Jan van Haasteren Puzzels
Bijgewerkt: Mei 2023

Jan van Haasteren Puzzels

Jan van Haasteren Puzzels

De Jan van Haasteren puzzels zorgen voor eindeloos vermaak

 

De term 'Jan van Haasteren' is voor veel puzzelaars een zeer bekende naam. Het is echter misschien beter om te beginnen met enkele feiten over Jan van Haasteren: Het bedrijf Jan van Haasteren werd in 1885 opgericht door Jan van Haasteren Sr. Het familiebedrijf overleefde de generaties en is vandaag de dag nog steeds actief, geleid door de vijfde generatie van de van Haasterens.

 

Historisch gezien produceerde het bedrijf voornamelijk houten puzzels, met name fotopuzzels. De meest bekende serie zijn de 'Houten Puzzels'. Het is een verzameling van 4500 puzzels, variƫrend van eenvoudige tot zeer moeilijke puzzels. Het wordt verkocht in puzzelwinkels over de hele wereld, dus misschien heb je het al gezien!

 

Van Haasteren maakt ook niet-houten puzzels zoals ball-in-cage puzzels of zelfs legpuzzels met houten stukjes. De meest opvallende legpuzzels zijn degene waarbij er erg veel mensen of dingen afgebeeld zijn en je die moet oplossen: sets van 1000 stukjes vormen afbeeldingen van steden of landen.

 

De voordelen van Jan van Haasteren puzzels

 

Als je een Jan van Haasteren puzzel ziet, is je eerste gedachte waarschijnlijk: "Wat een mooie afbeelding". De Nederlandse kunstenaar maakt al meer dan 30 jaar puzzels die zowel leuk zijn om op te lossen als prachtig om naar te kijken. Zijn werk is te vinden in huizen over de hele wereld, en dat is niet voor niets - het is net zo leuk om naar zijn puzzels te kijken als om ze in elkaar te zetten.

 

Jan van Haasteren puzzels worden gemaakt met een unieke methode die grisaille heet, waarbij de witte vlakken van de puzzel niet op het karton worden gedrukt, maar worden getekend aan de hand van de details van de afbeelding. Dit zorgt voor een ongelooflijk scherpe afbeelding zonder gekartelde randen waar stukjes bij elkaar komen, en elk stukje is netjes omlijnd in zwart zodat je precies weet waar het hoort. De stukken worden met de hand gesneden, waardoor een unieke vorm ontstaat die het gemakkelijk maakt om het ene stuk van het andere te onderscheiden, zelfs als ze vlak naast elkaar liggen.

 

Van Haasteren puzzels zijn gemaakt van stevig karton op hout, wat ze een erfstukkwaliteit geeft - ze zijn nog steeds gemakkelijk in elkaar te zetten door hun goed ontworpen vormen, maar zullen generaties lang meegaan door het materiaal. De stukken zijn dik en stevig genoeg voor peuters om mee te spelen zonder te breken of hoeken te verliezen.

Beste Jan van Haasteren puzzels aanbiedingen van Mei 2023