waarom is raamfolie eigenlijk zo geliefd? In vergelijking met andere raamdecoratie biedt het een aantal voordelen. Bovendien kun je elk ontwerp kiezen dat je maar kunt bedenken. Er bestaan zelfs raamfolies die fantastische replica’s zijn van glas-in-loodramen. Je kunt dus gemakkelijk en goedkoop het uiterlijk van je huis veranderen.

Raamfolie is eenvoudig op de ramen aan te brengen

Voor gordijnen heb je rails nodig, anders kun je de gordijnen niet ophangen. Voor de meeste andere raamdecoratie heb je nog veel meer nodig. Voor raamfolie daarentegen heb je echter eigenlijk niets nodig. Bij het aanbrengen gebruik je alleen een natte doek. Bovendien hoef je niet eens fysiek sterk te zijn om zelf raamfolie op je ramen aan te brengen. De meeste raamdecoraties nemen daarnaast veel ruimte in beslag achter het glas. Als je bijvoorbeeld jaloezieën hebt, kun je geen grote planten meer achter het raam plaatsen. Bovendien moeten de gordijnen goed heen en weer kunnen bewegen langs het raam. Over dit alles hoef je niet na te denken als je raamfolie gebruikt. Het neemt minimale ruimte in en hecht stevig aan het glas.

Lichtdoorlatend raamfolie en toch meer privacy

De meeste raamfolie is transparant genoeg om voldoende licht door te laten. Zelfs de melkwitte versie kan nog veel licht doorlaten. Dit garandeert dat je huis nog voldoende licht krijgt. De folie verspreidt echter het zonlicht, zodat je beschermd bent tegen een harde schittering. Ondanks dat er voldoende licht binnenkomt, heb je met raamfolie toch meer privacy. Als mensen voortdurend naar binnen gluren is dat niet erg fijn, vooral in een drukke straat. Omdat raamfolie ook gelijk voorkomt dat anderen naar binnen gluren, geniet je van een win-win situatie.

Kosteneffectief is raamfolie zeer zeker

Raamfolie kost weinig. De prijs hangt natuurlijk wel af van de manier waarop de folie gemaakt wordt en het patroon dat je kiest. De meest betaalbare optie is een basisontwerp op een gewone rol. Maar zelfs als je een gepersonaliseerde raamfolie met een goed patroon hebt gekozen, is het in verhouding nog steeds een goedkope vorm van raamdecoratie. Als je ramen wat breder zijn dan normaal of een unieke vorm hebben, is maatwerk erg handig. Je hoeft in dit geval zelf niet veel meer te doen om de raamfolie passend te maken. Heb je een standaard raam? Dan kun je wel gewoon zelf aan de slag met het op maat maken van de raamfolie.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Raamfolie

Wat is raamfolie?

Raamfolie is een dunne, zelfklevende film die op ramen kan worden aangebracht om verschillende doelen te dienen, zoals privacy, zonwering of decoratie.

Hoe kan ik raamfolie aanbrengen?

Het aanbrengen van raamfolie is over het algemeen een eenvoudig proces. Het raam moet schoon en droog zijn voordat de folie wordt aangebracht. Vervolgens kan de folie voorzichtig op het raam worden aangebracht en gladgestreken om eventuele luchtbellen te verwijderen.

Kan raamfolie worden verwijderd zonder schade aan te richten?

Ja, raamfolie kan meestal zonder problemen worden verwijderd. Het kan echter wel nodig zijn om warmte of een oplosmiddel te gebruiken om de folie los te maken voordat deze wordt verwijderd.

Biedt raamfolie ook bescherming tegen UV-straling?

Ja, veel soorten raamfolie bieden bescherming tegen schadelijke UV-straling. Dit kan helpen om meubels, vloeren en stoffen in uw huis te beschermen tegen verkleuring door de zon.

Kan raamfolie op elk type raam worden aangebracht?

Raamfolie kan op de meeste soorten ramen worden aangebracht, waaronder enkel glas, dubbel glas en getint glas. Het is belangrijk om de juiste folie te kiezen die geschikt is voor het specifieke type raam dat u heeft.

Top 5 Beste kopen
Logo