Padel Racket

Wil je excelleren in padel? Wij hebben de top 5 padel rackets vergeleken om jou te helpen de ideale keuze te maken.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Head Graphene 360 Gamma Motion
Head Graphene 360 Gamma Motion
Bekijk Prijs »

Tennisdirect

Voordelen
Innovatief ontwerp. De padel rackets hebben een goed comfort. Gemiddeld gewicht. Speelsensaties worden verhoogd. Beschermt tegen schokken en beschadigen dankzij de antishock skin.
Nadelen
Je krijgt er geen beschermhoes bij.
Adidas Green Padel
Adidas Green Padel
Voordelen
Milieuvriendelijk gemaakt. Hoogwaardige materialen en technologieën. Een racket met grote controle en beheersbaarheid. Het blad is gemaakt van carbon fiber. Een hoes wordt mee geleverd.
Nadelen
Geschikt voor zowel beginners als gevorderde padel spelers.
Tip: Beste keuze
Dunlop Blitz Elite
Dunlop Blitz Elite
Bekijk Prijs »

Tennis Point

Voordelen
Speciaal ontworpen voor een gemiddelde padel speler. Het blad heeft een druppel vorm voor meer kracht. De vormgeving en het gewicht zorgen voor een goede balans. Gemakkelijk hanteerbaar.
Nadelen
Vooral geschikt voor heren.
Babolat Counter Vertuo
Babolat Counter Vertuo
Bekijk Prijs »

Tennis Point

Voordelen
Balancepunt is 265 millimeter. Uitgerust in mooie kleuren. Trillingen worden goed geabsorbeerd. Zacht schuim, voor maximale kracht en comfort.
Nadelen
Geschikt voor beginnende spelers.
HEAD Evo Delta
HEAD Evo Delta
Bekijk Prijs »

Tennisdirect

Voordelen
Het carbon frame is versterkt met Innegra technologie. Zeer comfortabel door het lichte gewicht. Geschikt voor diverse soorten spelers. Mooie kleursamenstelling.
Nadelen
Er wordt geen beschermhoes mee geleverd.

Beste Padel RacketKoopgids: Welk Padel Racket is de beste koop van april 2024?

Padel is een balsport die steeds meer in populariteit aan het winnen heeft. Het is een variant op andere racketsporten die gezien kan worden als een combinatie van tennis en squash. Het principe is dat je de bal over een net in het midden van het veld op het speelveld van de tegenstander slaat, op een manier waardoor de tegenstander deze moeilijk weer terug naar jouw speelveld kan slaan. Om padel te kunnen spelen moet je natuurlijk wel een speciale racket hiervoor hebben. Deze racket is anders dan die van tennis, squash of een vergelijkbare sport, dus je moet wel weten waar je op moet letten.

Het materiaal

De padelracket is in de meeste gevallen gemaakt van grafiet. Dit is een vaste vorm van koolstof, die licht aanvoelt en daardoor goed in de hand ligt en makkelijk mee te slaan of serveren is. Naast grafiet wordt soms ook carbon of fiber gebruikt. Bij elk van deze materialen is er naast de racket zelf ook een koord dat je om je pols kunt hangen, zodat je meer grip op de padelracket kunt hebben.

Het formaat

Padelrackets komen in verschillende vormen en maten voor. Zo kun je padelrackets hebben tot een maximale grootte van 45,5 centimeter in de lengte en 26 centimeter in de breedte. Door deze verschillen in grootte kan ook het gewicht variëren. Dit verschil ligt meestal tussen de 365 en 400 gram. Hoe lager het gewicht, hoe makkelijker om sneller te reageren. Maar hoe zwaarder de racket, hoe makkelijker het is de bal goed hard te raken.

Ook zijn er verschillende vormen padelrackets, namelijk een racket met een rond, traanvormig of diamantvormig slagoppervlak. Welke het meest geschikt is voor jou hangt af van hoe ervaren je bent. Beginnende spelers zullen voornamelijk padelrackets met een ronde basisvorm hebben, zodat je meer aan het slaan zelf kunt wennen. Ervaren spelers zullen vooral een diamantvormige padelracket gebruiken, omdat de sweetspot dan hoger ligt en je daardoor de bal harder kunt slaan. De sweetspot is de plek waarmee je met de racket de bal probeert te raken om deze het beste te kunnen slaan.

De prijs

Padelracket zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en worden verkocht door verschillende merken. Zo zijn Kuikma en Artengo zeer bekende namen in de padelwereld, maar ook namen als Adidas hebben zich in deze sport begeven. De prijs kan daarom niet alleen afhangen van de soort padelracket, maar ook van het merk. Zo kun je padelrackets kopen vanaf 25 euro, maar dit kan zelfs oplopen tot over de 300 euro. Deze zijn dan ook vooral voor professionals. Mocht je met de kinderen willen beginnen met padel, dan zijn er speciaal voor kinderen gemaakte padelrackets voor nog geen 20 euro verkrijgbaar.

Waar te koop

Je kunt padelrackets kopen bij de betere sportwinkels. Dit kan in een filiaal van de winkel, maar ook via de webshop. Ook kun je de rackets bestellen via de website van het merk zelf. Voor zowel beginnende als ervaren padelspelers zijn er in dit soort winkels genoeg rackets verkrijgbaar.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Padel Racket

Wat is het verschil tussen een padel racket en een tennisracket?

Een padel racket heeft geen snaren zoals een tennisracket. Het is een solide racket met een geperforeerd oppervlak, meestal gemaakt van een composietmateriaal. Bovendien zijn padel rackets over het algemeen kleiner en zwaarder dan tennisrackets en hebben ze een ander vorm.

Welk materiaal wordt gebruikt voor de kern van een padel racket?

Er zijn twee primaire soorten materialen die gebruikt worden voor de kern van padel rackets: EVA en FOAM. EVA is een soort rubber dat een steviger gevoel geeft, wat resulteert in meer kracht. FOAM is zachter en biedt betere absorptie, wat resulteert in betere controle.

Hoe kies ik het juiste gewicht voor mijn padel racket?

Het ideale gewicht van een padel racket hangt af van de speler’s voorkeur en speelstijl. Over het algemeen liggen de gewichten tussen 360 en 410 gram. Lichtere rackets zijn makkelijker te hanteren en zijn geschikt voor beginners, terwijl zwaardere rackets meer kracht bieden, maar ook meer armkracht vereisen.

Hoe belangrijk is de vorm van het padel racket?

De vorm van een padel racket beïnvloedt de prestaties. Er zijn drie primaire vormen: diamant (voor aanvallende spelers die kracht zoeken), ronde (voor controle en geschikt voor beginners), en traanvormig (een compromis tussen kracht en controle).

Hoe onderhoud ik mijn padel racket?

Na gebruik is het raadzaam om het padel racket schoon te maken met een vochtige doek om zweet en vuil te verwijderen. Het is ook belangrijk om het racket in een hoes te bewaren om het te beschermen tegen stof en direct zonlicht, wat het materiaal kan aantasten.

Top 5 Beste kopen
Logo