Happy Stones
Bijgewerkt: Juni 2023

Happy Stones

Happy Stones

Het is erg leuk om thuis je eigen vrolijke stenen te maken, oftewel Happy Stones. Je hebt niet veel nodig, maar je fantasie wordt toch uitgedaagd. Het enige wat je nodig hebt zijn wat stiften of verf en een steen. Je kunt er bijvoorbeeld een schattig figuurtje op tekenen of een bemoedigend briefje schrijven voor degene die hem vindt. Niettemin ben je vrij om het zo bizar te maken als je zelf wilt. Hieronder volgen enkele nuttige tips die je zullen begeleiden bij het maken van de mooiste Happy Stones.

 

Het kiezen van de steen bij Happy Stones

Je kunt geen eigen Happy Stones maken als je niet begint met mooie stenen. Stenen kunnen op een aantal verschillende manieren worden verkregen. Ze zelf vinden zal natuurlijk de meest kosteneffectieve optie zijn. Als je bijvoorbeeld naar het strand gaat, vind je vaak mooie stenen langs de waterkant. Ze hebben vaak een geweldige glans vanwege de zee en daardoor zijn ze bijzonder geschikt om te gebruiken als Happy Stones die je zelf maakt.

De bodem van een rivier is een andere veel voorkomende plek om prachtige stenen tegen te komen. Let daarnaast ook op mooie stenen wanneer je gaat wandelen, want ze kunnen bijna overal gevonden worden. De beste zijn de stenen welke niet te groot en niet te klein zijn en waarvan tenminste één zijde matig vlak is. Als het oppervlak van de steen meer gepolijst is, kun je er gemakkelijker tekeningen op maken. Poreuze stenen moeten zoveel mogelijk vermeden worden, omdat ze snel verf en inkt absorberen, waardoor het lastig wordt om erop te tekenen. Je kunt ook een volledige kit online bestellen om Happy Stones mee te maken, dan heb je gelijk alles in huis wat je nodig hebt!

 

Happy stones stenen moeten vervolgens schoongemaakt worden

Voordat je begint met het maken van Happy Stones zijn er een paar dingen die je kunt doen. De eerste stap, die ook de meest cruciale is, is het grondig schoonmaken van de stenen. Dit kan met stenen die je gevonden of gekocht hebt. Een borstel, afwasmiddel en een kom speciaal voor het schoonmaken van vaatwerk zijn handige hulpmiddelen voor het schoonmaken van de stenen. Leg een tuinslang over de stenen als je er een aanzienlijke hoeveelheid hebt.

Als de stenen goed schoongemaakt worden, behoudt de tekening langer zijn kwaliteit. Bovendien wordt de levensduur van je stiften en kwasten veel langer als je het op deze manier doet. Je kunt een steen het beste wegdoen als hij een te ruwe textuur heeft. Je kunt een stuk fijn schuurpapier gebruiken om de steen glad te maken als je hem per se wilt gebruiken.

 

Zelf Happy Stones maken of Happy Stones kopen bij Praxis, Action, Gamma of Intratuin

Heb je de stenen schoongemaakt? Dan kun je beginnen met het maken van je eigen Happy Stones. Schilder ze in leuke kleuren, maak kleine tekeningetjes of zet er een leuk tekstje of een leuk woord op. De mogelijkheden met Happy Stones zijn eindeloos!

Beste Happy Stones aanbiedingen van Juni 2023