Ashwagandha

Op zoek naar de beste ashwagandha? Vergelijk hier de top 5 producten en ontdek welke het meest effectief zijn voor stressvermindering en algemeen welzijn.
Ashwagandha
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
 VitaKruid Ashwagandha - 60 vcaps
VitaKruid Ashwagandha - 60 vcaps
Voordelen
Capsules makkelijk weg te slikken. Neutrale smaak. Toevoeging van Bioperine voor betere opname. Capsules zijn veganistisch.
Nadelen
Deze capsules dien je te bewaren op kamertemperatuur.
 Restilen - Rustgevend tabletten - Anti Stress - 60 Capsules
Restilen - Rustgevend tabletten - Anti Stress - 60 Capsules
Voordelen
Helpt tegen stress, angst en onrust. Makkelijk in te nemen met water. Snelle levertijd. In handige verpakking.
Nadelen
Deze Ashwaganda is wat duurder dan andere varianten.
Tip: Beste keuze
Clearly Ashwagandha KSM-66® 500mg Capsules (60)
Clearly Ashwagandha KSM-66® 500mg Capsules (60)
Voordelen
Hoogwaardig aswagandha extract. 87% heeft een positief effect. Klinisch onderzochte ashwagandha. Heeft diverse prijzen gewonnen.
Nadelen
Niet geschikt voor kinderen.
 PURE Ashwagandha - 450mg - 100 V-Caps - ashwaganda vegan capsules
PURE Ashwagandha - 450mg - 100 V-Caps - ashwaganda vegan capsules
Voordelen
100 capsules in een verpakking. Geen onnodige toevoegingen. Veganistisch. Scherp geprijsd. Geen vervelende bijsmaak. In te nemen met of zonder water.
Nadelen
De handleiding is alleen in het Engels.
 Goli Ashwagandha Gummies - 60 gummies - Gemengde bessensmaak
Goli Ashwagandha Gummies - 60 gummies - Gemengde bessensmaak
Voordelen
Gummies, dus makkelijk weg te slikken. vrij van gluten, plantaardig, vegan en vrij van schadelijke ingrediënten. Lekker bosbessensmaak. Grote voordeelverpakkingen beschikbaar.
Nadelen
Gummies kunnen soms aan elkaar vastgeplakt zitten.

Beste Ashwagandha kopenKoopgids: Welke Ashwagandha is de beste koop van mei 2024?

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha is in het Nederlands ook bekend als Indiase ginseng. Het is een kruid dat veel wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en wordt gezien als een krachtige adaptogeen, wat betekent dat het het lichaam kan helpen om te gaan met stress en spanning. Het wordt ook gebruikt om de immuunfunctie te verbeteren en als slaapmiddel.

Ashwagandha is een plant die voornamelijk voorkomt in het Midden-Oosten en Noord-India. Het wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde als adaptogeen, wat betekent dat het het lichaam kan helpen om te gaan met stress en spanning. Het wordt ook gebruikt om het immuunsysteem te versterken, de bloedsuikerspiegel te reguleren en om hormonale balans te behouden. Ashwagandha kan worden ingenomen in de vorm van capsules, poeder of drankjes.

Hoe werkt Ashwagandha precies?

Ashwagandha is een kruid dat wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en is afkomstig van de Withania somnifera-plant. Het bevat actieve bestanddelen zoals withanoliden die verschillende effecten op het lichaam hebben.

De werking van Ashwagandha kan onder andere stressvermindering, versterking van het immuunsysteem en verbetering van de slaap en cognitieve functies bevorderen. Dit komt doordat het de afgifte van stresshormonen vermindert en de productie van antioxidanten stimuleert. Het kan ook de bloedsuikerspiegel en bloeddruk verlagen en de spiermassa vergroten.

Voordelen Ashwagandha

 • Vermindert stress en angst
 • Verbetert slaapkwaliteit
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Verlaagt bloeddruk
 • Verbetert cognitieve functies
 • Vermindert ontstekingen
 • Verbetert seksuele prestaties
 • Kan helpen bij het afvallen
 • Verbetert de spiermassa en kracht.

Ashwagandha bijwerkingen

Ashwagandha kan enkele bijwerkingen veroorzaken, zoals:

 • Maag- en darmklachten: Ashwagandha kan diarree, misselijkheid en buikpijn veroorzaken.
 • Slapeloosheid: Ashwagandha kan slapeloosheid veroorzaken bij sommige mensen.
 • Hoofdpijn: Ashwagandha kan hoofdpijn veroorzaken bij sommige mensen.
 • Allergische reacties: Ashwagandha kan allergische reacties veroorzaken zoals huiduitslag, jeuk en zwelling.
 • Bloedverdunners: Ashwagandha kan het bloed verdunnen en kan daarom interacties hebben met bloedverdunners en andere medicijnen die het bloed verdunnen.
 • Zwangerschap en borstvoeding: Ashwagandha is niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Het kan ontwikkeling van de foetus beïnvloeden en borstvoeding beïnvloeden. Raadpleeg altijd een arts voordat u Ashwagandha gebruikt.

Waar kan ik ashwagandha kopen?

