Hordeur

Op zoek naar de beste hordeur? Vergelijk de top 5 hordeuren en vind de perfecte oplossing voor het tegenhouden van insecten, zonder concessies te doen aan stijl en functionaliteit.
Hordeur
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
CanDo rolhor deur Standard 105x205cm wit
CanDo rolhor deur Standard 105x205cm wit
Voordelen
Houdt vliegen, muggen en andere insecten buiten. Ook geschikt voor draaideuren. Automatisch rolsysteem voorzien van een magneetsluiting. Profielen van aluminium. Breedte is gemakkelijk op maat te maken. Voor gebruik binnen en buiten.
Nadelen
Niet verstelbaar.
Hordeur - Magnetisch - met Scharnieren - Max 100x215 cm - op Maat te Maken – Zwart
Hordeur - Magnetisch - met Scharnieren - Max 100x215 cm - op Maat te Maken – Zwart
Voordelen
Past in elke enkele deur. Kan heel gemakkelijk worden geopend en gesloten. Houdt alle insecten tegen. Magnetische sluiting. Maximale afmetingen 100 x 250 cm. Zelf aan te passen aan kleinere maten. Gemaakt van aluminium en kunststof.
Nadelen
Erg veel onderdelen nodig voor het monteren.
Tip: Beste keuze
CanDo plisséhordeur Standard 98x199cm grijs
CanDo plisséhordeur Standard 98x199cm grijs
Voordelen
Houdt vliegen, muggen en vrijwel alle andere insecten tegen. Cassette en rails zijn van kunststof. Profiel is van aluminium. Gaas is gemaakt van net uitziend en sterk zwart polyester gaas. Product is volledig gemonteerd en kan gemakkelijk op maat worden gemaakt.
Nadelen
Montage buiten is niet mogelijk.
Magnetisch Vliegengordijn - 210 x 90 cm - Horgordijnen - Hordeuren - Deurgordijn
Magnetisch Vliegengordijn - 210 x 90 cm - Horgordijnen - Hordeuren - Deurgordijn
Voordelen
Laat geen insecten naar binnen. Past op elke deur met standaard afmetingen. Kan in de winter worden verwijderd dankzij bevestiging met klittenband. Sluit automatisch dankzij magneetsluiting. Naar buiten gaan zonder handen te gebruiken. Diervriendelijk.
Nadelen
Veel nauwkeurigheid nodig voor het afmeten.
Bruynzeel Rolhor deur S500
Bruynzeel Rolhor deur S500
Bekijk Prijs »

Horrengigant

Voordelen
Houdt insecten buiten en dempt fel buitenlicht. Gemakkelijk en zonder gereedschap op maat te maken. Geen schroeven nodig. Profielen hebben een slanke aluminium vorm. Gemakkelijk oprollen dankzij rolsysteem.
Nadelen
Hoogte is niet verstelbaar.

Beste HordeurKoopgids: Welke Hordeur is de beste koop van juni 2024?

Insecten buiten houden maar wel van frisse lucht genieten

Een hordeur is een effectief middel om in de zomermaanden wel de frisse lucht in huis te krijgen, maar geen insecten. Het is in principe een extra deur, waar materiaal in is gemaakt waar insecten niet doorheen kunnen vliegen. Aanvankelijk bestonden de meeste exemplaren uit een dichte rij met stoffen banen. Dat type is er nog steeds wel, maar inmiddels is de keus wat betreft uitvoeringen en decoratie van de hordeur flink uitgebreid. Er bestaan nu diverse hordeuren waar je doorheen kunt lopen, maar er is ook een hordeur die met een scharnier wordt geopend.

Kattenstaart

Een hordeur bestaat al tientallen jaren. In eerste instantie kon je ze vooral zien op de camping. Vrijwel elke caravan had een zogenaamde kattenstaart. Dat is een rij met ronde stoffen koorden van ongeveer 3 centimeter doorsnede. De kunststof koorden hingen zo dicht tegen elkaar aan, dat er nauwelijks insecten doorheen konden vliegen. Het handige van deze kattenstaart is, dat je daar dwars doorheen naar buiten kunt lopen. De ruimte tussen de koorden is groot genoeg om nog voldoende frisse lucht binnen te krijgen. Deze koorden als hordeur zijn nog steeds verkrijgbaar, maar inmiddels minder populair.

Hordeur als designproduct

De systemen die tegenwoordig als hordeur worden gebruikt zijn soms ware design producten geworden. Er zijn exemplaren die door een railtje lopen en met een lichte beweging opzij kunnen worden geschoven als je door de deur wilt lopen. Het insectenwerende materiaal is in de meeste gevallen een soort gaas. De gaatjes zijn te klein voor insecten om er doorheen te vliegen, maar groot genoeg voor voldoende ventilatie. De kwaliteit van het gaas is zo goed, dat het zelfs mogelijk is om binnen ‘s avonds het licht aan te doen, zonder dat er muggen naar binnen vliegen.

Voor elke deur

Het prettige aan de moderne hordeur is, dat die ook geschikt is voor hele brede deuren. Dat is belangrijk, want in veel woningen zit een serre met grote tuindeuren. De exemplaren die opzij schuiven zijn daar bijzonder geschikt voor. Ook de wat ouderwets aandoende plissé deuren zijn uitstekend in een brede deuropening te plaatsen. Een plissé hordeur kan opzij worden geschoven, waarbij het gaas als een soort harmonica opvouwt. Dat is niet alleen leuk om te zien, maar het bespaart ook veel ruimte. Dit type hordeur wordt veel toegepast op plaatsen waar aan de zijkant van het kozijn weinig ruimte is.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Hordeur

Wat is een hordeur?

Een hordeur is een speciaal ontworpen deur die insecten buiten houdt terwijl frisse lucht naar binnen kan stromen. Het bestaat meestal uit een frame met gaas dat opengaat en sluit.

Waarom zou ik een hordeur moeten gebruiken?

Een hordeur is ideaal om insecten, zoals muggen en vliegen, buiten te houden terwijl je toch van frisse lucht kunt genieten. Het voorkomt ook dat huisdieren naar buiten kunnen ontsnappen.

Hoe installeer ik een hordeur?

De installatie van een hordeur kan variëren afhankelijk van het type dat je kiest. Over het algemeen wordt het frame van de hordeur met schroeven of klittenband aan het deurkozijn bevestigd. Zorg ervoor dat je de installatie-instructies van de fabrikant opvolgt voor het beste resultaat.

Kan ik een hordeur op maat laten maken?

Ja, veel fabrikanten bieden hordeuren op maat aan, zodat ze perfect passen bij jouw deurkozijn. Je kunt de afmetingen van je deurkozijn meten en deze doorgeven aan de fabrikant om een hordeur op maat te laten maken.

Kan ik een hordeur het hele jaar door gebruiken?

Ja, een hordeur kan het hele jaar door gebruikt worden, maar het kan handig zijn om het gaas in de winter te verwijderen om het schoon te maken en op te bergen. Sommige hordeuren hebben zelfs verwijderbare panelen, zodat je ze kunt aanpassen aan de seizoenen.

Top 5 Beste kopen
Logo