Highlighter
Bijgewerkt: Mei 2023

Highlighter

Highlighter

Stralen met highlighter

Met highlighter kun je extra accenten op je gezicht aanbrengen. Highlighter is een soort make-up die zorgt voor het accenturen van bepaalde delen van je gezicht. Zo bepaal je ook de vorm een beetje. Je kunt highlighter op verschillende plekken op je gezicht gebruiken. Het valt in een vergelijkbare categorie als blush of foundation. Het doel van highlighter is, zoals de naam al zegt eigenlijk, om je een bepaalde glow te geven. Vaak heeft highlighter dan ook een glanzende tint. 

 

Poeder, vloeibaar of crème?

Highlighter is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. In de basis zijn dat er drie. Het meest voorkomende soort is de poeder. Poeder breng je aan met een kwast. De vloeibare highlighter is ook steeds vaker te vinden. Een voorbeeld hiervan is de highlighter pen. Tot slot is er ook nog highlighter crème, hoewel deze een stuk minder vaak voorkomt dan de poeder of vloeibare variant. Welke fijner voor jou is, hangt vooral af van of je een droge of minder droge huid hebt. Bij een droge huid is een vloeibare of crème highlighter fijner en bij een vettigere huid juist poeder. 

 

Op basis van waar je highlighter gebruikt

Je neus is vaak het meest vettig en als je daar highlighter wil gebruiken, kun je dan ook het beste kiezen voor een poedervariant. Hetzelfde geldt voor je kin. Rondom je ogen – dus niet op je ogen – is poeder vaak ook de beste keuze. Wanneer je bij de mondhoeken highlighter wil gebruiken, kun je beter voor een vloeibare kiezen, bij voorkeur in de vorm van een pen voor precisiewerk. Voor andere veel gebruikte plekken voor highlighter zijn alle varianten een prima optie. 

 

Tint op basis van huidtype

Behalve het soort highlighter, is ook de kleur belangrijk. Er zijn talloze kleuren en tinten te vinden, zowel mat als glanzend. Daar ligt de eerste keuze dus al. Matte highlighters zijn vaak roze of geel in ondertoon. Glanzende highlighters zijn meer naar zilver of parelmoer of goud. Welke je mooier zal staan, ligt aan je huidtype. Er zijn warme en koude huidtypes. Je kunt kijken naar je zichtbare aderen om dit te bepalen: zijn ze blauw, dan ben je een koel type, zijn ze meer groen, dan ben je een warm type. Voor koele huidtypes zijn roze, zilver en parelmoer de juiste tinten. Voor warme huidtypes zijn gele en gouden highlighters beter. 

 

Waar te koop?

Je kunt je highlighter bij een zaak als Douglas vinden natuurlijk. Hier vind je doorgaans de duurdere merken, maar dit wil niet zeggen dat dit betere producten zijn. Je kunt ook naar de Etos of Kruidvat, waar ook goedkopere merken te vinden zijn. Highlighter zit bij de meeste make-up merken wel in het assortiment. 

Beste Highlighter aanbiedingen van Mei 2023