Loterij

Op zoek naar de beste loterij? Vergelijk de top 5 loterijen en verhoog je kans op winst. Ontdek de spanning en mogelijke jackpotprijzen vandaag nog!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Staatsloterij
Staatsloterij
Voordelen
Grote en kleine prijzen te winnen. Geldprijzen zijn belastingvrij. Alleen over de verkochte lotnummers worden prijzen geloot. Je blijft altijd anoniem bij de Staatsloterij. De grootste prijzenpot onder de loterijen.
Nadelen
Je hebt 50 procent kans om te winnen.
Waar te koop?
Postcodeloterij
Postcodeloterij
Voordelen
Je kunt meedoen aan leuke extra winacties. Winnen kun je met de postcode van je keuze. Je kunt ook diverse producten winnen met je lot. Met een deel van de inleg wordt een organisatie gesteund. De prijzenpot is behoorlijk hoog.
Nadelen
De Postcodeloterij kent één trekking per maand.
Waar te koop?
Tip: Beste keuze
Eurojackpot
Eurojackpot
Voordelen
Iedere vrijdag is er een trekking. De aanschaf van een lot is niet hoog. Ieder week bestaat er de kans op het winnen van miljoenen. Je hebt meerdere kansen op het winnen van een geldprijs als je meer loten koopt. Je kiest je eigen getallen.
Nadelen
De winkansen zijn lager dan bij andere loterijen doordat er 18 landen mee dingen.
Waar te koop?
Vriendenloterij
Vriendenloterij
Voordelen
Speel mee met de wekelijkse bingo, wanneer je een lot hebt van de Vriendenloterij. Met de inleg van jouw lot steunt de Vriendenloterij diverse goede doelen. Loterij zonder winstoogmerk. De Vriendenloterij bestaat al vanaf 1989. Er zijn naast de grote prijzen vele kleine prijzen te winnen.
Nadelen
De prijs van een lot is aan de hoge kant.
Waar te koop?
Lot of Happiness
Lot of Happiness
Voordelen
In totaal 16 trekkingen per jaar. Deel van opbrengsten gaan naar goede doelen voor kinderen. Zelf jouw goede doel uitzoeken. Kans op 1 miljoen.
Nadelen
Dit is een relatief nieuwe loterij.
Waar te koop?

Beste LoterijKoopgids: Welke Loterij is de beste keuze van juni 2024?

Entertainment en geld winnen met loterijen

In Nederland zijn er verschillende loterijen waaraan je kunt deelnemen. Dat kan ontzettend leuk zijn, bijvoorbeeld in een onderlinge strijd met je vrienden, familie of collega’s: wie wint er wel iets en wie niet? Maar het winnen van geldprijzen is natuurlijk mooi meegenomen, als je dat lukt. De winkansen zijn vaak minimaal, en de kans dat je wint, wil vaak niet zeggen dat je ook een substantieel bedrag wint. Desalniettemin zijn loterijen een goede manier van simpel entertainment. Bovendien zijn er meerdere loterijen die goede doelen steunen met de opbrengsten van de verkoop van loten.

Prijs per lot

Afhankelijk van de loterij, zijn er prijzen per lot. Goedkope loten vind je onder andere bij Lotto, Eurojackpot en Lucky Day. Deze loterijen hebben ook vaak een trekking. Lotto en Eurojackpot zijn bijvoorbeeld wekelijks en Lucky Day is – het zal je niet verrassen – dagelijks. De wekelijkse loterijen verkopen loten voor € 2, de dagelijkse kost 50 cent minder. Miljoenenspel heeft met € 5 ook nog goedkope loten en een wekelijkse trekking. Voor loten van de Staatsloterij, Postcode loterij, Vriendenloterij en Bankgiro loterij betaal je € 14 of € 15. Deze loterijen hebben een maandelijkse trekking en een aantal extra trekkingen per jaar.

Wat kun je winnen

De prijs van de loten en de grootste jackpot hebben niet direct verband met elkaar. Er zitten vaak ook haken en ogen aan die hoogste jackpot – afgezien van het deel dat je moet afstaan aan belasting. Je kunt bijvoorbeeld alleen kans maken op die jackpot als je een heel lot koopt, en sommige loterijen doen aan halve of gedeelde loten, die je bijvoorbeeld met je groep vrienden of collega’s deelt. De hoogste jackpot vind je bij Eurojackpot met 23 miljoen, gevolgd door de 10 miljoen van de Postcode loterij.

Met 7,5 miljoen ligt de Staatsloterij daar weer onder, gevolgd door de 3,3 miljoen van Lotto. De Bankgiro loterij en Miljoenenspel hebben allebei een jackpot van 1 miljoen. Bij de Vriendenloterij valt er dan weer wekelijks € 100.000 te winnen. De jackpot van de andere loterijen worden natuurlijk minder vaak uitgereikt.

Goede doelen

Dat het leuk is om geld te winnen, zeker als het om aanzienlijke bedragen gaat, is natuurlijk een onderdeel van loterijen. Ook de spanning kunnen delen met mensen om je heen is een leuke bijzaak. Maar afgezien van je eigen plezier, zijn er ook loterijen die goede doelen steunen. Als je dus jezelf potentieel blij wil maken met een prijs, maar tegelijkertijd wil bijdragen aan goede doelen, dan zijn er loterijen die je beter wel of niet kunt kiezen. Goede doelen worden onder andere gesteund door Lotto, de Bankgiro loterij, de Vriendenloterij, Eurojackpot en Miljoenenspel. Lucky Day en de Staatsloterij kun je beter laten varen als je ook goede doelen wil steunen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Loterij

Wat is de kans om de loterij te winnen?

De kans om de loterij te winnen varieert afhankelijk van de specifieke loterij. Over het algemeen zijn de kansen echter erg klein. Bij grote loterijen zoals de Powerball of EuroMillions kan de kans op het winnen van de jackpot zo klein zijn als 1 op enkele honderden miljoenen.

Moet ik belasting betalen over mijn loterijwinst?

Ja, in de meeste landen moet je belasting betalen over je loterijwinst. De belastingregels kunnen echter verschillen, dus het is belangrijk om advies in te winnen bij een belastingdeskundige of financieel adviseur om te begrijpen hoeveel je moet betalen.

Wat gebeurt er als ik mijn loterijticket verlies?

Als je je loterijticket verliest, kan dit problematisch zijn. In sommige gevallen kan het zijn dat je je winst niet kunt claimen zonder het originele ticket. Het is altijd verstandig om je loterijticket goed te bewaren en te controleren op eventuele verliezen.

Kan ik anoniem blijven als ik de loterij win?

Dit hangt af van de regels van de specifieke loterij en het land waarin je woont. Sommige loterijen staan toe dat winnaars anoniem blijven, terwijl andere vereisen dat de winnaar publiekelijk bekend wordt gemaakt. Het is belangrijk om de regels van de loterij te raadplegen om te begrijpen of je anoniem kunt blijven.

Wat moet ik doen als ik de loterij win?

Als je de loterij wint, zijn er een aantal stappen die je moet nemen. Ten eerste moet je je winnende ticket veilig bewaren. Vervolgens moet je contact opnemen met de loterijorganisatie om te verifiëren dat je een winnend ticket hebt en om te weten te komen welke stappen je moet nemen om je prijs te claimen. Het is ook verstandig om professioneel advies in te winnen om je te helpen bij het beheren van je geld en het nemen van de juiste financiële beslissingen.

Top 5 Beste kopen
Logo