Garmin Fenix
Bijgewerkt: Juli 2024

Garmin Fenix

Garmin Fenix

De zeer sportieve horlogelijn in de Garmin collectie, Garmin Fenix, is ideaal om je actieve levensstijl mee te kunnen ondersteunen. Je kunt met het horloge bijvoorbeeld de progressie en efficiëntie van trainingen in de gaten houden. Het zijn slimme, comfortabele sporthorloges die je prestaties nauwkeurig kunnen meten en daarnaast ook een ingebouwde hartslagmeter hebben. De Garmin Fenix wordt dan ook door veel sporters gedragen!

 

Garmin Fenix Series 5 en 6

In 2017 werd de Fenix 5 collectie geïntroduceerd en de sportwereld ontving deze met open armen. Garmin heeft echter sinds die tijd niet stilgezeten en de Fenix 6 is nu ook beschikbaar. Dit is volgens Garmin het eerste multisporthorloge met een speciale PacePro functie. Deze functie bepaalt het tempo aan de hand van het stijgingspercentage en het dalingspercentage en biedt ook een real-time tempo suggestie die helpt bij het bereiken van de vooraf bepaalde gemiddelde snelheidsdoelstelling. Alle Garmin Fenix 6 modellen bevatten ook de incidentdetectie functie. Wanneer een ongeval wordt gedetecteerd, stuurt deze incidentdetectie automatisch je meest recente locatie naar de aangewezen contactpersoon. 

Er zijn verschillende modellen in de Garmin Fenix 6 serie, elk met een ander formaat. De 6S werkt in dit geval het beste voor een kleine pols, terwijl de 6 en 6X beter zijn voor een iets grotere pols of als je gewoon van een groot horloge houdt. Het overgrote deel van de collectie wordt geleverd met een bijpassend siliconen bandje en wordt aangeboden in wit, zwart, zilver en roségoud.

 

Voordelen van een Garmin Fenix horloge

Aan de Garmin Fenix zitten veel verschillende voordelen verbonden. Zo zitten er bijvoorbeeld zeer geavanceerde trainingsfuncties op het horloge. Je kunt bijvoorbeeld geavanceerde trainingsstatistieken van je runs bekijken, begeleiding ontvangen tijdens je trainingen en activiteitenprofielen vinden voor bijna alle sporten. Nog een voordeel is het navigatiesysteem van de Garmin Fenix 6. Dankzij deze navigatie loop je niet per ongeluk een aantal kilometer extra doordat je verdwaalt raakt. Turn-by-turn navigatie, vergelijkbaar met wat je gewend bent van je smartphone of navigatie in de auto, wordt mogelijk gemaakt door de geïntegreerde topografische kaart van het horloge. Als je verdwaalt, moe wordt of gewoon wilt weten hoe je snel thuis komt, kun je ook uitzoeken hoe je terug kunt komen bij je startpunt.

De Garmin Fenix 6 kan verder nieuwe hardlooproutes voorstellen, zodat je ook nieuwe routes kunt vinden. Vertel het horloge gewoon hoe ver je wilt lopen en het geeft automatisch drie routesuggesties. Het laatste voordeel is het batterijvermogen. De Garmin Fenix 6 Pro Solar heeft bijvoorbeeld een zeer lange batterijduur en je kunt de batterijduur van het horloge ook verlengen dankzij het zonnepaneel op de rand van de wijzerplaat.

Beste Garmin Fenix aanbiedingen van Juli 2024