Klipsch Speakers
Bijgewerkt: Juli 2024

Klipsch Speakers

Klipsch Speakers

Sinds 1946 maakt het high end audiomerk Klipsch speakers en andere audio apparatuur die zowel stijlvol als uniek zijn. Paul Klipsch, een ingenieur die een passie had voor audio en door veel mensen werd benaderd over de geweldige kwaliteit van zijn handgemaakte luidsprekers, begon het bedrijf dat later bekend zou worden als Klipsch. Zelfs nu, na meer dan 75 jaar, blijft het bedrijf luidsprekers van de hoogste kwaliteit maken. In het assortiment vind je onder andere Klipsch speaker, soundbars en oordopjes, die allemaal goed staan aangeschreven bij muziekliefhebbers.

 

De speakers van Klipsch

Hoewel Paul Klipsch zijn eerste luidspreker maakte in 1919 toen hij nog maar 15 jaar oud was, richt het bedrijf zich tegenwoordig nog steeds voornamelijk op de productie van luidsprekers. Paul Klipsch bleef tot het eind van zijn werkzame leven bezig met het creëren van nieuwe strategieën om geluid zo goed mogelijk weer te kunnen geven. Zijn doel was om luidsprekers te maken die de indruk gaven dat de muziek waarnaar je luisterde live in je huiskamer te horen was.

Tegenwoordig produceert Klipsch luidsprekers die in elke kamer van elk huis gebruikt kunnen worden, ongeacht de grootte van het huis en of het een kleine zolderkamer of een uitgestrekt landhuis is. Indrukwekkende kolom- en boekenplankluidsprekers die op een versterker kunnen worden aangesloten zijn ook verkrijgbaar bij Klipsch, naast de slimme bluetooth luidsprekers waarmee je snel muziek van je telefoon of tablet kunt streamen. Allemaal hebben ze een uniek ontwerp en natuurlijk een ongeëvenaarde geluidskwaliteit.

 

Wie is Klipsch?

De geschiedenis van het audiomerk Klipsch gaat terug tot het begin van de 20e eeuw. Paul Klipsch, de oprichter van het bedrijf, bouwde zijn eerste luidspreker zoals al eerder gezegd op vijftienjarige leeftijd en bleef jarenlang een gepassioneerd hobbybouwer. Toen hij nog werkte, had hij een luidspreker die hij zelf gemaakt had weggestopt in een van de hoeken van zijn kantoor. Gasten waren er altijd lovend over. In 1946 nam hij het besluit om van zijn hobby een voltijdse carrière te maken en opende een bescheiden winkel in Hope, Arkansas om zijn nieuw vervaardigde luidsprekers te verkopen. Na twee jaar en de verkoop van 120 luidsprekers trok hij eindelijk de stoute schoenen aan, nam hij zijn eerste werknemer in dienst en verhuisde hij zijn bedrijf van zijn schuurtje naar een echte fabriek. Nu wordt Klipsch erkend als een high-end audiobedrijf dat luidsprekers, soundbars en oordopjes maakt met hippe ontwerpen en een ongelooflijk geluid.

Klipsch is een Amerikaans bedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige luidsprekers en geluidsinstallaties. De luidsprekers van Klipsch zijn vooral populair vanwege hun hoge geluidskwaliteit en krachtige prestaties.

Er zijn verschillende soorten luidsprekers van Klipsch beschikbaar, zoals bookshelf-luidsprekers, vloerstaande luidsprekers, surround sound-luidsprekers en zelfs draadloze luidsprekers. Klipsch biedt ook een breed scala aan accessoires, zoals subwoofers en versterkers, om het geluid nog beter te maken.

Een van de meest populaire luidsprekers van Klipsch is de R-15M bookshelf-luidspreker. Deze luidspreker heeft een krachtig en helder geluid en is gemakkelijk te integreren in een thuisbioscoopsysteem. De vloerstaande luidspreker R-820F is ook een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een krachtigere luidspreker voor hun woonkamer.

Een van de unieke kenmerken van Klipsch-luidsprekers is de gebruikte technologie. De luidsprekers van Klipsch zijn uitgerust met "horn"-technologie, wat betekent dat ze zijn ontworpen met een speciaal soort mondstuk dat het geluid richt en versterkt. Dit zorgt voor een nog helderder en krachtiger geluid dan bij conventionele luidsprekers.

In het algemeen zijn de luidsprekers van Klipsch van hoge kwaliteit en hebben ze een goede reputatie onder audiophielen. Ze zijn echter wel wat duurder dan sommige andere merken, dus het is belangrijk om te overwegen of de extra kosten de moeite waard zijn voor jou. Als je op zoek bent naar professionele kwaliteit luidsprekers met een krachtig en helder geluid, zijn de luidsprekers van Klipsch een goede optie om te overwegen.

Beste Klipsch speakers aanbiedingen van Juli 2024