Instant Pot

Op zoek naar de beste Instant Pot? Ontdek onze top 5 vergelijking van Instant Pots voor snelle en gemakkelijke maaltijden. Kies de juiste Instant Pot voor jou!
Instant Pot
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Instant Pot Duo 5,7L multicooker 7-in-1
Instant Pot Duo 5,7L multicooker 7-in-1
Voordelen
De Instant Pot vervangt 7 apparaten in de keuken. Het koken wordt versneld met 2 tot 6 keer. Je bespaart dankzij deze instant pot tot maar liefst 70% van de energie die bij traditionele kookmethodes wordt gebruikt. Wordt geleverd met geschikte stekker voor heel Europa.
Nadelen
Een maatbeker en plastic lepels zijn niet langer inbegrepen.
Instant Pot Duo Nova 7,6 | 7-in-1 multicooker
Instant Pot Duo Nova 7,6 | 7-in-1 multicooker
Voordelen
Voorzien van een helder display. Je kunt de Instant Pot al met slechts een simpele druk op de knop bedienen. De Duo Nova combineert 7 apparaten in 1, namelijk een snelkookpan, slowcooker, rijstkoker, steamer, koekenpan, voedselverwarmer en yoghurtmaker. Het nieuwe easy seal-deksel geeft je een zorg minder omdat het je Instant Pot automatisch afsluit.
Nadelen
De beschrijving is niet in het Nederlands.
Tip: Beste keuze
Instant Pot Duo Plus 8
Instant Pot Duo Plus 8
Voordelen
Grote inhoud van 8 liter. Ideaal voor het serveren van grotere porties voor grotere gezinnen. Ook te gebruiken voor batch-koken. Je favoriete gerechten kunnen eenvoudig en snel in de Instant Pot bereid worden.
Nadelen
De Instant Pot zelf is vrij groot van formaat.
Instant Pot Pro Plus 6
Instant Pot Pro Plus 6
Voordelen
Een volledig verbonden multicooker die je draadloos kunt bedienen via de Instant Brands Connect-app. De aluminium kern van de 3-laags roestvrijstalen binnenpan zorgt voor een snelle en gelijkmatige verwarming. 10-in-1 ontwerp.
Nadelen
Dankzij de inhoud van 6 liter is de pan niet geschikt voor het bereiden van hele grote maaltijden.
Instant Pot 6,2L Duo Crisp met Ultimate Lid
Instant Pot 6,2L Duo Crisp met Ultimate Lid
Voordelen
Voorzien van een slimme deksel die je niet hoeft te wisselen. Maakt het koken onder druk zeer eenvoudig. Voorzien van een groot LCD=scherm met statusberichten om je door de kookprogramma’s te leiden. De Instant Pot is fluisterstil.
Nadelen
De Instant Pot is aan de prijzige kant.

Beste Instant PotKoopgids: Welke Instant Pot is de beste koop van april 2024?

Iedereen weet wel hoe het is wanneer je thuiskomt van een lange werkdag en absoluut geen zin hebt om te koken. De meeste mensen kiezen ervoor om wat frietjes te bakken of snel een pizza in de oven te gooien. Dit is helaas niet een heel gezonde keuze en dus ook niet zo goed voor de gezondheid. Gelukkig bestaat er een andere oplossing van het snel bereiden van lekker en daarnaast gezond voedsel, namelijk de Instant Pot. Maar wat is de Instant Pot eigenlijk? Dat lees je in dit artikel.

Wat is een Instant Pot precies?

De Instant Pot is een zeer multifunctionele pan die maar liefst 7 verschillende functies combineert. Hierdoor heb je niet meer de vele verschillende keukenapparaten nodig. Zo kun je de Instant Pot bijvoorbeeld gebruiken om yoghurt mee te maken, als slowcooker, als stoomoven, als rijstkoker, als braadpan, als snelkookpan en nog veel meer.

