Kerstkrans Voordeur
Bijgewerkt: Juli 2024

Kerstkrans Voordeur

Kerstkrans Voordeur

Als de dagen korter worden en het langer donker is, dan is een kerstkrans voordeur een mooie manier om sfeer aan te brengen aan je woning. Met een kerstkrans verwelkom je gasten bij je thuis op een fijne manier. Ze maken je voordeur nog mooier, geven een echt kerstgevoel en bij het gebruik van vers groen ruikt het ook nog eens heerlijk. De kerstkrans komt nog uit de tijd van de Romeinen, waarin de krans een geschenk was om een goede gezondheid toe te wensen. De krans mocht je alleen ophangen als je deze gekregen had. In het Christendom werd de kerstkrans voordeur gebruikt als een manier om te beschermen tegen kwade geesten.

 

Materialen

Een kerstkrans voordeur geeft je woning direct een kerstachtige uitstraling. Tegenwoordig zijn kerstkransen in allerlei materialen verkrijgbaar. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag met vers groen en gebruik maken van hout, schelpjes, kerstversiering en verlichting om je kerstkrans op te leuken. Ben je zelf niet zo creatief, dan kun je ook een kerstkrans van kunststof kopen. Het voordeel is dat deze kerstkransen weerbestendig zijn. Sommige kransen worden geleverd met de verlichting er al in. Je hoeft de krans alleen nog op te hangen en klaar!

 

Kerstkrans met verlichting

Een kerstkrans voordeur kun je kopen met of zonder verlichting. Kies je een kerstkrans met verlichting, dan is deze tegenwoordig vooral voorzien van LED verlichting. LED verlichting is energiezuiniger dan bijvoorbeeld halogeenverlichting en wordt ook minder warm, waardoor er minder kans is op brandgevaar. Nu de elektriciteit steeds duurder wordt, is energiezuinig verlichting prettig om te hebben. LED verlichting is bovendien beter voor het milieu dan halogeen verlichting. Wil je een kerstkrans voordeur aanschaffen, dan is het verstandig om een krans met LED verlichting te kiezen.

 

Kerstkrans voordeur ophangen

Als je een kerstkrans wilt ophangen, wil je dit natuurlijk doen op een manier waarop je je voordeur zo min mogelijk beschadigd. Heb je al een spijker of haakje in je voordeur of bijvoorbeeld een deurklopper, dan kun je deze gebruiken om de krans aan te hangen. Een andere optie is om een zelfklevend haakje te gebruiken die voldoende gewicht kan dragen. Heb je een hele lichte kerstkrans, dan kan je ook een zuignap of magneethaakje gebruiken. Als laatste kun je ook een touwtje over de bovenzijde van de deur laten lopen waarbij je de kerstkrans aan de buitenzijde hangt en aan de binnenzijde iets hangt als contragewicht.

 

Kerstkrans voordeur, waar te koop​, onder meer Intratuin en Action

Zodra de decembermaand dichterbij komt, kun je op diverse plekken kerstkransen kopen. Een kerstkrans voordeur kopen kan bijvoorbeeld bij de lokale bloemisterij als je de voorkeur geeft aan een kerstkrans met verse materialen. Daarnaast kun je ook bij veel tuincentra terecht voor kerstkransen in allerlei vormen en maten. Ook online zijn er steeds meer plekken waar je een kerstkrans kunt kopen. Als je nog niet precies weet wat voor kerstkrans je wilt, loont het de moeite om op verschillende plekken eens te gaan kijken naar wat er wordt aangeboden.

Beste Kerstkrans Voordeur aanbiedingen van Juli 2024