Picknickkleed

Op zoek naar het perfecte picknickkleed? Vergelijk de top 5 beste picknickkleden en maak je keuze eenvoudig met onze handige gids. Geniet van je volgende buitenavontuur!
Picknickkleed
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Picknickkleed met Draagband Small 100x150cm - Waterdicht onderlaag - Outdoor - Opvouwbaar buitenkleed - Campingdeken - Zwart-wit
Picknickkleed met Draagband Small 100x150cm - Waterdicht onderlaag - Outdoor - Opvouwbaar buitenkleed - Campingdeken - Zwart-wit
Voordelen
Opvouwbaar ontwerp. Met waterdichte onderlaag, dus bestand tegen vocht. Geschikt voor 1 tot 2 personen. Lichtgewicht en makkelijk om mee te nemen. Op te rollen tot een handig tasformaat.
Nadelen
Niet geschikt voor grotere groepen.
TravelMore XXL Opvouwbaar Picknick Kleed - Waterdicht - Gewatteerd - 200 x 200 cm
TravelMore XXL Opvouwbaar Picknick Kleed - Waterdicht - Gewatteerd - 200 x 200 cm
Voordelen
XXL formaat van 200 bij 200 cm. Ideaal voor de buitenmens. Kan meegenomen worden naar de camping, het park, de speeltuin en naar nog veel meer plekken. Voldoende ruimte voor het hele gezin. Het kleed bestaat uit 3 lagen en is erg comfortabel.
Nadelen
Het handvat is van mindere kwaliteit
Tip: Beste keuze
Lunchy Picknick XXL - Picknickkleed Waterdicht - 200x200 cm
Lunchy Picknick XXL - Picknickkleed Waterdicht - 200x200 cm
Voordelen
Op te vouwen tot een compact pakketje. Handig voor vrienden en familie. Extra groot formaat, geschikt voor 6 personen. Met handig handvat. Geheel waterafstotend, dus ook op vochtige plekken te gebruiken.
Nadelen
Het kleed kan de eerste dagen een chemische lucht hebben.
Sens Design XXL Waterdicht Picknickkleed – 200x200 cm – Buitenkleed Blauw
Sens Design XXL Waterdicht Picknickkleed – 200x200 cm – Buitenkleed Blauw
Voordelen
Waterdicht ontwerp. Bestaat uit 3 lagen voor extra ligcomfort. Makkelijk om met je mee te nemen. Erg groot en ideaal voor in het park met de hele familie. De toplaag van het kleed voelt lekker zacht aan. Met draagband.
Nadelen
Het waterdichte folie kan scheuren.
Picknickkleed met Draagband Large 200x200cm - Waterdicht onderlaag - Outdoor - Opvouwbaar buitenkleed - Campingdeken - Rood-blauw
Picknickkleed met Draagband Large 200x200cm - Waterdicht onderlaag - Outdoor - Opvouwbaar buitenkleed - Campingdeken - Rood-blauw
Voordelen
Met een draagband. Eenvoudig op te rollen. In vrolijke kleuren. Met waterdichte onderlaag. Geschikt voor 4 tot 6 personen.
Nadelen
Moet uit de buurt van vuur gehouden worden.

Beste PicknickkleedKoopgids: Welk Picknickkleed is de beste koop van april 2024?

Bij een gezellige en lekkere picknick in het park of op het strand is een picknickkleed natuurlijk de ideale ondergrond. Voordelen van het meenemen van een picknickkleed. Je kunt comfortabeler zitten zonder nat te worden van het gras onder je. In de volgende paragrafen gaan we nader in op enkele andere voordelen die een picknickkleed biedt.

Een comfortabele ondergrond voor jullie picknickkkleed

Veel picknickkleden zijn gemaakt van een pluche fleece materiaal en in sommige gevallen zijn ze zelfs voorzien van vulling. Hierdoor zijn ze zeer comfortabel om op te zitten of te liggen) wat een geweldige eigenschap is om te hebben als je wat tijd gaat doorbrengen in de zon of een boek gaat lezen. Picknickkleden vormen daarnaast ook een fijn oppervlak voor kinderen om op te kunnen spelen.

Houdt je picknickkleed droog

Een mooi picknickkleed houdt je droog, wat nog een voordeel is van het hebben ervan. Picknickkleden met een waterdicht oppervlak zijn het enige type picknickkleed dat voor dit gebruik in aanmerking komt. Omdat de onderkant van het picknickkleed waterdicht is, is het picknickkleed beschermd tegen vocht en kou en hoef je je geen zorgen te maken of het kleed wel of niet op een nat oppervlak wordt gelegd.

Welke eigenschappen je moet zoeken in een goed picknickkleed

Het is raadzaam om op een paar aspecten te letten om het beste picknickkleed te vinden. Om je zoektocht naar het perfecte picknickkleed te beginnen, moet je eerst nadenken over de afmetingen. Hoe groter het kleed is, hoe meer plaats er is voor de mensen die erop willen zitten. Een picknickkleed met afmetingen van 130 bij 150 centimeter, is geschikt voor gebruik door twee personen. Bovendien is dit formaat ook met twee jonge kinderen erbij hanteerbaar. Het is aan te bevelen een picknickkleed te kiezen dat groter is als je van plan bent met veel volwassenen te gaan picknicken of als je een groot gezin hebt. Het formaat van twee meter bij twee meter biedt je in dit geval voldoende ruimte.

Bij het zoeken naar het perfecte picknickkleed moet je ook op de stof letten. Een degelijk picknickkleed zal een onderlaag hebben van kunststof of polyester die waterdicht is. Deze laag voorkomt dat vocht verder in het picknickkleed doordringt. De meeste picknickkleden zijn aan de bovenkant bedekt met een laag fleece, waardoor ze zacht en prettig aanvoelen. Aan de andere kant zijn er picknickkleden verkrijgbaar die een toplaag van katoen hebben. Kiezen voor een picknickkleed dat doorgestikt is, is de beste optie om voor te kiezen als je wat meer zitcomfort nodig hebt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Picknickkleed

Wat is een picknickkleed?

Een picknickkleed is een groot stuk stof dat speciaal is ontworpen om op te zitten tijdens een picknick. Het biedt een comfortabele en schone ondergrond om te ontspannen en te genieten van eten en drinken.

Is een picknickkleed waterdicht?

Niet alle picknickkleden zijn waterdicht, maar veel moderne picknickkleden zijn voorzien van een waterbestendige onderkant om te voorkomen dat vocht van de grond door het kleed heen dringt. Het is altijd raadzaam om de productbeschrijving te controleren voordat je een picknickkleed koopt.

Hoe groot moet een picknickkleed zijn?

De grootte van een picknickkleed kan variëren, maar de meeste picknickkleden zijn ongeveer 150 cm bij 200 cm. Dit biedt voldoende ruimte voor meerdere personen om op te zitten en hun eten en drinken neer te zetten.

Hoe kan ik een picknickkleed wassen?

De meeste picknickkleden kunnen met de hand worden gewassen in koud water met een mild reinigingsmiddel. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen, aangezien sommige kleden mogelijk alleen geschikt zijn voor machinewas. Laat het kleed volledig drogen voordat je het opbergt.

Kan ik een picknickkleed ook binnen gebruiken?

Ja, een picknickkleed kan ook binnenshuis worden gebruikt. Het kan dienen als een comfortabele ondergrond tijdens filmavonden, speelsessies met kinderen of als een alternatief voor een tafelkleed tijdens informele maaltijden. Zorg ervoor dat het kleed schoon is voordat je het binnen gebruikt om vuil en bacteriën te voorkomen.

Top 5 Beste kopen
Logo