Lego Star Wars

Op zoek naar de beste LEGO Star Wars sets? Lees deze handige gids waarin we de top 5 sets vergelijken en ontdek welke jouw ultieme favoriet is!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
LEGO Star Wars The Mandalorian Helm
LEGO Star Wars The Mandalorian Helm
Voordelen
Geschikt voor iedere volwassene die van Lego houdt. Bevat wel 584 stenen. Je wordt ontzettend creatief, dankzij dit bouwpakket. De Lego stenen hebben een mooie glans laag. Een echte aanwinst voor iedere Lego bouwer.
Nadelen
De helm is ongeveer 18 centimeter hoog.
Lego star wars millennium falcon 75257
Lego star wars millennium falcon 75257
Voordelen
Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen. Urenlang bouwen en speelplezier. Dankzij de vele stenen is het een vrij groot ruimteschip. De cockpit heeft plek voor twee minifiguren.
Nadelen
Vrij hoge aanschafprijs.
Tip: Beste keuze
Lego star wars imperial tie fighter – 75300
Lego star wars imperial tie fighter – 75300
Voordelen
Leuk voor jezelf of om cadeau te geven. De Lego Stenen zijn gemaakt volgens de hoogste normen. Kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen vinden dit helemaal geweldig. Gemakkelijk bouwen, dankzij de handleiding.
Nadelen
Niet geschikt voor kinderen onder de drie jaar.
LEGO Star Wars Imperial Shuttle – 75302
LEGO Star Wars Imperial Shuttle – 75302
Voordelen
Je kunt spannende scènes naspelen met deze klassieker. Gemakkelijk op te bergen. Als het eenmaal klaar is staat het leuk bij je kind in een kast. Dankzij de instructies kan jouw kind eenvoudig beginnen met bouwen.
Nadelen
De prijs is wat hoog, maar je krijgt goede kwaliteit.
LEGO Star Wars Luke Skywalker's X Wing Fighter – 75301
LEGO Star Wars Luke Skywalker's X Wing Fighter – 75301
Voordelen
Geschikt voor kinderen vanaf negen jaar. Zorgt voor urenlang speelplezier. Als je niet eerder met Lego hebt gespeeld is dit echt iets voor jou. Jouw kind wordt een held in zijn eigen legendarisch verhaal.
Nadelen
Vanwege de kleine onderdelen is dit niet geschikt voor de kleinste kindjes.

Beste Lego Star WarsKoopgids: Welke Lego Star Wars is de beste koop van februari 2024?

Het speelgoed van LEGO Starwars

Al jaren is Star Wars een van de meest populaire franchises van de wereld. Zo is Star Wars al sinds 1977 enorm populair. Het is dan ook niet gek dat LEGO hier graag op inhaakt met de LEGO Starwars collectie. Met de collectie van LEGO Starwars haal jij de avonturen tussen de sterrenstelsels gewoon zelf in huis en kun jij zelf op avontuur gaan met jouw eigen ruimteschip. Kortom, met LEGO Starwars haal jij eigenlijk de films en de stripreeksen in huis om de karakters en de ruimteschepen echt tot leven te brengen.

Het LEGO Starwars universum

Met LEGO Starwars haal je het sterrenstelsel van ver, ver hier vandaan eigenlijk een stuk dichterbij. LEGO Starwars bestaat uit veel verschillende sets die je zelf in elkaar kunt zetten. Je kunt hierbij kiezen om jezelf aan te sluiten bij de Jedi of de Sith en strijden voor de duistere kant of de lichte kant van de Kracht. Met LEGO Starwars kun je hele scènes uit de bekende filmreeks nabouwen, samen met jouw favoriete personages. Denk hierbij aan Luke Skywalker, Darth Vader, Gorgu, Yoga, Princes Leia, Chewbacca, Han Solo, C3PO, R2-D2 en ong veel meer. Als je een ervaren bouwer bent kun je kiezen voor de grootste en moeilijkste LEGO bouwwerken. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen Star Wars helm bouwen, de Imperial Star Destroyer of de Millennium Falcon. Met LEGO Starwars kun je dus ontzettend veel verschillende dingen bouwen, allemaal gebaseerd op de films en de klassieke stripverhalen.

