Kersthuisjes
Bijgewerkt: Mei 2023

Kersthuisjes

Kersthuisjes

Ben jij van plan om dit jaar een leuk kerstdorp te maken? Dan kunnen kersthuisjes natuurlijk niet ontbreken. Kersthuisjes zijn de ideale aankleding om de feestdagen net dat stukje gezelliger te maken. Met kersthuisjes kun jij jouw kerstdorp helemaal tot leven laten komen, zeker wanneer je deze combineert met andere accessoires zoals bomen, lampjes en figuurtjes.

 

Kersthuisjes in thema

Als je een kerstdorp gaat maken, is het leuk om dit in een bepaald thema te gaan doen. Kersthuisjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten en passen ieder bij een bepaald thema. Door kersthuisjes bij elkaar te zoeken van hetzelfde thema, kun je een kerstdorp maken dat mooi bij elkaar past. Thema’s die veel voorkomen bij kersthuisjes en kerstdorpen zijn wintersport, kerst in de bergen, een gezellige winterkermis, winterse gezelligheid in een park rondom een bevroren plas of meer, een vissersdorp, een winters landschap met dieren en bomen en een griezelig Halloween dorp.

 

De belangrijkste items in een kerstdorp

Eigenlijk zijn kersthuisjes de belangrijkste items in een kerstdorp. Naast kersthuisjes heb je ook nog andere accessoires en figuren waarmee je het dorp aan kunt kleden. Bij het maken van een kerstdorp is het verstandig om een centraal punt te bepalen. Hier kun je de grootste kersthuisjes neerzetten. Door de grote kersthuisjes in het centrale punt te plaatsen, krijg je een goed beeld van de ruimte die je nodig hebt om van jouw ideeën werkelijkheid te maken. Vanaf het centrale punt kun je doorbouwen naar de zijkanten, bijvoorbeeld met kleinere kersthuisjes, bomen en lichtjes.

 

De ondergrond en achtergrond

Kersthuisjes worden vaak op een mooie ondergrond gezet met een bijpassende achtergrond. Hiermee kun je de kersthuisjes extra veel sfeer geven, waardoor je er nog meer van kunt genieten. Er zijn verschillende materialen waar je uit kunt kiezen als het aankomt op de ondergrond en achtergrond. Zo kun je bijvoorbeeld voor nepsneeuw kiezen of een ondergrond die lijkt op steen of gras.

 

De afwerking van kersthuisjes

Kersthuisjes kunnen natuurlijk ook los op zichzelf neergezet worden, bijvoorbeeld op de vensterbank of op een kast in de woonkamer. Kersthuisjes zelf hebben altijd al een mooie afwerking en zijn soms ook voorzien van lichtgevende elementen, zoals lichtgevende ramen. Om de afwerking af te maken kun je nog wat watten, mos of boomschors toevoegen om het kersthuisje net dat beetje extra te geven. Zand, grind en steentjes doen het ook altijd erg goed voor de afwerking. Je kunt ook nog meer elementen die te maken hebben met kerst toevoegen, zoals een kleine kerstboom of dennenbomen om het geheel nog wat meer aan te kleden.

Beste Kersthuisjes aanbiedingen van Mei 2023