IPL ontharingsapparaat
Bijgewerkt: Juli 2024

IPL ontharingsapparaat

IPL ontharingsapparaat

Het IPL ontharingsapparaat is een nieuwere innovatie in de wereld van schoonheid en verzorging. IPL staat voor Intense Pulsed Light, maar wat betekent dat? Het proces is pijnloos en maakt gebruik van licht om je haarzakjes voorzichtig te vernietigen. Met elke lichtpuls verdwijnt het haar en groeit het nooit meer terug. Dit proces vindt plaats gedurende meerdere behandelingen om er zeker van te zijn dat alle haren weg zijn.

 

IPL werkt met fluorescerend licht in plaats van met warmte, en is dus veilig voor alle huidtypes en -kleuren. Het wordt ook door professionals gebruikt bij mensen met een donkere huid die niet veilig andere methoden kunnen gebruiken die littekens of brandwonden kunnen veroorzaken. Dit apparaat is populair bij zowel vrouwen als mannen voor hun lichaamshaar, omdat het zorgt voor een langdurige oplossing zonder de moeite van het scheren of waxen elke dag.

 

IPL apparaten zijn verkrijgbaar in verschillende prijzen, afhankelijk van de grootte, het aantal opzetstukken en meer; maar veel apparaten zijn betaalbaar voor vrijwel elk budget.

 

Hoe werkt het precies?

 

Een IPL ontharingsapparaat gebruikt intense lichtpulsen om de haarfollikels diep onder de bovenste huidlaag aan te pakken en te vernietigen. Het is een proces dat fotothermische therapie wordt genoemd en het is gericht op melanine, een pigment dat haar zijn kleur geeft en dat zich in de epidermale laag van de huid en in de haarfollikel bevindt. Wanneer het IPL apparaat lichtpulsen uitzendt, richt het zich op deze melaninekorrels, waardoor ze scheuren en uiteenvallen. Dit proces staat bekend als selectieve fotothermolyse. Deze afgebroken deeltjes worden dan terug in het lichaam geabsorbeerd via de normale afvalverwijderingsprocessen van het lichaam. De aanwezigheid van deze deeltjes in onze bloedstroom is er de oorzaak van dat we ons warm voelen na het eten van gekruid voedsel of hete pepers, bijvoorbeeld. IPL ontharingsapparaten werken door deze zelfde hitte producerende deeltjes onder de huid te richten zonder omringend weefsel te beschadigen.

 

De bijwerkingen van IPL ontharingsapparaten

 

Er zijn geen significante bijwerkingen van een IPL-behandeling van de haarverwijdering, hoewel je wat roodheid of milde zwelling op behandelde gebieden tijdens jouw eerste paar zittingen kunt ervaren. De meeste mensen zien merkbare resultaten na slechts één behandeling, maar voor optimale resultaten, worden de veelvoudige zittingen geadviseerd met een tussenruimte van verscheidene weken.

 

Waar je een IPL ontharingsapparaat kan kopen

 

Een IPL ontharingsapparaat kan je op veel verschillende plekken kopen. Je hoeft namelijk niet per se een behandeling te nemen bij iemand anders, maar kan dit ook zelf doen. De beste plekken waar je kunt kijken is online bij bijvoorbeeld Mediamarkt of CoolBlue. Ook kan je eens langsgaan in deze winkels en naar advies vragen als je nog niet precies weet wat je zoekt!

Beste IPL ontharingsapparaat aanbiedingen van Juli 2024