Gehaktmolen
Bijgewerkt: Juli 2024

Gehaktmolen

Gehaktmolen

Blijft woensdag de oude trouwe gehaktdag? Wat je antwoord ook is, met een eigen gehaktmolen krijgt dit oer-Hollandse begrip wel even een andere betekenis. Met dit apparaat wordt je favoriete stukje vlees nog specialer. Je kan namelijk zelf bepalen welke kruiden en ingrediënten je aan je vlees toevoegt voordat je er het lekkerste gehakt van maakt. Kijk goed wat bij jouw wensen past. Het apparaatje is allang geen simpel molentje meer. Je hebt inmiddels ook grotere keukenmachines die gehakt voor je kunnen maken. Dat brengt natuurlijk wel weer extra kosten met zich mee. Een simpel molentje kost je verschillende tientjes, een professionele machine boven de honderd of zelfs verschillende honderden euro’s uitkomen. 

Waarom zou je een gehaktmolen kopen?
Het aanschaffen van een gehaktmolen klinkt misschien als een overbodige luxe. Waarom zou je zelf gehakt willen maken als je dat gewoon bij de slager of in de supermarkt kan halen? Dat scheelt een hoop tijd en gedoe. Dat klopt, maar een gehaktmolen is niet alleen maar een manier om vlees klein te snijden. Je kan er ook groente en vis of zelfs noten mee kleinsnijden. Dan heb je dus niet alleen voor je vlees, maar voor meerdere etenswaren een handige manier om makkelijk dingen klein te maken.

Is een gehaktmolen niet gewoon een soort mes?
Nee, een gehaktmolen is niet slechts een soort mes. Dat zie je aan de manier waarop het vlees uit de gehaktmolen komt. Die typische gehaktvorm krijg je niet zomaar door simpelweg je vlees te snijden. Daar komt bij dat een gehaktmolen een handige manier kan zijn om verspilling tegen te gaan. Als je verschillende soorten vlees in de koelkast hebt die je in hun huidige vorm niet samen kan eten (bijvoorbeeld speklapjes en runderriblappen) dan maak je zo half-om-half gehakt waar je gehaktballen van kan draaien. Die eet je in een maaltijd op. Goed om in gedachten te houden als je vlees de houdbaarheidsdatum begint te naderen! 

Is werken met een gehaktmolen niet een heel gedoe?
Werken met een gehaktmolen is natuurlijk wel wat intensiever dan een bakje gehakt in je winkelmandje stoppen als je in de supermarkt bent. Maar voor de kookliefhebbers onder ons is het een erg leuke manier van werken. Als je je kinderen weer wil leren waar hun eten vandaan komt en dat eten niet vanzelfsprekend (binnen twee tellen) op tafel staat, dan is een gehaktmolen ook zeker een fijn apparaat om mee te werken. Met name jonge kinderen zullen het reuze interessant vinden om dit keukenapparaat in werking te zien! 

Beste Gehaktmolen aanbiedingen van Juli 2024