IPL ontharingsapparaat

Ben je op zoek naar het beste IPL ontharingsapparaat? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek welke het meest effectief en betaalbaar zijn voor langdurig haarvrij resultaat.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Philips Lumea 9000 Series BRI955/00 - IPL lichtontharing
Philips Lumea 9000 Series BRI955/00 - IPL lichtontharing
Voordelen
De Philips Lumea wordt erg aangeraden. Over het algemeen worden je haren dunner en vallen deze dus ook minder op. Persoonlijke behandeling via de app. Haarvrij resultaat tot 6 maanden.
Nadelen
De Philips Lumea kan te warm worden. Ook kan het zijn dat de ontharing langer duurt dan aangegeven.
Stane IPL ontharingsapparaat - IPL ontharing
Stane IPL ontharingsapparaat - IPL ontharing
Voordelen
Het Stane IPL ontharingsapparaat is pijnloos, waardoor je fijn te werk gaat. Ook krijg je er een zalf bij geleverd die fijn werkt. Ontharen en huidverjonging. Vijf verschillende intensiteit niveaus.
Nadelen
Voor mensen met dikke haren kan het zijn dat het lang duurt voordat je uiteindelijk verschil merkt.
Tip: Beste keuze
Aruvaya [Premium] - IPL laser ontharingsapparaat - 1.000.000 flitsen
Aruvaya [Premium] - IPL laser ontharingsapparaat - 1.000.000 flitsen
Voordelen
Dit ontharingsapparaat is duurzaam en efficiënt. Daarnaast is het pijnloos om je haar te verwijderen en kan het apparaat maar liefst 1.000.000 keer flitsen. Geschikt voor bijna alle huidsdelen. Ingebouwde beveiliging.
Nadelen
Het is veel werk om te ontharen. Bij je benen kost het ongeveer 2 tot 3 uur.
Philips Lumea Prestige BRI945/00 - IPL Lichtontharing
Philips Lumea Prestige BRI945/00 - IPL Lichtontharing
Voordelen
Je krijgt de Lumea app gratis bij de aankoop. Ook heb je 2 opzetstukken voor haar en gezicht. Gratis app voor begeleiding. Speciaal ontworpen voor lichaamscontouren. Detecteert automatisch jouw huidkleur.
Nadelen
Dit ontharingsapparaat is niet draadloos te gebruiken. Daarnaast is dit apparaat niet goed te gebruiken voor grijs, lichtblond en rood haar.
GoSmooth IPL Ontharingsapparaat Pro
GoSmooth IPL Ontharingsapparaat Pro
Voordelen
In de GoSmooth kit zitten er meerdere onderdelen. Binnen 5 weken minder haargroei. 10 verschillende standen voor verschillende lichaamsdelen. UV filter en huidsensor voor veilig gebruik.
Nadelen
Dit ontharingapparaat heeft een kort snoer, dus je moet altijd dicht bij een stroompunt staan.  

Beste IPL ontharingsapparaatKoopgids: Welke IPL ontharingsapparaat is de beste koop van april 2024?

Het IPL ontharingsapparaat is een nieuwere innovatie in de wereld van schoonheid en verzorging. IPL staat voor Intense Pulsed Light, maar wat betekent dat? Het proces is pijnloos en maakt gebruik van licht om je haarzakjes voorzichtig te vernietigen. Met elke lichtpuls verdwijnt het haar en groeit het nooit meer terug. Dit proces vindt plaats gedurende meerdere behandelingen om er zeker van te zijn dat alle haren weg zijn.

IPL werkt met fluorescerend licht in plaats van met warmte, en is dus veilig voor alle huidtypes en -kleuren. Het wordt ook door professionals gebruikt bij mensen met een donkere huid die niet veilig andere methoden kunnen gebruiken die littekens of brandwonden kunnen veroorzaken. Dit apparaat is populair bij zowel vrouwen als mannen voor hun lichaamshaar, omdat het zorgt voor een langdurige oplossing zonder de moeite van het scheren of waxen elke dag.

IPL apparaten zijn verkrijgbaar in verschillende prijzen, afhankelijk van de grootte, het aantal opzetstukken en meer; maar veel apparaten zijn betaalbaar voor vrijwel elk budget.

