Fohn
Bijgewerkt: Juni 2023

Fohn

Fohn

We moeten allemaal met enige regelmaat ons haar wassen en het is dan ook fijn om een föhn te hebben om je haar na het wassen te kunnen drogen. Dan hoef je niet naar bed met nat haar of de vrieskou in op de fiets met nat haar. Je gebruikt eerst je föhn om je haar te drogen en daarna kun je zonder kans op verkoudheid of bevroren haar je bed in of de fiets op. Maar een föhn kan tegenwoordig nog veel meer dan alleen maar je haren drogen. 

 

Ionische technologie en föhnborstels

Je kunt een föhn natuurlijk ook gebruiken om je haar mooi in model te brengen, ongeacht wat voor kapsel je hebt. Daar gebruik je bijvoorbeeld een föhnborstel voor. Als je een föhn wil om je haar in model te brengen, kies dan voor een föhn met een föhnborstel. Je kunt ook kiezen voor een föhn met ionische technologie. Dit is beter voor pluizig en droog haar om het er mooi uit te laten zien. Voor dikker haar, dat dus minder snel droogt tijdens het föhnen, kies je voor een hoger vermogen. 

 

Temperatuur en blaasstanden

Daarnaast kun je nog letten op de verschillende mogelijkheden. Sommige föhns kunnen op meerdere temperatuur- of blaasstanden. Hoe meer standen, hoe meer mogelijkheden. Voor dikker haar zal je een hogere temperatuur nodig hebben. Ditzelfde geldt voor blaasstanden: voor dikker haar wil je liever een hogere blaasstand. Voor beschadigd of dun haar, wil je juist een lagere temperatuur. Voor het in model brengen van je haar, gebruik je een lagere blaasstand. De meeste föhns hebben 2 blaasstanden en 3 temperatuurstanden. Föhns met 4 temperatuurstanden hebben doorgaans ook al 3 blaasstanden. Maar 3 blaasstanden betekent niet direct ook minimaal 3 temperatuurstanden. 

 

Merken en prijzen

Föhns zijn er van talloze merken, waaronder ook huismerken van bijvoorbeeld Blokker of Hema. Ga je voor een luxere föhn of een A-merk, dan zul je vooral föhns tegenkomen van Philips, BaByliss, Braun, Dyson of Carmen. Een föhn voor minder dan € 25 vind je van Carmen, Philips of Remington. In de duurste categorie vind je Dyson föhns. Deze hebben dan ook ionische technologie speciaal voor droog en pluizig haar en vaak krijg je hier ook een rijsetui bij. Een lichtgewicht föhn, die dus prettig mee op reis is te nemen, vind je in iedere prijscategorie, van € 20 tot en met € 150. 

 

Waar te koop

Je kunt een föhn natuurlijk bij bovengenoemde winkels kopen. Of als er een keer een aanbieding is bij de Action of Kruidvat. Voor de merken kun je terecht bij elektronicazaken. Denk aan MediaMarkt of Coolblue, maar je kunt ook prima naar Bol.com of andere webshops. Steeds meer merken hebben ook hun eigen webshop waar je hun producten kunt bestellen. 

Beste Fohn aanbiedingen van Juni 2023