Kersthuisjes

Op zoek naar de beste kersthuisjes? Ontdek onze top 5 kersthuisjes en vergelijk de mooiste en meest sfeervolle opties voor een magische kerst.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Lemax Kersthuisje Parisian Stairs met verlichting
Lemax Kersthuisje Parisian Stairs met verlichting
Voordelen
Voorzien van vrolijke verlichting. Gemaakt van hoogwaardig PVC. Vrolijk ontwerp die doet denken aan Parijs. Is eigenlijk een huisje waarin meerdere huisjes te zien zijn. Ook leuk om na kerst ergens neer te zetten.
Nadelen
De Lemax adapter is soms moeilijk in de verpakking te vinden.
Lemax Kersthuisje Lucy's Chocolate Shop met verlichting
Lemax Kersthuisje Lucy's Chocolate Shop met verlichting
Voordelen
Is onderdeel van de Lemax Caddington Village collectie. Doet je denken aan een echte chocolade shop. Voorzien van veel verschillende Victoriaanse details. Je haalt de echte kerstsfeer met dit huisje in huis. Leuk om je kerstdorp verder mee uit te breiden. Werkt op batterijen of op een adapter.
Nadelen
Komt pas echt goed tot zijn recht met meerdere accessoires.
Tip: Beste keuze
Luville Efteling Miniatuur Huis van Gepetto
Luville Efteling Miniatuur Huis van Gepetto
Voordelen
Zeer duurzame kwaliteit. Neemt je mee in het bekende sprookje van Gepetto. Alle details uit het sprookje zijn terug te zien in het kersthuisje. Laat het sprookje helemaal tot leven worden en maakt het sprookjesbos helemaal compleet.
Nadelen
Niet voorzien van verlichting.
1x Kersthuisjes/kerstdorpje met color change verlichting 13 cm
1x Kersthuisjes/kerstdorpje met color change verlichting 13 cm
Voordelen
De verlichting kan van kleur veranderen. Het licht komt op een magische manier uit de ramen naar buiten. Gemaakt van stevig polystone. De voeding gaat op 2 AG13 knoopcel batterijen die inbegrepen zijn. Leuk om je kerstdorp verder mee aan te kleden.
Nadelen
Het licht kan een beetje flikkeren.
Stavoren Stadhuis Kersthuisje
Stavoren Stadhuis Kersthuisje
Voordelen
Maakt jouw kerstdorp nog leuker. Is een goede aankleding. Voorzien van veel verschillende details. Stevige kwaliteit die erg lang meegaat en mooi blijft. Lijkt heel erg op het echte stadhuis van Stavoren.
Nadelen
Het huisje is zonder verlichting.

Beste KersthuisjesKoopgids: Welke Kersthuisjes is de beste koop van mei 2024?

Ben jij van plan om dit jaar een leuk kerstdorp te maken? Dan kunnen kersthuisjes natuurlijk niet ontbreken. Kersthuisjes zijn de ideale aankleding om de feestdagen net dat stukje gezelliger te maken. Met kersthuisjes kun jij jouw kerstdorp helemaal tot leven laten komen, zeker wanneer je deze combineert met andere accessoires zoals bomen, lampjes en figuurtjes.

Kersthuisjes in thema

Als je een kerstdorp gaat maken, is het leuk om dit in een bepaald thema te gaan doen. Kersthuisjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten en passen ieder bij een bepaald thema. Door kersthuisjes bij elkaar te zoeken van hetzelfde thema, kun je een kerstdorp maken dat mooi bij elkaar past. Thema’s die veel voorkomen bij kersthuisjes en kerstdorpen zijn wintersport, kerst in de bergen, een gezellige winterkermis, winterse gezelligheid in een park rondom een bevroren plas of meer, een vissersdorp, een winters landschap met dieren en bomen en een griezelig Halloween dorp.

De belangrijkste items in een kerstdorp

Eigenlijk zijn kersthuisjes de belangrijkste items in een kerstdorp. Naast kersthuisjes heb je ook nog andere accessoires en figuren waarmee je het dorp aan kunt kleden. Bij het maken van een kerstdorp is het verstandig om een centraal punt te bepalen. Hier kun je de grootste kersthuisjes neerzetten. Door de grote kersthuisjes in het centrale punt te plaatsen, krijg je een goed beeld van de ruimte die je nodig hebt om van jouw ideeën werkelijkheid te maken. Vanaf het centrale punt kun je doorbouwen naar de zijkanten, bijvoorbeeld met kleinere kersthuisjes, bomen en lichtjes.

De ondergrond en achtergrond

Kersthuisjes worden vaak op een mooie ondergrond gezet met een bijpassende achtergrond. Hiermee kun je de kersthuisjes extra veel sfeer geven, waardoor je er nog meer van kunt genieten. Er zijn verschillende materialen waar je uit kunt kiezen als het aankomt op de ondergrond en achtergrond. Zo kun je bijvoorbeeld voor nepsneeuw kiezen of een ondergrond die lijkt op steen of gras.

De afwerking van kersthuisjes

Kersthuisjes kunnen natuurlijk ook los op zichzelf neergezet worden, bijvoorbeeld op de vensterbank of op een kast in de woonkamer. Kersthuisjes zelf hebben altijd al een mooie afwerking en zijn soms ook voorzien van lichtgevende elementen, zoals lichtgevende ramen. Om de afwerking af te maken kun je nog wat watten, mos of boomschors toevoegen om het kersthuisje net dat beetje extra te geven. Zand, grind en steentjes doen het ook altijd erg goed voor de afwerking. Je kunt ook nog meer elementen die te maken hebben met kerst toevoegen, zoals een kleine kerstboom of dennenbomen om het geheel nog wat meer aan te kleden.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Kersthuisjes

Wat zijn kersthuisjes?

Kersthuisjes zijn kleine decoratieve huisjes die worden gebruikt om een kerstdorp of kersttafereel te creëren. Ze zijn vaak gemaakt van keramiek, hout of kunststof en worden verlicht met kleine lampjes.

Waar komen kersthuisjes vandaan?

Kersthuisjes zijn ontstaan in Duitsland en zijn geïnspireerd op de traditionele Duitse vakwerkhuizen. Ze werden oorspronkelijk met de hand gemaakt en dienden als decoratie voor kerstmarkten.

Hoe gebruik je kersthuisjes?

Kersthuisjes kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Ze kunnen worden opgesteld als een kerstdorp op een tafel of vensterbank, of ze kunnen individueel worden geplaatst als onderdeel van een kerstdecoratie. Ze worden vaak gecombineerd met andere kerstversieringen, zoals kunstsneeuw, kerstbomen en figuren.

Zijn kersthuisjes alleen voor volwassenen?

Nee, kersthuisjes zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Ze kunnen een leuke en magische toevoeging zijn aan de kerstdecoratie voor het hele gezin. Kinderen vinden het vaak leuk om hun eigen kerstdorp te creëren en te spelen met de huisjes en figuren.

Waar kan ik kersthuisjes kopen?

Kersthuisjes zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels, zowel fysiek als online. Je kunt ze vinden in warenhuizen, tuincentra, speciaalzaken voor kerstdecoratie en op websites die gespecialiseerd zijn in kerstversiering. Ook zijn er vaak tweedehands kersthuisjes te vinden op marktplaatsen.

Top 5 Beste kopen
Logo