Mobiele Airco
Bijgewerkt: Maart 2023

Mobiele Airco

Mobiele Airco

Wanneer het in de zomer weer warmer wordt kan een mobiele airco uitkomst bieden. Je zet de mobiele airco neer op de plek waar je wilt, bijvoorbeeld naast je bed, zet deze aan op de stand die jij zou willen en je geniet meteen van een meer aangenaam klimaat in je woonkamer, slaapkamer of welke kamer in je huis dan ook. Voor iedereen is een ander soort kamertemperatuur en luchtvochtigheid fijner, waardoor er ook veel verschillende mobiele airco’s bestaan. Maar hoe vind je de beste mobiele airco die bij jou past? Dit kun je doen door te bekijken wat het aanbod is en wat het beste past bij wat jij kunt gebruiken of nodig hebt.

 

Het formaat

Mobiele airco’s zijn er in verschillende vormen en maten. Van zeer compacte apparaten die je naast je kunt zetten tot grotere machines die een hele ruimte aangenamer moeten maken. Het hangt dan ook vooral af van de grootte van de ruimte die een mobiele airco moet kunnen koelen of luchten, wil je kijken naar hoe groot de airco moet zijn. Kleine mobiele airco’s zijn bijvoorbeeld aan te raden voor ruimtes tot een oppervlak van 26 vierkante meter. Mocht je een grotere ruimte willen luchten, dan heb je een middelgrote of grote mobiele airco nodig. Wil je alleen zelf verkoeling zonder dat de rest van de kamer ook op temperatuur gebracht hoeft te worden, dan kun je ook een kleine airco gebruiken en deze op de gewenste afstand zetten.

 

De standen

Mobiele airco’s kunnen gezet worden op verschillende standen. Deze hebben vooral betrekking op hoeveel koelte je wilt krijgen. Voor een licht briesje is de eerste en laagste stand al aangenaam, maar als je echt wilt afkoelen tijdens een hittegolf is een mobiele airco met veel standen vaak fijn. Hoeveel standen een mobiele airco heeft wordt altijd aangegeven bij de productomschrijving. Hier vind je ook extra toepassingen, zoals de lucht zuiveren.

 

De bediening

Een standaard mobiele airco kun je vaak alleen bedienen op basis van welke stand die staat en of deze stilstaat of kan draaien. Tegenwoordig komen er ook steeds meer mobiele airco’s met meer toepassingen en opties om deze toepassingen te kunnen gebruiken. In het begin moest je vrijwel altijd naar je mobiele airco toe en op een knop op het apparaat alles wijzigen, maar er komen steeds meer merken en modellen die bijvoorbeeld met een app op je telefoon te besturen zijn. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de stand wijzigen terwijl je aan de andere kant van de kamer staat, of de airco alvast aanzetten als je nog onderweg bent, zodat je in een aangename temperatuur thuiskomt.

 

De prijs

De prijs van een mobiele airco hangt af van wat voor mobiele airco je hebt. Zo moet je letten op de functionaliteiten, hoe modern de airco is en natuurlijk het merk. Bekende merken van mobiele airco’s zijn AEG, Honeywell, Tristar, Tomado en Fuave. Wil je een mobiele airco die je met je app kunt bedienen, dan kun je ook kiezen voor DeLonghi en DUUX.

 

Waar te koop

Mobiele airco’s zijn op veel plekken te koop. Vooral elektronicawinkels en winkels voor huishoudelijke producten verkopen mobiele airco, zowel in de winkel als online. Expert, MediaMarkt en de websites van merken als Philips verkopen veel soorten mobiele airco’s. Daarnaast komen er ook steeds meer verkooppunten bij, waaronder Bol.com en zelfs retailers als Kruidvat en Aldi hebben een klein assortimentje te koop.

Beste Mobiele Airco aanbiedingen van Maart 2023