Jan van Haasteren Puzzels

Op zoek naar de beste Jan van Haasteren puzzels? Ontdek de top 5 en vergelijk ze hier. Kies jouw favoriet en beleef urenlang puzzelplezier!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Jan van Haasteren Bij de kapper 1000 stukjes
Jan van Haasteren Bij de kapper 1000 stukjes
Voordelen
De Jan van Haasteren Bij de kapper puzzel van 1000 stukjes is lekker uitdagend en weer precies zoals je bent gewend van dit soort puzzels. Deze puzzel is gemaakt van gerecycled karton.
Nadelen
De terugkerende ijsvogel in Jan van Haasteren puzzels is in deze puzzel niet getekend.
Jan van Haasteren Safari & Storm 2-in-1 puzzel - 2 x 1000 stukjes
Jan van Haasteren Safari & Storm 2-in-1 puzzel - 2 x 1000 stukjes
Voordelen
Het is een extra uitdaging om 2 puzzels van 1000 stukjes in elkaar te zetten. Dit is leuk voor de doorgewinterde puzzelaars! Uitstekende kwaliteit.
Nadelen
Er zitten bij deze puzzels geen overzichtelijke voorbeelden bij, dus je moet telkens op de voorkant van de doos kijken.
Tip: Beste keuze
Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos puzzel - 1000 stukjes
Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos puzzel - 1000 stukjes
Voordelen
Als een fan van de Efteling is deze Sprookjesbos puzzel een echte droom die uitkomt! Natuurlijk is er weer genoeg uitdaging zoals elke Jan van Haasteren puzzel. Geschikt voor iedereen van 12 jaar en ouder.
Nadelen
Bij sommige mensen laat het puzzelstukje los van het karton.
Jan van Haasteren Volkstuintjes puzzel - 1000 stukjes
Jan van Haasteren Volkstuintjes puzzel - 1000 stukjes
Voordelen
De Volkstuintje puzzel van Jan van Haasteren heeft een erg leuk ontwerp en is van goede kwaliteit!
Nadelen
Bij deze puzzel komt het nog wel eens voor dat er 1 of meerdere stukjes missen uit de doos waardoor de puzzel niet afgemaakt kan worden.
Jan van Haasteren Snoepfabriek puzzel - 500 stukjes
Jan van Haasteren Snoepfabriek puzzel - 500 stukjes
Voordelen
Zoals altijd is het ontwerp erg leuk en uitdagend. Goede kwaliteit. Duurzaam. Bevat grappige details.
Nadelen
De puzzel is door zijn 500 stukjes iets minder uitdagend dan de puzzels van 1000 stukjes.

Beste Jan van Haasteren PuzzelsKoopgids: Welke Jan van Haasteren Puzzels is de beste koop van juni 2024?

De Jan van Haasteren puzzels zorgen voor eindeloos vermaak

De term ‘Jan van Haasteren’ is voor veel puzzelaars een zeer bekende naam. Het is echter misschien beter om te beginnen met enkele feiten over Jan van Haasteren: Het bedrijf Jan van Haasteren werd in 1885 opgericht door Jan van Haasteren Sr. Het familiebedrijf overleefde de generaties en is vandaag de dag nog steeds actief, geleid door de vijfde generatie van de van Haasterens.

Historisch gezien produceerde het bedrijf voornamelijk houten puzzels, met name fotopuzzels. De meest bekende serie zijn de ‘Houten Puzzels’. Het is een verzameling van 4500 puzzels, variërend van eenvoudige tot zeer moeilijke puzzels. Het wordt verkocht in puzzelwinkels over de hele wereld, dus misschien heb je het al gezien!

Van Haasteren maakt ook niet-houten puzzels zoals ball-in-cage puzzels of zelfs legpuzzels met houten stukjes. De meest opvallende legpuzzels zijn degene waarbij er erg veel mensen of dingen afgebeeld zijn en je die moet oplossen: sets van 1000 stukjes vormen afbeeldingen van steden of landen.

De voordelen van Jan van Haasteren puzzels

Als je een Jan van Haasteren puzzel ziet, is je eerste gedachte waarschijnlijk: “Wat een mooie afbeelding”. De Nederlandse kunstenaar maakt al meer dan 30 jaar puzzels die zowel leuk zijn om op te lossen als prachtig om naar te kijken. Zijn werk is te vinden in huizen over de hele wereld, en dat is niet voor niets – het is net zo leuk om naar zijn puzzels te kijken als om ze in elkaar te zetten.

Jan van Haasteren puzzels worden gemaakt met een unieke methode die grisaille heet, waarbij de witte vlakken van de puzzel niet op het karton worden gedrukt, maar worden getekend aan de hand van de details van de afbeelding. Dit zorgt voor een ongelooflijk scherpe afbeelding zonder gekartelde randen waar stukjes bij elkaar komen, en elk stukje is netjes omlijnd in zwart zodat je precies weet waar het hoort. De stukken worden met de hand gesneden, waardoor een unieke vorm ontstaat die het gemakkelijk maakt om het ene stuk van het andere te onderscheiden, zelfs als ze vlak naast elkaar liggen.

Van Haasteren puzzels zijn gemaakt van stevig karton op hout, wat ze een erfstukkwaliteit geeft – ze zijn nog steeds gemakkelijk in elkaar te zetten door hun goed ontworpen vormen, maar zullen generaties lang meegaan door het materiaal. De stukken zijn dik en stevig genoeg voor peuters om mee te spelen zonder te breken of hoeken te verliezen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Jan van Haasteren Puzzels

Hoeveel stukjes zitten er gemiddeld in een Jan van Haasteren puzzel?

Jan van Haasteren puzzels variëren in het aantal stukjes, maar de meeste puzzels hebben meestal tussen de 1000 en 2000 stukjes.

Zijn alle Jan van Haasteren puzzels moeilijk om op te lossen?

Jan van Haasteren puzzels staan bekend om hun humoristische en chaotische afbeeldingen, wat de puzzels soms uitdagend kan maken. Het hangt echter af van de persoonlijke voorkeur en ervaring van de puzzelaar.

Zijn de puzzels van Jan van Haasteren geschikt voor kinderen?

Hoewel sommige kinderen plezier kunnen hebben bij het maken van Jan van Haasteren puzzels, zijn ze over het algemeen meer geschikt voor volwassenen en oudere kinderen vanwege de complexiteit en het aantal stukjes.

Hoe lang duurt het gemiddeld om een Jan van Haasteren puzzel op te lossen?

De tijd die nodig is om een Jan van Haasteren puzzel op te lossen kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de puzzel, evenals de ervaring van de puzzelaar. Het kan variëren van enkele uren tot meerdere dagen.

Waar kan ik Jan van Haasteren puzzels kopen?

Jan van Haasteren puzzels zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels, zowel online als offline. Ze zijn te vinden in speelgoedwinkels, boekhandels en gespecialiseerde puzzelwinkels, evenals op verschillende online platforms en websites.

Top 5 Beste kopen
Logo