Greenscreen
Bijgewerkt: Juli 2024

Greenscreen

Greenscreen

Het is mogelijk om voorwerpen of mensen af te zetten tegen een duidelijke achtergrond, zoals bijvoorbeeld een landschap, door een greenscreen te gebruiken bij een videoproductie. Deze strategie wordt ook wel de green box genoemd. De kleur groen wordt in dit geval gebruikt voor de achtergrond van het beeld omdat deze kleur niet vaak voorkomt op het menselijk lichaam en een sterk contrast vormt met de tint van de huid. 

 

Wat is een greenscreen precies?

Het is moeilijk voor te stellen hoe de moderne filmindustrie eruit zou zien zonder het gebruik van de groene schermtechniek, die er een essentieel onderdeel van is. De groene achtergrond wordt vervangen door een nieuw patroon en andere extra effecten worden toegevoegd, wat de meest spectaculaire beelden oplevert. 

 

Creëer de mooiste scènes

De toevoeging van een groene achtergrond aan bepaalde momenten is alles wat nodig is om bepaalde scènes een aparte uitstraling te geven. Met een greenscreen is het mogelijk om verbluffende beelden te genereren en tegelijkertijd het bedrag dat aan productie wordt besteed te verminderen. Inkleuren is een uitdrukking uit de videobewerking die verwijst naar het proces om beeldobjecten te scheiden van hun achtergrond. Dit is meestal gebaseerd op een hoofdkleur, vandaar het inkleuren. 

 

Hoe werkt een groen scherm?

De werking van een greenscreen is vrij simpel. Een foto wordt digitaal ingevoegd in plaats van de groene achtergrond. Het proces van het vrijgeven van deze foto's wordt vaak "chroma keying" genoemd. Groen is de tint die het minst vaak voorkomt in onze huidpigmenten en daardoor het meest zichtbaar contrasteert met menselijke huidtinten. Hetzelfde geldt voor blauw. Je hebt wel de juiste software nodig als je groene scherm effecten aan je films wilt toevoegen.

 

Let op de juiste kleding bij het gebruik van een greenscreen

Bij het maken van video-opnamen is geschikte kleding een prioriteit waar aandacht aan besteed moet worden. Wanneer personen groene kleding dragen, krijgt het een doorschijnende kwaliteit. Dit kan ook humoristisch overkomen, maar meestal wil je dit probleem vermijden, tenzij je bijvoorbeeld personen geheel of gedeeltelijk wilt laten verdwijnen. 

 

De voordelen van een greenscreen

Je kunt elke achtergrond kiezen die je wilt gebruiken met behulp van de greenscreen technologie, wat je veel tijd en geld bespaart wat betreft het reizen naar andere locaties. Het bespaart daarnaast niet alleen veel moeite, maar ook veel van de kosten die bij de productie komen kijken. Er zijn veel voordelen aan postproductie, waarvan één de mogelijkheid is om video-opnamen later nog aan te passen.

Beste Greenscreen aanbiedingen van Juli 2024