Herenparfum
Bijgewerkt: Juni 2023

Herenparfum

Herenparfum

Herenparfum, want ook mannen willen lekker ruiken

Parfum klinkt misschien nog steeds als een vrouwending, maar niets is minder waar. Bekijk daarom de beste herenparfum volgens vrouwen en zorg dat je in de smaakt valt. De meeste mensen houden toch van lekker ruiken of houden ervan als iemand anders lekker ruikt. Daarom is herenparfum een goede keuze. Waar vrouwenparfum vaak zoeter en bloemiger is, is herenparfum juist wat stoerder. Zoals dat vaak gaat bij cosmeticaproducten voor mannen of vrouwen. Hoe dan ook maak je met een goede herenparfum zeker een frisse indruk. Wat voor jou een goed herenparfum is, is natuurlijk een persoonlijke kwestie. 

 

Soort geuren

Er zijn allerlei luchtjes en soorten geuren, dus waar begin je je zoektocht naar je herenparfum? Bij de basis van de geuren. Er zijn namelijk verschillende geurtinten. Zo kun je snel filteren, ook wanneer je bij de Douglas of ICI Paris staat, kan een medewerker je zo sneller helpen naar de juiste geur voor jou. Misschien houd je van bloemige geuren, dan kun je daar beginnen. In combinatie met grassen of bladeren heten dit groene geuren. Een andere variant in de categorie zoet is de fruitige geur, denk aan rode vruchten of perziken. 

 

Voor wie geen zoet wil

Wat stevigere geuren vind je bijvoorbeeld in de categorie oriëntaals. Dit zijn geuren als muskus of vanille, maar ook sandelhout. Voor dates zijn dit soort geuren ideaal, omdat ze iets mysterieus opwekken. Je kunt dit combineren met elegantere houtachtige geuren, bijvoorbeeld met ceder. Als dit je wat te heftig is, ga dan voor aromatisch, daaronder vallen bijvoorbeeld komijn en salie. Niet van de zoetige of stevige geuren? Dan kun je ook nog kiezen voor citrus. Deze zijn wat frisser en sportiever. 

 

Eau de toilette, parfum of cologne?

Behalve de soort geur, bestaan er ook in herenparfum allerlei eau’s. Een eau de toilette is niet hetzelfde als een eau de parfum, en dan is er ook nog eens eau de cologne. En dan is parfum eigenlijk weer iets anders. Het verschil is heel simpel, ze hebben namelijk een verschillend percentage geurstofconcentraat. Hoe hoger het percentage, hoe langer je de geur blijft ruiken. Dit is met 5% het laagst bij eau de cologne, gevolgd door eau de toilette met 10%. Het percentage bij eau de parfum is 15% en gewoon parfum heeft een geurstofconcentraat van 20%. 

 

Merken en prijzen

Herenparfum kan duur zijn of goedkoop zijn. Doorgaans is een eau de parfum duurder dan eau de toilette van hetzelfde luchtje. Je hoeft deze dan ook minder vaak op te spuiten om hem te blijven ruiken. Vooral de merken bepalen de prijs. Sommige merken zijn simpelweg duurder dan andere. Populaire merken in herenparfum zijn Hugo Boss en Jean Paul Gaultier bijvoorbeeld, evenals Dior en Armani. Andere merken zijn Versace, Abercrombie & Fitch en Diesel, die ook veel verkocht worden.

Beste Herenparfum aanbiedingen van Juni 2023