Hoe werkt het precies?

Een IPL ontharingsapparaat gebruikt intense lichtpulsen om de haarfollikels diep onder de bovenste huidlaag aan te pakken en te vernietigen. Het is een proces dat fotothermische therapie wordt genoemd en het is gericht op melanine, een pigment dat haar zijn kleur geeft en dat zich in de epidermale laag van de huid en in de haarfollikel bevindt. Wanneer het IPL apparaat lichtpulsen uitzendt, richt het zich op deze melaninekorrels, waardoor ze scheuren en uiteenvallen. Dit proces staat bekend als selectieve fotothermolyse. Deze afgebroken deeltjes worden dan terug in het lichaam geabsorbeerd via de normale afvalverwijderingsprocessen van het lichaam. De aanwezigheid van deze deeltjes in onze bloedstroom is er de oorzaak van dat we ons warm voelen na het eten van gekruid voedsel of hete pepers, bijvoorbeeld. IPL ontharingsapparaten werken door deze zelfde hitte producerende deeltjes onder de huid te richten zonder omringend weefsel te beschadigen.

De bijwerkingen van IPL ontharingsapparaten

Er zijn geen significante bijwerkingen van een IPL-behandeling van de haarverwijdering, hoewel je wat roodheid of milde zwelling op behandelde gebieden tijdens jouw eerste paar zittingen kunt ervaren. De meeste mensen zien merkbare resultaten na slechts één behandeling, maar voor optimale resultaten, worden de veelvoudige zittingen geadviseerd met een tussenruimte van verscheidene weken.

Waar je een IPL ontharingsapparaat kan kopen

Een IPL ontharingsapparaat kan je op veel verschillende plekken kopen. Je hoeft namelijk niet per se een behandeling te nemen bij iemand anders, maar kan dit ook zelf doen. De beste plekken waar je kunt kijken is online bij bijvoorbeeld Mediamarkt of CoolBlue. Ook kan je eens langsgaan in deze winkels en naar advies vragen als je nog niet precies weet wat je zoekt!

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een IPL ontharingsapparaat

Wat is IPL-ontharing en hoe werkt het?

IPL-ontharing staat voor Intense Pulsed Light-ontharing. Het is een methode om ongewenst haar permanent te verwijderen door gebruik te maken van lichtflitsen. Het apparaat geeft lichtpulsen af die door het pigment in het haar naar de haarwortel worden geleid. De warmte van het licht beschadigt de haarzakjes, waardoor de haargroei wordt verminderd.

Is IPL-ontharing pijnlijk?

IPL-ontharing kan een licht ongemak veroorzaken, vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Sommige mensen ervaren een lichte tinteling of warmte tijdens de behandeling. De intensiteit van het ongemak kan variëren afhankelijk van het individu en het gebied dat wordt behandeld.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

De resultaten van IPL-ontharing zijn niet direct zichtbaar. Na de eerste paar behandelingen zal het haar dunner en minder opvallend worden. Na verloop van tijd zal de haargroei verminderen en kunnen sommige mensen uiteindelijk volledige haarvermindering ervaren. Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon en hangt af van factoren zoals haarkleur, huidtype en het behandelde gebied.

Is IPL-ontharing geschikt voor alle haarkleuren en huidtypen?

IPL-ontharing werkt het beste op mensen met donker haar en een lichte huid. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar, dus het werkt minder effectief op blond, grijs of rood haar. Mensen met een donkere huid kunnen ook minder positieve resultaten ervaren, omdat het licht ook door het pigment in de huid kan worden geabsorbeerd.

Zijn er bijwerkingen of risico’s verbonden aan IPL-ontharing?

Hoewel IPL-ontharing over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen en risico’s. Deze kunnen variëren van roodheid, zwelling en tijdelijke verdonkering van de huid tot blaarvorming of littekens in zeldzame gevallen. Het is belangrijk om de instructies van het apparaat nauwkeurig op te volgen en indien nodig professioneel advies in te winnen voordat u met de behandeling begint.

Top 5 Beste kopen
Logo