Alles over LEGO Starwars

De lijn van LEGO Starwars bestaat eigenlijk al sinds 1999. De inspiratie haalt LEGO uit de verschillende films en de verschillende spin offs van de bekende Star Wars serie. Inmiddels heeft dit al tot meer dan tweehonderd interessante en bijzondere LEGO sets geleid. Zo kun jij je bijvoorbeeld in de klassieke trilogie wanen en de Death Star aanvallen met Luke Skywalker en Han Solo. Daarnaast kun je ook naar Endor vliegen in de Imperial Shuttle. Naast LEGO sets die gebaseerd zijn op de oude films, kun je ook kiezen voor de LEGO sets die gebaseerd zijn op de nieuwe releases van Star Wars. Denk hierbij aan de nieuwe Star Wars films zoals The Force Awakens. In deze sets vind je bijvoorbeeld X-Wing van Poe Dameron terug. Daarnaast mag natuurlijk ook de Millennium Falcon niet ontbreken in de LEGO sets, volledig in de stijl van de nieuwe films. In iedere set zijn ook de bekende minifiguren uit het Star Wars universum terug te vinden.

LEGO Starwars kopen

Je kunt LEGO Starwars eenvoudig online bestellen of in een speciale LEGO winkel kopen. Door LEGO Starwars online te bestellen hoef je niet meer naar de winkel toe. Daarnaast is het aanbod online vaak erg compleet, waardoor iedere LEGO Starwars set wel online te vinden is. Zie je de sets liever eerst in het echt? Dan kun je ook naar een speciale LEGO winkel gaan om de sets in het echt te bewonderen. In de winkels kun je ook terecht als je vragen hebt over een bepaalde set. Daarnaast kun je de set gelijk mee naar huis nemen als je deze in de winkel koopt, waardoor je deze dezelfde dag nog in elkaar kunt zetten.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Lego Star Wars

Wat is Lego Star Wars?

Lego Star Wars is een populaire speelgoedlijn en videogamefranchise die gebaseerd is op het Star Wars-universum. Het combineert de bekende Lego-bouwstenen met personages en voertuigen uit de Star Wars-films en -series.

Welke Star Wars-films worden vertegenwoordigd in Lego Star Wars?

Lego Star Wars omvat alle negen hoofdfilms uit de Skywalker Saga, evenals spin-offfilms zoals Rogue One en Solo. Daarnaast zijn er ook sets en games gebaseerd op de Star Wars-animatieseries, zoals The Clone Wars en Rebels.

Kan ik Lego Star Wars-sets bouwen zonder de instructies?

Hoewel het mogelijk is om Lego Star Wars-sets te bouwen zonder instructies, is het over het algemeen aan te raden om de bijgeleverde instructies te volgen. Deze geven gedetailleerde stappen en zorgen ervoor dat je het model correct en zonder problemen kunt bouwen.

Zijn Lego Star Wars-sets compatibel met andere Lego-sets?

Ja, Lego Star Wars-sets zijn compatibel met andere Lego-sets. Dit betekent dat je onderdelen en minifiguren uit verschillende sets kunt combineren om je eigen creaties te maken. Dit is een van de leuke aspecten van Lego, omdat het je creativiteit stimuleert.

Welke Lego Star Wars-videogames zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende Lego Star Wars-videogames beschikbaar, waaronder Lego Star Wars: The Complete Saga, Lego Star Wars III: The Clone Wars en Lego Star Wars: The Force Awakens. Deze games bieden spelers de mogelijkheid om door levels te spelen, missies te voltooien en personages vrij te spelen in een humoristische Lego-omgeving.

Top 5 Beste kopen
Logo