Kuhn Rikon Messen
Bijgewerkt: Maart 2023

Kuhn Rikon Messen

Kuhn Rikon Messen

Houd je van koken en blijf je toch een ondermaats of bot mes gebruiken? Dan is een kwaliteitskeukenmes nodig! Messen die bekend staan vanwege hun goede kwaliteit zijn Kuhn Rikon messen. Met deze messen gaat het snijden sneller en veiliger, wat een groot voordeel is. Daarnaast wordt snijden ook echt plezierig! Ben je nieuw in de wereld van de Kuhn Rikon keukenmessen en heb je begeleiding nodig bij je keuze? Lees dan snel verder.

 

Wie is Kuhn Rikon?

Rikon in Zell is de thuisbasis van Kuhn Rikon, een Zwitsers bedrijf. Heinrich Kuhn startte het bedrijf in 1926. Het merk heeft zich altijd gericht op de productie van Duramatic snelkookpannen. De firma is marktleider in eigen land en heeft in heel Europa een stevige naam opgebouwd met zijn gebruiksvriendelijke, hoogwaardige producten. Sinds 2001 concentreert het bedrijf zich naast snelkookpannen ook op de productie van hoogwaardige potten, pannen en kookgerei. De belangrijkste pijlers van dit familiebedrijf zijn de innovatieve, gebruiksvriendelijke, hoogwaardige goederen die grotendeels in eigen beheer worden geproduceerd en ontworpen.

 

1 mes of paar messen

Wanneer je nieuwe Kuhn Rikon messen aan gaat schaffen, kun je voor 1 mes kiezen of voor een set messen. Meestal heb je in de keuken meer messen nodig dan één. Messen zijn handig voor verschillende doeleinden. Bovendien kun je verschillende procedures tegelijk uitvoeren zonder je mes voortdurend schoon te maken om smaakbloedingen te voorkomen.

Je kunt beslissen of je klein wilt beginnen bij de aanschaf van een mes of je collectie in de loop der tijd wilt opbouwen. Overweeg ook of je meteen een set van meerdere messen wilt aanschaffen. Om te beginnen met een chiquer en duurder koksmes, kiezen veel individuen ervoor om er eerst één te nemen en daarna uit te breiden. Door dit te doen kun je de aanschaf over meer tijd spreiden.

 

Santoku, Gyuto en koksmes

Een koksmes of santoku is vaak het eerste gekozen mes. Dit is het meest functionele mes die je gebruikt in de keuken. Vanwege de breedte die het lemmet heeft het mes met effectieve snijbewegingen langs je vingers glijden. Met de gemiddelde lengte van het mes van 20 cm kun je in één beweging grote hoeveelheden doorsnijden. Keukenmessen zijn verkrijgbaar met lemmetlengtes van 16 tot 20 cm. Een koksmes van 20 cm is het meest typisch. De meeste professionele koks gaan voor 23 cm.

 

Officemes van Kuhn Rikon

Een klein mes, ook wel officemes genoemd, is een prima aanvulling op een koksmes voor kleine klusjes. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken om kleine plakjes in fruit en groenten te maken.

 

Vleesmes van Kuhn Rikon

Een derde uitbreiding die vaak wordt gekozen is een vleesmes. Een koksmes heeft een breder lemmet dan een vleesmes. Hierdoor kleeft het vlees minder aan het mes, waardoor het eenvoudiger door te snijden is en mooiere plakjes oplevert.

 

Broodmes van Kuhn Rikon

Als je vaak (vers) brood eet, is een mooi broodmes prettig in gebruik. Eindelijk kun je uitstekende, complete sneetjes brood snijden in plaats van verbrijzelde. Een broodmes snijdt ook goed door taai brood vanwege de karteling.

Beste Kuhn Rikon Messen aanbiedingen van Maart 2023