Gehaktmolen

Op zoek naar de beste gehaktmolen? Vergelijk de top 5 modellen voor moeiteloos malen en perfect gehakt. Ontdek nu de beste keuze voor jouw keuken!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Bosch MFW67440
Bosch MFW67440
Voordelen
De gehakt molen heeft tien verschillende functies. Beschikt over een sterke motor. Stabiel dankzij de rubberen voetjes. Je kunt de accessoires gemakkelijk opbergen in de geïntrigeerde ruimte. De vleesmolen heeft een overbelasting beveiliging.
Nadelen
De aansluitkabel is maar 1 meter lang.
Tefal NE6888 Gehaktmolen HV8
Tefal NE6888 Gehaktmolen HV8
Voordelen
Je kan 5 kilo vlees per minuut verwerken. Je kunt ook groenten fijn snijden met de gehaktmolen dankzij de meegeleverde accessoires. Beschikt over een krachtige motor. De gehaktmolen heeft een mooie uitstraling. De gehaktmolen heeft 4 maalschijven.
Nadelen
Neemt wel wat ruimte in beslag.
Tip: Beste keuze
Tefal HV2 NE2051
Tefal HV2 NE2051
Voordelen
Neemt weinig ruimte in beslag. Twee schijven om grof en middel grof te malen. Gemakkelijk te verplaatsen dankzij de handvaten. De bodem beschikt over een antislip. Eenvoudig te bedienen via de knoppen.
Nadelen
Schakelt niet automatisch uit.
Tristar VM-4210 Vleesmolen
Tristar VM-4210 Vleesmolen
Voordelen
Vlees draaien in een handomdraai. Compact formaat, hierdoor kun je hem gemakkelijk opbergen. Je kunt de gehaktmolen eenvoudig reinigen. De gehaktmolen beschikt over een terugloop functie. Je krijgt drie verschillende maalschijven bij de gehaktmolen.
Nadelen
De gehaktmolen beschikt niet over en turbo functie.
BOSCH MFW45020 ProPower
BOSCH MFW45020 ProPower
Voordelen
Je kunt eenvoudig worsten draaien, dankzij de meegeleverde worstendraaier. Gemakkelijk vlees toevoegen. De gehaktmolen heeft een vak waar je accessoires op kunt bergen. Dankzij de terugloopfunctie voorkom je opstopping. De gehaktmolen is krachtig.
Nadelen
De gehaktmolen heeft geen opvangbak.

Beste GehaktmolenKoopgids: Welke Gehaktmolen is de beste koop van april 2024?

Blijft woensdag de oude trouwe gehaktdag? Wat je antwoord ook is, met een eigen gehaktmolen krijgt dit oer-Hollandse begrip wel even een andere betekenis. Met dit apparaat wordt je favoriete stukje vlees nog specialer. Je kan namelijk zelf bepalen welke kruiden en ingrediënten je aan je vlees toevoegt voordat je er het lekkerste gehakt van maakt. Kijk goed wat bij jouw wensen past. Het apparaatje is allang geen simpel molentje meer. Je hebt inmiddels ook grotere keukenmachines die gehakt voor je kunnen maken. Dat brengt natuurlijk wel weer extra kosten met zich mee. Een simpel molentje kost je verschillende tientjes, een professionele machine boven de honderd of zelfs verschillende honderden euro’s uitkomen.

Waarom zou je een gehaktmolen kopen?

Het aanschaffen van een gehaktmolen klinkt misschien als een overbodige luxe. Waarom zou je zelf gehakt willen maken als je dat gewoon bij de slager of in de supermarkt kan halen? Dat scheelt een hoop tijd en gedoe. Dat klopt, maar een gehaktmolen is niet alleen maar een manier om vlees klein te snijden. Je kan er ook groente en vis of zelfs noten mee kleinsnijden. Dan heb je dus niet alleen voor je vlees, maar voor meerdere etenswaren een handige manier om makkelijk dingen klein te maken.

Is een gehaktmolen niet gewoon een soort mes?

Nee, een gehaktmolen is niet slechts een soort mes. Dat zie je aan de manier waarop het vlees uit de gehaktmolen komt. Die typische gehaktvorm krijg je niet zomaar door simpelweg je vlees te snijden. Daar komt bij dat een gehaktmolen een handige manier kan zijn om verspilling tegen te gaan. Als je verschillende soorten vlees in de koelkast hebt die je in hun huidige vorm niet samen kan eten (bijvoorbeeld speklapjes en runderriblappen) dan maak je zo half-om-half gehakt waar je gehaktballen van kan draaien. Die eet je in een maaltijd op. Goed om in gedachten te houden als je vlees de houdbaarheidsdatum begint te naderen! 

Is werken met een gehaktmolen niet een heel gedoe?

Werken met een gehaktmolen is natuurlijk wel wat intensiever dan een bakje gehakt in je winkelmandje stoppen als je in de supermarkt bent. Maar voor de kookliefhebbers onder ons is het een erg leuke manier van werken. Als je je kinderen weer wil leren waar hun eten vandaan komt en dat eten niet vanzelfsprekend (binnen twee tellen) op tafel staat, dan is een gehaktmolen ook zeker een fijn apparaat om mee te werken. Met name jonge kinderen zullen het reuze interessant vinden om dit keukenapparaat in werking te zien! 

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Gehaktmolen

Wat is een gehaktmolen en waarvoor wordt het gebruikt?

Een gehaktmolen is een keukenapparaat dat wordt gebruikt om vlees te malen en te vermalen tot gehakt. Het wordt vaak gebruikt om zelfgemaakt gehakt te maken voor gerechten zoals hamburgers, gehaktballen en worstjes.

Welke soorten vlees kunnen worden gebruikt in een gehaktmolen?

Bijna elk mager vlees kan worden gebruikt in een gehaktmolen, zoals rundvlees, varkensvlees, kip, kalkoen en lamsvlees. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het vlees koud is voordat het wordt gemalen, omdat dit de consistentie en smaak van het gehakt helpt behouden.

Moet ik het vet van het vlees verwijderen voordat ik het maal in een gehaktmolen?

Het hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Het vet kan helpen bij het behouden van vocht en smaak in het gehakt, maar als u de voorkeur geeft aan mager gehakt, kunt u het vet verwijderen voordat u het vlees maalt.

Hoe maak ik een gehaktmolen schoon?

De meeste gehaktmolens zijn uitgerust met afneembare onderdelen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd. Was de onderdelen met warm water en afwasmiddel en laat ze goed drogen voordat u ze weer gebruikt. Let op de specifieke instructies van de fabrikant voor het reinigen van uw gehaktmolen.

Kan ik andere ingrediënten toevoegen aan het vlees in een gehaktmolen?

Ja, u kunt verschillende ingrediënten toevoegen om smaak toe te voegen aan het gehakt. Populaire toevoegingen zijn bijvoorbeeld gehakte uien, knoflook, kruiden, specerijen en zelfs geraspte kaas. Experimenteer met verschillende smaakcombinaties om uw eigen unieke gehaktrecepten te creëren.

Top 5 Beste kopen
Logo