Golfset voor beginners

Begin je golfavontuur met het juiste materiaal. We vergelijken de top 5 golfsets voor beginners op prijs, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Sla je slag nu!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Black Diamond Heren Golfset 6 Clubs staal rechtshandig
Black Diamond Heren Golfset 6 Clubs staal rechtshandig
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Verschillende ijzers. Materiaal is staal. Makkelijk mee te nemen.
Nadelen
Alleen voor rechtshandige.
Macgregor Golf DCT2000 Complete heren golfset met draagtas – Graphite
Macgregor Golf DCT2000 Complete heren golfset met draagtas – Graphite
Voordelen
Duurzaam. Met draagtas die opbergvakken heeft, dubbele draagband. Bijpassende regen cover en automatisch uitklapbare pootjes. Inclusief bijpassende headcovers. Ook verkrijgbaar voor dames.
Nadelen
Kan als zwaar worden ervaren.
Tip: Beste keuze
Spalding SX-35 Complete 14-Delige Golfset - Dames - Graphite - Std Lengte
Spalding SX-35 Complete 14-Delige Golfset - Dames - Graphite - Std Lengte
Voordelen
Kwalitatief zeer goed. Ingetogen design. Licht gewicht. Met 3 headcovers. Met regenkap.
Nadelen
Een standaard uitvoering wat voor sommige mensen een nadeel kan zijn.
Wilson ProStaff SGi Complete 14-Delige Golfset +1 Inch Verlengd (steel shaft)
Wilson ProStaff SGi Complete 14-Delige Golfset +1 Inch Verlengd (steel shaft)
Voordelen
Licht gewicht. Eenvoudig te gebruiken. Laag zwarte punt. Goede grip.
Nadelen
Alleen geschikt voor golfers met handicap 18 tot 54.
Spalding SX35 Complete 14-Delige Golfset - Heren - Staal - Std Lengte
Spalding SX35 Complete 14-Delige Golfset - Heren - Staal - Std Lengte
Voordelen
Goede kwaliteit. Ingetogen design. Licht van gewicht. Goed afgestemd voor beginners. Met regenkap. Met 3 headcovers.
Nadelen
Je kan alleen een dikkere grip krijgen tegen een meerprijs.

Beste Golfset voor beginnersKoopgids: Welke Golfset voor beginners is de beste koop van mei 2024?

Wie net begonnen is met golfen of dat van plan is te gaan doen heeft waarschijnlijk baat bij een golfset voor beginners. Meer ervaren spelers weten vaak precies wat ze nodig hebben en wat fijn speelt. Bij een golfset voor beginners haal je de basis in ieder geval in huis en kun je de sport gaan ontdekken. Een golfset voor beginners koop je voor € 150 tot € 300 en afhankelijk van het merk, de kwaliteit en hoe snel en fanatiek je bekender wordt met de sport, kun je hier best lang mee doen.

Wat zit er in een golfset?

Wat er in een golfset voor beginners zit kan verschillen. In een golfset voor beginners zitten niet evenveel clubs als in een set voor ervaren spelers. Een gehele set heeft bijvoorbeeld veertien clubs. Vaak is een golfset voor beginners een halve set. In zo’n set zitten bijvoorbeeld een putter, wedges, ijzers, hybrides en houten en drivers. IJzers zijn er van 1 tot en met 8 en in een golfset voor beginners zitten vaak alleen de ijzers vanaf nummer 4. De nummer 1 slaat de bal in principe het verst.

Materiaal golfclubs

Een golfclub bestaat uit een grip, een shaft en een clubblad. De shaft kan verschillende materialen hebben en is dus eigenlijk het middelste stuk van de golfclub. Dit kan van staal zijn of van grafiet. Grafiet is een flexibele soort kunststof die een stuk lichter is dan staal. Het is ook iets gevoeliger voor slijtage, hoewel dit bijna verwaarloosbaar is tegenwoordig. Wel is een stalen shaft duurder. Met een grafiet shaft heb je minder last van trillende armen, handen en schouders, maar ze zorgen wel voor kleine afwijkingen.

Merken golfsets

Een aantal merken dat aardige golfsets voor beginners te bieden heeft zijn SkyMax, Wilson, Decathlon, Black Diamond en Lidl. Decathlon heeft voor bijna iedere sport wel betaalbare materialen, en zo dus ook een golfset voor beginners. Behalve dat deze in een goedkope prijscategorie valt, is het ook nog een kwalitatief prima set voor een beginner. Ditzelfde geldt voor Lidl. De SkyMax, Wilson en Black Diamond zijn wel weer in een duurdere prijscategorie, omdat dit daadwerkelijk sportmerken zijn.

Waar te koop

Je koopt een golfset voor beginners natuurlijk bij de sportwinkel. Of deze nu fysiek is of in de vorm van een webshop. Bijvoorbeeld bij Decathlon. Maar als je op zoek bent naar een golfset voor beginners van een bepaald ander merk, zul je toch naar een andere zaak moeten. Je kunt daarnaast ook op Marktplaats terecht voor een golfset voor beginners.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Golfset voor beginners

Wat zijn de essentiële clubs die in een beginnerset moeten zitten?

Voor beginners is het essentieel om te starten met een basis set van clubs. Dit omvat meestal een driver, een of twee fairway woods, een reeks ijzers (vaak van de 5- of 6-ijzer tot een pitching wedge), en een putter. Sommige sets kunnen ook een hybride en een sand wedge bevatten.

Hoeveel moet ik uitgeven aan mijn eerste golfset?

Je hoeft niet een fortuin te besteden aan je eerste golfset. Er zijn veel betaalbare beginnersets op de markt die kwaliteit en waarde bieden. Het is raadzaam om een budget in gedachten te houden en te kiezen voor een set die goede beoordelingen heeft binnen dat prijsbereik.

Moet ik kiezen voor stalen of grafieten shafts als beginner?

Grafieten shafts zijn lichter en kunnen helpen om de swingsnelheid te verhogen, wat vooral nuttig kan zijn voor beginners, senioren of spelers met een tragere swing. Stalen shafts bieden meer feedback en zijn over het algemeen duurzamer, maar ze zijn ook zwaarder. Het komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur en wat comfortabel aanvoelt.

Is het nodig om mijn clubs op maat te laten maken als beginner?

Hoewel op maat gemaakte clubs voordelen bieden, is het voor veel beginners voldoende om te starten met een standaardset. Naarmate je meer ervaring opdoet en een consistente swing ontwikkelt, kun je overwegen om clubs op maat te laten maken.

Hoeveel clubs mag ik maximaal in mijn golftas hebben?

Volgens de officiële regels van golf mag je maximaal 14 clubs in je tas hebben tijdens een ronde. Als beginner heb je misschien niet zoveel clubs nodig, maar het is goed om deze regel in gedachten te houden naarmate je je set uitbreidt.

Top 5 Beste kopen
Logo