Ideaal voor de drukke mens

Verschillende Canadese techbedrijven merkten in 2009 dat mensen door hun steeds drukkere leven minder tijd besteedden aan het bereiden van gezonde maaltijden voor zichzelf of voor het gezin. Ze vonden dat daar verandering in moest komen. De Instant Pot is daarvan het resultaat. De Instant Pot is gemaakt om het koken te versnellen en daarnaast ook gelijk te vereenvoudigen. Hij is daarom perfect voor mensen die niet veel vrije tijd hebben om in de keuken door te brengen. Maar ook voor de echte thuiskok is de Instant Pot een nuttige aanvulling op de keuken. Dat komt doordat hij functioneert als zeven apparaten in één.

Speciaal ontwerp van de instant pot

Het is cruciaal om voornamelijk de werking van het deksel goed te begrijpen voordat je een Instant Pot gebruikt. Het geheim van de Instant Pot is immers het deksel. Door zijn siliconen ringconstructie en stevige bevestiging aan de pan kunnen de temperatuur en de druk namelijk extra snel oplopen. Bovenop het deksel vind je een ventiel die kan worden ingesteld op “sealing” of “venting”. Je recept zal altijd aangeven welke instelling je nodig hebt. De instelling “venting” laat nog steeds een beetje stoom ontsnappen. Er kan geen lucht ontsnappen als er voor de instelling “sealing” gekozen is. Met dit ventiel wordt de druk van de pan verhoogd, waardoor allerlei ingrediënten sneller gaar worden. De metalen pin naast het ventiel stijgt ook in deze configuratie. Dit geeft aan dat het deksel onder intense druk staat. Is er een drukdaling? Dan daalt de pin weer.

Het afvoeren van de druk

Er is altijd veel druk in de pan na het koken met het deksel op “sealing”, waardoor de metalen pin omhoog steekt. Voordat je het deksel kunt verwijderen, moet je deze druk eerst verlagen. Er zijn twee manieren om dit te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de druk op natuurlijke wijze af laten nemen. In dit geval wacht je gewoon tot de pin op natuurlijke wijze weer naar beneden komt. Dit kan 10 minuten tot wel 45 minuten duren, afhankelijk van het recept. Je kunt ook kiezen voor een snelle drukverlaging. Bij deze methode beweeg je de klep snel van de stand “sealing” naar de stand “venting”. Hier moet je uiterst voorzichtig zijn, want de stoom schiet er plotseling en snel uit.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Instant Pot

Wat is een Instant Pot en hoe werkt het?

Een Instant Pot is een multifunctionele elektrische snelkookpan die verschillende kookfuncties combineert, zoals slowcooking, stomen, sauteren en rijstkoken. Het werkt door middel van drukkoken, waardoor het kookproces wordt versneld en gerechten snel kunnen worden bereid.

Is een Instant Pot veilig om te gebruiken?

Ja, Instant Pots zijn ontworpen met verschillende veiligheidsfuncties, zoals automatische drukregeling en temperatuurregeling. Ze hebben ook een vergrendelingsmechanisme om te voorkomen dat het deksel wordt geopend tijdens het koken onder druk.

Kan ik bevroren voedsel direct in de Instant Pot doen?

Ja, je kunt bevroren voedsel rechtstreeks in de Instant Pot doen. Het duurt iets langer om op druk te komen, maar de Instant Pot kan veilig bevroren voedsel koken. Het kan echter wel iets langer duren om het voedsel volledig te bereiden in vergelijking met ontdooid voedsel.

Kan ik de Instant Pot gebruiken om desserts te maken?

Ja, de Instant Pot kan worden gebruikt om verschillende desserts te maken, zoals cheesecake, rijstpudding, flan en zelfs chocoladetaart. Er zijn talloze recepten beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor de Instant Pot.

Hoe maak ik de Instant Pot schoon?

De binnenpot van de Instant Pot is meestal vaatwasserbestendig, wat het schoonmaken gemakkelijk maakt. Het deksel en de afdichtingsring kunnen met de hand worden afgespoeld en gereinigd. Zorg ervoor dat je de handleiding van je specifieke Instant Pot-model raadpleegt voor gedetailleerde reinigingsinstructies.

Top 5 Beste kopen
Logo