Hockeystick
Bijgewerkt: Juli 2024

Hockeystick

Hockeystick

Als je wilt kunnen hockeyen is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste spullen hiervoor hebt. Bij de sportclub heb je natuurlijk al beschikking tot goede en professionele hockeysticks, maar wie bijvoorbeeld thuis wil oefenen of in de vrije tijd wat wil sporten heeft er baat bij een eigen set hockeysticks te hebben. Hoeveel hockeysticks je neemt moet je zelf weten, waar het is wel goed om goede hockeysticks te hebben. Alleen dan kun je echt goed sporten en trainen. Een hockeystick bestellen kan heel eenvoudig zijn, als je weet waar je moet zoeken en wat je wilt hebben.

 

Verschillende soorten hockeysticks

Hockeysticks kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Zo kennen de meeste mensen wel de standaard houten varianten, die je waarschijnlijk vaak tijdens de gymles op school hebt gebruikt. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer kunststof hockeysticks, die veel in competitieverband worden gebruikt. Ook een combinatie van deze twee materialen is mogelijk. Dit is tegenwoordig zelfs het meest gebruikelijk. Het materiaal kan invloed hebben op je balgevoel. Zo hebben houten hockeysticks meer balgevoel, waardoor deze voornamelijk worden gebruikt voor hockeysticks voor kinderen of beginners. Professionele spelers werken steeds meer met kunststof.

 

Naast het materiaal is ook de kromming van de hockeystick belangrijk. De kromming van je hockeystick zorgt voor meer kracht die je kunt geven wanneer je de bal weg probeert te slaan. De gemiddelde kromming van een hockeystick ligt tussen de 16 en 25 millimeter, waar tot 22 millimeter aan wordt geraden voor beginnende spelers.

 

Welke hockeystick moet je kopen?

Als je bij een sportwinkel kijkt naar de afdeling hockeysticks, dan zie je ontelbaar verschillende merken. Denk hierbij aan grote sportmerken die ook in andere sporten vertegenwoordigd zijn, zoals Adidas, Asics, Princess en Under Armor, maar ook aan merken die zich meer specifiek op de hockeywereld hebben gericht, zoals Kookaburra en Katchet. Welk merk het beste voor jou geschikt is hangt af van hoe ervaren je bent en hoeveel je gaat sporten. De prijs kan hierin ook een belangrijke zijn. Zo kan de prijs oplopen tot wel 300 euro per losse hockeystick. In de meeste gevallen zijn vooral de meer professionele hockeysticks duurder, welke je vaak ook in de voorraadkast van de hockeyclub terug kunt vinden. Ben je meer op een recreatieve of amateuristische manier aan het hockeyen, dan kun je al gauw klaar zijn met 50 euro per hockeystick.

 

Waar je hockeystick kopen

Hockeysticks kun je kopen in vrijwel iedere grote sportwinkel. Zo hebben winkels als Decathlon altijd wel een sectie met een aantal hockeysticks liggen. Naast fysieke winkels zijn er ook veel goede online verkooppunten waar je goede hockeysticks kunt kopen. Dit kunnen speciaal op hockey gerichte webshops zijn, maar ook webshops die van alles verkopen, zoals Bol.com. Vooral wanneer je pas net bent begonnen met hockeyen kan het aantrekkelijk zijn om via een universele winkel of tweedehands via bijvoorbeeld Marktplaats je hockeysticks te kopen, aangezien gespecialiseerde sportwinkels zich meestal vooral richten op professionele en ervaren spelers.

Beste Hockeystick aanbiedingen van Juli 2024