Mobiele Airco

Op zoek naar de beste mobiele airco? Vergelijk de top 5 modellen en vind de perfecte oplossing voor verkoeling en comfort tijdens warme dagen.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro
AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro
Voordelen
Eenvoudige bediening via de meegeleverde afstandsbediening. De airco heeft een ventilatie functie. Mooie uitstraling. Handig verplaatsbaar. Er zit een timer functie op.
Nadelen
Raamafdichting wordt niet meegeleverd.
Honeywell MN10CESWW
Honeywell MN10CESWW
Voordelen
Relatief stille airco, maar 53 decibel. De airco haalt vocht uit de lucht. Gemakkelijk te bedienen via de afstandsbediening. Compact van formaat. Instaleren is heel gemakkelijk.
Nadelen
De ontvochtigingsfunctie werkt alleen bij temperaturen boven de 21 graden.
Tip: Beste keuze
Inventum AC905W - Mobiele airco
Inventum AC905W - Mobiele airco
Voordelen
De airco is door de wieltjes gemakkelijk neer te zetten waar je wilt. Geschikt voor ruimtes tot 35 vierkante meter. Ontvochtigen en verkoelen. Wordt geleverd met raam afdichtingskit. Beschikt over een handige timer.
Nadelen
De luchtuitlaat is niet instelbaar.
TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X
TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X
Voordelen
Energiebesparende functie. Stille werking van 53 decibel. Verstelbare lucht uitblaasrichting. Het luchtfilter is afneembaar. Geeft de temperatuur van je kamer weer.
Nadelen
Beschikt over twee ventilator snelheden.
AEG AXP34U338HW mobiele airco
AEG AXP34U338HW mobiele airco
Voordelen
Hoge capaciteit. Duurzame oplossing. Efficiënt koelen en verwarmen. Eenvoudige bediening via de afstandsbediening. De geluidssterkte is in te stellen.
Nadelen
De uitvoerslag is 1.5 meter lang.

Beste Mobiele AircoKoopgids: Welke Mobiele Airco is de beste koop van juni 2024?

Wanneer het in de zomer weer warmer wordt kan een mobiele airco uitkomst bieden. Je zet de mobiele airco neer op de plek waar je wilt, bijvoorbeeld naast je bed, zet deze aan op de stand die jij zou willen en je geniet meteen van een meer aangenaam klimaat in je woonkamer, slaapkamer of welke kamer in je huis dan ook. Voor iedereen is een ander soort kamertemperatuur en luchtvochtigheid fijner, waardoor er ook veel verschillende mobiele airco’s bestaan. Maar hoe vind je de beste mobiele airco die bij jou past? Dit kun je doen door te bekijken wat het aanbod is en wat het beste past bij wat jij kunt gebruiken of nodig hebt.

Het formaat

Mobiele airco’s zijn er in verschillende vormen en maten. Van zeer compacte apparaten die je naast je kunt zetten tot grotere machines die een hele ruimte aangenamer moeten maken. Het hangt dan ook vooral af van de grootte van de ruimte die een mobiele airco moet kunnen koelen of luchten, wil je kijken naar hoe groot de airco moet zijn. Kleine mobiele airco’s zijn bijvoorbeeld aan te raden voor ruimtes tot een oppervlak van 26 vierkante meter. Mocht je een grotere ruimte willen luchten, dan heb je een middelgrote of grote mobiele airco nodig. Wil je alleen zelf verkoeling zonder dat de rest van de kamer ook op temperatuur gebracht hoeft te worden, dan kun je ook een kleine airco gebruiken en deze op de gewenste afstand zetten.

De standen

Mobiele airco’s kunnen gezet worden op verschillende standen. Deze hebben vooral betrekking op hoeveel koelte je wilt krijgen. Voor een licht briesje is de eerste en laagste stand al aangenaam, maar als je echt wilt afkoelen tijdens een hittegolf is een mobiele airco met veel standen vaak fijn. Hoeveel standen een mobiele airco heeft wordt altijd aangegeven bij de productomschrijving. Hier vind je ook extra toepassingen, zoals de lucht zuiveren.

De bediening

Een standaard mobiele airco kun je vaak alleen bedienen op basis van welke stand die staat en of deze stilstaat of kan draaien. Tegenwoordig komen er ook steeds meer mobiele airco’s met meer toepassingen en opties om deze toepassingen te kunnen gebruiken. In het begin moest je vrijwel altijd naar je mobiele airco toe en op een knop op het apparaat alles wijzigen, maar er komen steeds meer merken en modellen die bijvoorbeeld met een app op je telefoon te besturen zijn. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de stand wijzigen terwijl je aan de andere kant van de kamer staat, of de airco alvast aanzetten als je nog onderweg bent, zodat je in een aangename temperatuur thuiskomt.

De prijs

De prijs van een mobiele airco hangt af van wat voor mobiele airco je hebt. Zo moet je letten op de functionaliteiten, hoe modern de airco is en natuurlijk het merk. Bekende merken van mobiele airco’s zijn AEG, Honeywell, Tristar, Tomado en Fuave. Wil je een mobiele airco die je met je app kunt bedienen, dan kun je ook kiezen voor DeLonghi en DUUX.

Waar te koop

Mobiele airco’s zijn op veel plekken te koop. Vooral elektronicawinkels en winkels voor huishoudelijke producten verkopen mobiele airco, zowel in de winkel als online. Expert, MediaMarkt en de websites van merken als Philips verkopen veel soorten mobiele airco’s. Daarnaast komen er ook steeds meer verkooppunten bij, waaronder Bol.com en zelfs retailers als Kruidvat en Aldi hebben een klein assortimentje te koop.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Mobiele Airco

Wat is het verschil tussen een mobiele airco en een vaste airconditioning?

Een mobiele airco is een verplaatsbaar apparaat dat meestal op wieltjes staat, waardoor je het van de ene kamer naar de andere kunt verplaatsen. Een vaste airconditioning is daarentegen permanent geïnstalleerd, meestal aan een muur of plafond, en biedt vaak meer koelvermogen dan een mobiele variant.

Hoe werkt de afvoer van een mobiele airco?

Mobiele airco’s produceren warme lucht als bijproduct van het koelproces. Deze warmte moet worden afgevoerd, meestal via een flexibele slang die naar buiten wordt geleid, bijvoorbeeld door een raam of een speciale doorvoer in de muur.

Hoeveel energie verbruikt een mobiele airco?

Het energieverbruik varieert afhankelijk van het model en de capaciteit van de airco. Het is raadzaam om te letten op het energielabel en de specificaties van het apparaat om een idee te krijgen van het verwachte verbruik.

Kan ik een mobiele airco in elke kamer gebruiken?

In principe kan een mobiele airco in elke kamer worden gebruikt, zolang er maar een mogelijkheid is om de warme lucht af te voeren naar buiten. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van de airco en de grootte van de kamer om te zorgen voor een effectieve koeling.

Maakt een mobiele airco veel geluid?

Mobiele airco’s produceren geluid, vergelijkbaar met dat van een normale ventilator. Het geluidsniveau varieert per model. Als geluid een belangrijke overweging is, is het raadzaam om te kijken naar het aantal decibel (dB) dat in de specificaties van het product wordt vermeld.

Top 5 Beste kopen
Logo