Hockeystick

Op zoek naar de ultieme hockeystick? Wij vergelijken de top 5 hockeysticks om jou de beste keuze te bieden.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
TK Total Two 2.3 SCX Hockeystick
TK Total Two 2.3 SCX Hockeystick
Voordelen
Bestaat voor 70 procent uit carbon. Hoge duurzaamheid. De hockeystick zorgt voor extra power en balsnelheid. Bepaal altijd de lengte van de stick via een maattabel. Absorbeert schokken.
Nadelen
Voor mensen met last van de rug is een verlengstuk aan te raden.
Osaka Pro Tour 70 Mid Bow Limited Edition
Osaka Pro Tour 70 Mid Bow Limited Edition
Bekijk Prijs »

Hockeydirect

Voordelen
Wordt gebruikt door veel topspelers. Premium kwaliteit. Uitstekend design. Veel slagkracht doordat de stick voor 70 procent van carbon gemaakt is. Door de kromming kun je gemakkelijk slaan.
Nadelen
Wordt vooral gebruikt bij de senioren.
Tip: Beste keuze
Dita FiberTec C40 M-Bow
Dita FiberTec C40 M-Bow
Bekijk Prijs »

Hockeydirect

Voordelen
Sterke stijve stick. Hoge schok dempende kwaliteiten. Geschikt voor volwassenen. Bestaat uit 40 procent carbon en 60 procent fiber. Slagkracht wordt gecombineerd met gevoel.
Nadelen
Twee maanden garantie.
Adidas TX Carbon SL
Adidas TX Carbon SL
Bekijk Prijs »

Hockeydirect

Voordelen
Stugge veldstick. Bestaat voor 90 procent uit carbon, 5 aramide en 5 procent fiberglas. Gemakkelijk scoopen vanwege de krul. Speciale 3D haakvorm voor ultiem 3D dribbelen.
Nadelen
Let goed op de maat, maak een keuze doormiddel van de maattabel.
Brabo Traditional Carbon 80 Classic Curve
Brabo Traditional Carbon 80 Classic Curve
Bekijk Prijs »

Hockeydirect

Voordelen
Extreme below kromming. Maximale stijfheid en veel power. Geschikt voor de allround hockeyer. De hockeystick zorgt voor extra demping. De stick is breed inzetbaar op het veld.
Nadelen
Je dient goed te kijken naar de juiste lengte.

Beste HockeystickKoopgids: Welke Hockeystick is de beste koop van april 2024?

Als je wilt kunnen hockeyen is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste spullen hiervoor hebt. Bij de sportclub heb je natuurlijk al beschikking tot goede en professionele hockeysticks, maar wie bijvoorbeeld thuis wil oefenen of in de vrije tijd wat wil sporten heeft er baat bij een eigen set hockeysticks te hebben. Hoeveel hockeysticks je neemt moet je zelf weten, waar het is wel goed om goede hockeysticks te hebben. Alleen dan kun je echt goed sporten en trainen. Een hockeystick bestellen kan heel eenvoudig zijn, als je weet waar je moet zoeken en wat je wilt hebben.

Verschillende soorten hockeysticks

Hockeysticks kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Zo kennen de meeste mensen wel de standaard houten varianten, die je waarschijnlijk vaak tijdens de gymles op school hebt gebruikt. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer kunststof hockeysticks, die veel in competitieverband worden gebruikt. Ook een combinatie van deze twee materialen is mogelijk. Dit is tegenwoordig zelfs het meest gebruikelijk. Het materiaal kan invloed hebben op je balgevoel. Zo hebben houten hockeysticks meer balgevoel, waardoor deze voornamelijk worden gebruikt voor hockeysticks voor kinderen of beginners. Professionele spelers werken steeds meer met kunststof.

Naast het materiaal is ook de kromming van de hockeystick belangrijk. De kromming van je hockeystick zorgt voor meer kracht die je kunt geven wanneer je de bal weg probeert te slaan. De gemiddelde kromming van een hockeystick ligt tussen de 16 en 25 millimeter, waar tot 22 millimeter aan wordt geraden voor beginnende spelers.

