Föhn

Op zoek naar de perfecte föhn? Wij vergelijken de top 5 beste föhns die er zijn, gericht op vermogen, functies en duurzaamheid om jouw ideale match te vinden.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Remington AC8820 Keratin Protect
Remington AC8820 Keratin Protect
Voordelen
Verschillende temperatuurstanden. Verschillende blaasstanden. Je krijgt er een smalle blaasmond bij. De motor heeft een lange levensduur.
Nadelen
Deze fohn heeft geen temperatuurbooster.
Philips HP8230/00
Philips HP8230/00
Voordelen
Bevat een koudeblaasstand. Is erg krachtig. Verschillende warmteregelaars. Een lang snoer. Gebruiksvriendelijk.
Nadelen
Je krijgt er geen diffuser bij.
Tip: Beste keuze
BaByliss Smooth Pro 2100 6709DE
BaByliss Smooth Pro 2100 6709DE
Voordelen
Meerdere temperatuurstanden. Meerdere blaasstanden. Lange levensduur. Hij bevat een smalle blaasmond. Gebruiksvriendelijk. Een lang snoer.
Nadelen
Deze fohn maakt iets meer geluid tijdens gebruik dan de gemiddelde fohn.
Dyson Supersonic
Dyson Supersonic
Voordelen
Heeft een intelligente warmteregelaar. Heeft een heat schield. Een makkelijke balans. Compact. Lang snoer. Mooi design.
Nadelen
Je ontvangt geen opzetstuk voor krullen.
Carmen HD2195
Carmen HD2195
Voordelen
Beschikt over een koude blaasstand. 3 verschillende temperatuurstanden. Verschillende blaasstanden. Er word een diffuser meegeleverd. Lang snoer. Mooi design. Gebruiksvriendelijk.
Nadelen
Je haar kan statisch worden na het föhnen.

Beste föhnKoopgids: Welke föhn is de beste koop van april 2024?

We moeten allemaal met enige regelmaat ons haar wassen en het is dan ook fijn om een föhn te hebben om je haar na het wassen te kunnen drogen. Dan hoef je niet naar bed met nat haar of de vrieskou in op de fiets met nat haar. Je gebruikt eerst je föhn om je haar te drogen en daarna kun je zonder kans op verkoudheid of bevroren haar je bed in of de fiets op. Maar een föhn kan tegenwoordig nog veel meer dan alleen maar je haren drogen.

Ionische technologie en föhnborstels

Je kunt een föhn natuurlijk ook gebruiken om je haar mooi in model te brengen, ongeacht wat voor kapsel je hebt. Daar gebruik je bijvoorbeeld een föhnborstel voor. Als je een föhn wil om je haar in model te brengen, kies dan voor een föhn met een föhnborstel. Je kunt ook kiezen voor een föhn met ionische technologie. Dit is beter voor pluizig en droog haar om het er mooi uit te laten zien. Voor dikker haar, dat dus minder snel droogt tijdens het föhnen, kies je voor een hoger vermogen.

Temperatuur en blaasstanden

Daarnaast kun je nog letten op de verschillende mogelijkheden. Sommige föhns kunnen op meerdere temperatuur- of blaasstanden. Hoe meer standen, hoe meer mogelijkheden. Voor dikker haar zal je een hogere temperatuur nodig hebben. Ditzelfde geldt voor blaasstanden: voor dikker haar wil je liever een hogere blaasstand. Voor beschadigd of dun haar, wil je juist een lagere temperatuur. Voor het in model brengen van je haar, gebruik je een lagere blaasstand. De meeste föhns hebben 2 blaasstanden en 3 temperatuurstanden. Föhns met 4 temperatuurstanden hebben doorgaans ook al 3 blaasstanden. Maar 3 blaasstanden betekent niet direct ook minimaal 3 temperatuurstanden.

Merken en prijzen

Föhns zijn er van talloze merken, waaronder ook huismerken van bijvoorbeeld Blokker of Hema. Ga je voor een luxere föhn of een A-merk, dan zul je vooral föhns tegenkomen van Philips, BaByliss, Braun, Dyson of Carmen. Een föhn voor minder dan € 25 vind je van Carmen, Philips of Remington. In de duurste categorie vind je Dyson föhns. Deze hebben dan ook ionische technologie speciaal voor droog en pluizig haar en vaak krijg je hier ook een rijsetui bij. Een lichtgewicht föhn, die dus prettig mee op reis is te nemen, vind je in iedere prijscategorie, van € 20 tot en met € 150.

Waar te koop

Je kunt een föhn natuurlijk bij bovengenoemde winkels kopen. Of als er een keer een aanbieding is bij de Action of Kruidvat. Voor de merken kun je terecht bij elektronicazaken. Denk aan MediaMarkt of Coolblue, maar je kunt ook prima naar Bol.com of andere webshops. Steeds meer merken hebben ook hun eigen webshop waar je hun producten kunt bestellen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een föhn

Wat is het verschil tussen een ionische föhn en een gewone föhn?

Een ionische föhn produceert negatief geladen ionen tijdens het drogen. Deze ionen kunnen helpen om het haar sneller te drogen, de haarschubben te sluiten, pluis te verminderen en het haar glanzender te maken. Een gewone föhn heeft deze ionische technologie niet.

Is het veilig om elke dag een föhn te gebruiken?

Regelmatig gebruik van een föhn, vooral op de hoogste warmte-instelling, kan het haar uitdrogen en beschadigen. Het wordt aanbevolen om warmtebeschermende producten te gebruiken en de föhn op een lagere temperatuurinstelling te zetten als je hem vaak gebruikt.

Welke functies moet ik zoeken bij het kopen van een föhn?

Zoek naar functies zoals verschillende warmte- en snelheidsinstellingen, een cool shot knop om de haarschubben te sluiten en het kapsel te fixeren, verwijderbare filters voor eenvoudige reiniging, en mogelijk een diffuser of concentrator opzetstuk, afhankelijk van je haartype en stylingvoorkeuren.

Wat is het voordeel van een föhn met keramische technologie?

Föhns met keramische technologie gebruiken een keramische coating om de warmte gelijkmatiger te verdelen en een constante temperatuur te behouden. Dit kan leiden tot snellere droogtijden en minder schade aan het haar door oververhitting.

Kan ik mijn föhn meenemen naar het buitenland?

Dit hangt af van het voltage van de föhn en de stroomspecificaties van het land waarnaar je reist. Veel moderne föhns zijn dual voltage, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt in landen met verschillende stroomspecificaties. Controleer altijd het label van je föhn en gebruik indien nodig een stroomomvormer of adapter.

Top 5 Beste kopen
Logo