Padel Racket
Bijgewerkt: Maart 2023

Padel Racket

Padel Racket

Padel is een balsport die steeds meer in populariteit aan het winnen heeft. Het is een variant op andere racketsporten die gezien kan worden als een combinatie van tennis en squash. Het principe is dat je de bal over een net in het midden van het veld op het speelveld van de tegenstander slaat, op een manier waardoor de tegenstander deze moeilijk weer terug naar jouw speelveld kan slaan. Om padel te kunnen spelen moet je natuurlijk wel een speciale racket hiervoor hebben. Deze racket is anders dan die van tennis, squash of een vergelijkbare sport, dus je moet wel weten waar je op moet letten.

 

Het materiaal

De padelracket is in de meeste gevallen gemaakt van grafiet. Dit is een vaste vorm van koolstof, die licht aanvoelt en daardoor goed in de hand ligt en makkelijk mee te slaan of serveren is. Naast grafiet wordt soms ook carbon of fiber gebruikt. Bij elk van deze materialen is er naast de racket zelf ook een koord dat je om je pols kunt hangen, zodat je meer grip op de padelracket kunt hebben.

 

Het formaat

Padelrackets komen in verschillende vormen en maten voor. Zo kun je padelrackets hebben tot een maximale grootte van 45,5 centimeter in de lengte en 26 centimeter in de breedte. Door deze verschillen in grootte kan ook het gewicht variƫren. Dit verschil ligt meestal tussen de 365 en 400 gram. Hoe lager het gewicht, hoe makkelijker om sneller te reageren. Maar hoe zwaarder de racket, hoe makkelijker het is de bal goed hard te raken.

 

Ook zijn er verschillende vormen padelrackets, namelijk een racket met een rond, traanvormig of diamantvormig slagoppervlak. Welke het meest geschikt is voor jou hangt af van hoe ervaren je bent. Beginnende spelers zullen voornamelijk padelrackets met een ronde basisvorm hebben, zodat je meer aan het slaan zelf kunt wennen. Ervaren spelers zullen vooral een diamantvormige padelracket gebruiken, omdat de sweetspot dan hoger ligt en je daardoor de bal harder kunt slaan. De sweetspot is de plek waarmee je met de racket de bal probeert te raken om deze het beste te kunnen slaan.

 

De prijs

Padelracket zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en worden verkocht door verschillende merken. Zo zijn Kuikma en Artengo zeer bekende namen in de padelwereld, maar ook namen als Adidas hebben zich in deze sport begeven. De prijs kan daarom niet alleen afhangen van de soort padelracket, maar ook van het merk. Zo kun je padelrackets kopen vanaf 25 euro, maar dit kan zelfs oplopen tot over de 300 euro. Deze zijn dan ook vooral voor professionals. Mocht je met de kinderen willen beginnen met padel, dan zijn er speciaal voor kinderen gemaakte padelrackets voor nog geen 20 euro verkrijgbaar.

 

Waar te koop

Je kunt padelrackets kopen bij de betere sportwinkels. Dit kan in een filiaal van de winkel, maar ook via de webshop. Ook kun je de rackets bestellen via de website van het merk zelf. Voor zowel beginnende als ervaren padelspelers zijn er in dit soort winkels genoeg rackets verkrijgbaar.

Beste Padel Racket aanbiedingen van Maart 2023