Welke hockeystick moet je kopen?

Als je bij een sportwinkel kijkt naar de afdeling hockeysticks, dan zie je ontelbaar verschillende merken. Denk hierbij aan grote sportmerken die ook in andere sporten vertegenwoordigd zijn, zoals Adidas, Asics, Princess en Under Armor, maar ook aan merken die zich meer specifiek op de hockeywereld hebben gericht, zoals Kookaburra en Katchet. Welk merk het beste voor jou geschikt is hangt af van hoe ervaren je bent en hoeveel je gaat sporten. De prijs kan hierin ook een belangrijke zijn. Zo kan de prijs oplopen tot wel 300 euro per losse hockeystick. In de meeste gevallen zijn vooral de meer professionele hockeysticks duurder, welke je vaak ook in de voorraadkast van de hockeyclub terug kunt vinden. Ben je meer op een recreatieve of amateuristische manier aan het hockeyen, dan kun je al gauw klaar zijn met 50 euro per hockeystick.

Waar je hockeystick kopen

Hockeysticks kun je kopen in vrijwel iedere grote sportwinkel. Zo hebben winkels als Decathlon altijd wel een sectie met een aantal hockeysticks liggen. Naast fysieke winkels zijn er ook veel goede online verkooppunten waar je goede hockeysticks kunt kopen. Dit kunnen speciaal op hockey gerichte webshops zijn, maar ook webshops die van alles verkopen, zoals Bol.com. Vooral wanneer je pas net bent begonnen met hockeyen kan het aantrekkelijk zijn om via een universele winkel of tweedehands via bijvoorbeeld Marktplaats je hockeysticks te kopen, aangezien gespecialiseerde sportwinkels zich meestal vooral richten op professionele en ervaren spelers.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Hockeystick

Welk materiaal is het beste voor een hockeystick?

Hockeysticks worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout en composiet. Traditioneel werden hockeysticks van hout gemaakt, wat zorgt voor een natuurlijk gevoel en goede balcontrole. Composietsticks, vaak gemaakt van een combinatie van glasvezel, kevlar en carbon, zijn duurzamer en bieden meer slagkracht. Voor gevorderde spelers wordt vaak een hoger carbonpercentage aangeraden vanwege de extra kracht en stijfheid.

Hoe kies ik de juiste lengte voor mijn hockeystick?

De ideale lengte van een hockeystick hangt af van je lengte en speelstijl. Over het algemeen moet de stick tot aan je heupbot komen wanneer je rechtop staat. Aanvallers kiezen soms voor een kortere stick voor betere wendbaarheid, terwijl verdedigers mogelijk een langere stick kiezen voor een groter bereik.

Hoe onderhoud ik mijn hockeystick?

Na elk gebruik moet je je hockeystick controleren op schade en deze schoonmaken met een vochtige doek. Vermijd het slaan van de stick tegen harde oppervlakken, omdat dit de stick kan beschadigen. Bewaar de stick op een droge plek om vocht- en temperatuurschade te voorkomen.

Kan ik een hockeystick gebruiken voor zowel veldhockey als zaalhockey?

Hoewel sommige spelers dezelfde stick voor beide varianten gebruiken, zijn er specifieke sticks voor zaalhockey die lichter zijn en een andere vorm hebben. Het is raadzaam om een aparte stick voor zaalhockey te gebruiken om optimale prestaties te garanderen.

Wat betekent de kromming van een hockeystick?

De kromming van een hockeystick, ook wel de boog genoemd, verwijst naar de buiging van de stick. Deze kromming kan variëren in positie en diepte en beïnvloedt hoe je de bal speelt. Bijvoorbeeld, een stick met een lage kromming is ideaal voor slepen, terwijl een stick met een midden- of hoge kromming beter is voor het dribbelen en heffen van de bal.

Top 5 Beste kopen
Logo