Golfset voor beginners
Bijgewerkt: Maart 2023

Golfset voor beginners

Golfset voor beginners

Wie net begonnen is met golfen of dat van plan is te gaan doen heeft waarschijnlijk baat bij een golfset voor beginners. Meer ervaren spelers weten vaak precies wat ze nodig hebben en wat fijn speelt. Bij een golfset voor beginners haal je de basis in ieder geval in huis en kun je de sport gaan ontdekken. Een golfset voor beginners koop je voor € 150 tot € 300 en afhankelijk van het merk, de kwaliteit en hoe snel en fanatiek je bekender wordt met de sport, kun je hier best lang mee doen. 

 

Wat zit er in een golfset?

Wat er in een golfset voor beginners zit kan verschillen. In een golfset voor beginners zitten niet evenveel clubs als in een set voor ervaren spelers. Een gehele set heeft bijvoorbeeld veertien clubs. Vaak is een golfset voor beginners een halve set. In zo’n set zitten bijvoorbeeld een putter, wedges, ijzers, hybrides en houten en drivers. IJzers zijn er van 1 tot en met 8 en in een golfset voor beginners zitten vaak alleen de ijzers vanaf nummer 4. De nummer 1 slaat de bal in principe het verst. 

 

Materiaal golfclubs

Een golfclub bestaat uit een grip, een shaft en een clubblad. De shaft kan verschillende materialen hebben en is dus eigenlijk het middelste stuk van de golfclub. Dit kan van staal zijn of van grafiet. Grafiet is een flexibele soort kunststof die een stuk lichter is dan staal. Het is ook iets gevoeliger voor slijtage, hoewel dit bijna verwaarloosbaar is tegenwoordig. Wel is een stalen shaft duurder. Met een grafiet shaft heb je minder last van trillende armen, handen en schouders, maar ze zorgen wel voor kleine afwijkingen. 

 

Merken golfsets

Een aantal merken dat aardige golfsets voor beginners te bieden heeft zijn SkyMax, Wilson, Decathlon, Black Diamond en Lidl. Decathlon heeft voor bijna iedere sport wel betaalbare materialen, en zo dus ook een golfset voor beginners. Behalve dat deze in een goedkope prijscategorie valt, is het ook nog een kwalitatief prima set voor een beginner. Ditzelfde geldt voor Lidl. De SkyMax, Wilson en Black Diamond zijn wel weer in een duurdere prijscategorie, omdat dit daadwerkelijk sportmerken zijn. 

 

Waar te koop

Je koopt een golfset voor beginners natuurlijk bij de sportwinkel. Of deze nu fysiek is of in de vorm van een webshop. Bijvoorbeeld bij Decathlon. Maar als je op zoek bent naar een golfset voor beginners van een bepaald ander merk, zul je toch naar een andere zaak moeten. Je kunt daarnaast ook op Marktplaats terecht voor een golfset voor beginners. 

Beste Golfset voor beginners aanbiedingen van Maart 2023