Kaasfonduepan
Bijgewerkt: Maart 2023

Kaasfonduepan

Kaasfonduepan

Zeker in de wintermaanden is het erg populair om gezellig met familie of vrienden te kaasfonduen. Kaasfonduen is erg leuk om met jong en oud te doen, waardoor je ook met kinderen kunt kaasfonduen. Kaasfonduen doe je in een speciale kaasfonduepan. De pan is gevuld met kaas naar keuze en misschien nog wat extra groentes en kruiden. In deze pan dip jij je snack naar keuze om deze te omhullen met gesmolten kaas. Denk hierbij aan een stukje brood, groente, vlees of misschien zelfs fruit.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een kaasfonduepan?

Er zijn heel veel verschillende kaasfonduepannen op de markt. Een kaasfonduepan wordt vaak in een set geleverd. Zo zit er bijvoorbeeld ook een onderstel bij, een brander en speciale kaasfondue vorkjes. De pan zelf wordt op het onderstel gezet met daaronder de brander. Op deze manier blijft de kaas in de kaasfonduepan gesmolten en lekker warm. Je kunt ook kiezen voor een elektrische kaasfonduepan. Hierbij zet je het pannetje neer op een elektrische kookplaat. Een kaasfonduepan is zeer flexibel te gebruiken en kan gewoon los neergezet worden. Bij een elektrische kaasfonduepan heb je wel een stroombron in de buurt nodig. Bij een reguliere kaasfonduepan met een brander is dit niet nodig.

 

Een goede kaasfonduepan

Een goede kaasfonduepan zorgt ervoor dat de inhoud warm blijft zonder dat de kaas aan de bodem blijft plakken of in de loop van de tijd aan gaat branden. Het pannetje zelf moet voldoende warmte vast kunnen houden, anders zal de kaas ongelijkmatig verwarmd worden. Bij een elektrische kaasfonduepan heb je hier minder last van, aangezien de pan dan beter gelijkmatig verwarmd wordt. Het nostalgische gevoel gaat bij een elektrische kaasfonduepan wel een beetje verloren, waardoor veel mensen de voorkeur geven aan een klassieke kaasfonduepan.

 

De beste kaas voor een kaasfondue

Wat de beste kaas is voor een kaasfondue hangt voornamelijk af van je eigen smaak. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kaasfondues te krijgen en je kunt ook vrij eenvoudig zelf een kaasfondue maken met een kaas naar keuze. Denk hierbij aan een Zwitserse kaasfondue, een pittige kaasfondue, een Hollandse kaasfondue en zelfs een Italiaanse kaasfondue. Het is zelfs mogelijk om vegan te kaasfonduen. In de kaasfondue zelf kun je één of meerdere soorten kaas doen. Eventueel kun je ook nog groentes in kleine stukjes of gepureerd toevoegen om de kaasfondue een bepaalde smaak te geven. Denk hierbij aan gepelde tomaten, paprika, ui en knoflook. Je kunt een kaasfondue verder maken met of zonder kruiden. 

Beste Kaasfonduepan aanbiedingen van Maart 2023