U kunt Ashwagandha kopen bij een apotheek of drogisterij. Het is ook mogelijk om het te kopen bij een natuurvoedingswinkel of online via verschillende websites. Zorg ervoor dat u altijd een kwalitatief hoogwaardig product koopt van een betrouwbare bron.

Tips Ashwagandha kopen

 1. Zoek naar een betrouwbare leverancier of online winkel die Ashwagandha verkoopt.
 2. Controleer of het product authentiek en van goede kwaliteit is.
 3. Lees de ingredientenlijst en de bijsluiter om te zien of het product geschikt is voor uw behoeften.
 4. Controleer de prijs en vergelijk met andere leveranciers om de beste deal te vinden.
 5. Bestel het product en volg de aanwijzingen voor gebruik op de verpakking.
 6. Bewaar het product op een droge en koele plaats, buiten het bereik van kinderen.

Wat zijn alternatieven voor Ashwagandha? 

Er zijn verschillende planten die vergelijkbare eigenschappen hebben als ashwagandha en die daarom als alternatief kunnen worden gebruikt. Bijvoorbeeld:

 • Rhodiola rosea: een plant die wordt gebruikt om stress te verminderen en de fysieke en mentale prestaties te verbeteren.
 • Eleutherococcus senticosus: ook bekend als Siberische ginseng, deze plant wordt gebruikt om de immuunfunctie te ondersteunen en de mentale en fysieke prestaties te verbeteren.
 • Panax ginseng: een plant die vaak wordt gebruikt om stress te verminderen en de mentale en fysieke prestaties te verbeteren.
 • Schisandra chinensis: een plant die wordt gebruikt om de stressbestendigheid te verbeteren en de mentale prestaties te ondersteunen.

Het is altijd belangrijk om een arts te raadplegen voordat u een nieuw supplement of kruidenremedie gaat gebruiken.

Ashwagandha wetenschappelijk onderzoek

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van Ashwagandha op de gezondheid. Dit zijn enkele belangrijke bevindingen:

 • Ashwagandha kan helpen bij het verminderen van stress en angst. In één studie namen mensen die gestresst waren 600 mg Ashwagandha per dag gedurende twee maanden en zagen een afname van de symptomen van stress en angst.
 • Ashwagandha kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. In een studie bij mensen met slapeloosheid namen de deelnemers 500 tot1000 mg Ashwagandha per dag en merkten een verbeterde slaapkwaliteit op.
 • Ashwagandha kan helpen bij het verminderen van ontstekingen. In een studie bij muizen met ontstekingen gaf men de muizen Ashwagandha en zagen een afname van ontstekingen.
 • Ashwagandha kan helpen bij het verhogen van spiermassa en kracht. In een studie bij mannen die aan gewichtheffen deden, namen de deelnemers 300 mg Ashwagandha per dag en zagen een toename van spiermassa en kracht.
 • Ashwagandha kan helpen bij het verbeteren van cognitieve functies. In een studie bij ouderen met cognitieve achteruitgang namen de deelnemers 300-600 mg Ashwagandha per dag en merkten een verbetering van cognitieve functies op.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze bevindingen afkomstig zijn van kleinschalig onderzoek en meer onderzoek is nodig om de effecten van Ashwagandha op de gezondheid te bevestigen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Ashwagandha

Wat is ashwagandha en waar wordt het voor gebruikt?

Ashwagandha is een kruid dat afkomstig is uit India en wordt gebruikt in de traditionele Ayurvedische geneeskunde. Het wordt vaak gebruikt als adaptogeen, wat betekent dat het kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van het energieniveau en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van ashwagandha?

Over het algemeen wordt ashwagandha als veilig beschouwd voor de meeste mensen bij normaal gebruik. Sommige mensen kunnen echter milde bijwerkingen ervaren, zoals maagklachten, diarree of misselijkheid. Het is altijd raadzaam om een arts te raadplegen voordat je ashwagandha of andere supplementen gaat gebruiken.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie bij het gebruik van ashwagandha?

De tijd die nodig is om resultaten te zien bij het gebruik van ashwagandha kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen binnen enkele dagen of weken verbetering ervaren, terwijl het bij anderen langer kan duren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en consistent te zijn met het gebruik van ashwagandha om de beste resultaten te behalen.

Kan ik ashwagandha combineren met andere medicijnen of supplementen?

Het is altijd verstandig om met een arts te praten voordat je ashwagandha combineert met andere medicijnen of supplementen. Ashwagandha kan een interactie hebben met bepaalde medicijnen, zoals sedativa, immunosuppressiva of schildkliermedicatie. Een arts kan beoordelen of het veilig is om ashwagandha te gebruiken in combinatie met andere middelen.

Is ashwagandha geschikt voor iedereen?

Ashwagandha wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor de meeste mensen bij normaal gebruik. Het wordt echter niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, mensen met auto-immuunziekten of mensen met een schildklieraandoening. Het is altijd het beste om een arts te raadplegen voordat je ashwagandha gebruikt, vooral als je een bestaande medische aandoening hebt.

Top 5 Beste kopen
Logo