Emden Kristiansand
Bijgewerkt: Juni 2023

Emden Kristiansand

Emden Kristiansand

De ferry van Emden naar Kristiansand is de vervanger van de ferry vanuit de Eemshaven. Emden is ongeveer drie kwartier langer rijden dan de Eemshaven. Wil jij naar Noorwegen op vakantie dan is dit nog steeds een goed alternatief. Vanaf Juni 2023 zal de ferry vertrekken vanuit Emden (Duitsland) en aankomen in Kristiansand. Op deze ferry vanuit Emden kan jij gewoon jouw auto meenemen. De totale reis van Emden naar Kristiansand duurt ongeveer 18 uur. De verwachting is dat deze ferry drie keer in de week gaat varen naar Noorwegen. De gemiddelde prijs zal rond de 260 euro gaan kosten, maar dit is afhankelijk van het seizoen en andere invloeden.

Alternatief Emden Kristiansand ferry 

Als u van Emden naar Kristiansand wilt reizen, kunt u overwegen om alternatieve routes te nemen, zoals:

Autorijden: U kunt met de auto naar het noorden van Duitsland rijden en vervolgens een veerboot nemen vanuit Kiel of Rostock naar Noorwegen. Kiel heeft een verbinding naar Oslo met Color Line, en vanuit Rostock kunt u een veerboot nemen naar Trelleborg (Zweden) met TT-Line of Stena Line en vervolgens verder rijden naar Noorwegen.

Vliegen: Er zijn geen directe vluchten tussen Emden en Kristiansand, maar u kunt een vlucht boeken met een overstap in een andere stad zoals Amsterdam, Kopenhagen, of Oslo. Vanaf deze luchthavens kunt u mogelijk een directe vlucht naar Kristiansand vinden.

Trein en veerboot: U kunt met de trein van Emden naar Kiel of Rostock reizen en daar een veerboot naar Noorwegen of Zweden nemen. Vanaf de aankomsthaven kunt u verder reizen met de auto of het openbaar vervoer naar Kristiansand.

Plan uw reis vooraf en houd rekening met de dienstregelingen, reistijd en kosten van de verschillende vervoersmiddelen om de meest geschikte route voor uw reis te bepalen.

Wat is de goedkoopste overtocht naar Noorwegen?

De goedkoopste overtocht naar Noorwegen kan variƫren afhankelijk van de vertrekhaven, de veerbootmaatschappij, de reisperiode en eventuele speciale aanbiedingen. Over het algemeen zijn er een paar populaire veerbootroutes vanuit Denemarken en Duitsland naar Noorwegen:

  1. Hirtshals (Denemarken) naar Kristiansand of Larvik (Noorwegen) met Fjord Line of Color Line
  2. Frederikshavn (Denemarken) naar Oslo (Noorwegen) met Stena Line
  3. Kiel (Duitsland) naar Oslo (Noorwegen) met Color Line

Om de goedkoopste overtocht naar Noorwegen te vinden, is het aan te raden om de prijzen en dienstregelingen van verschillende veerbootmaatschappijen te vergelijken, zoals Fjord Line, Color Line en Stena Line. Boek ruim van tevoren en overweeg flexibele reisdata om de beste deals te vinden. Vergelijkingswebsites en online boekingsplatforms kunnen ook nuttig zijn om prijzen en aanbiedingen te vergelijken.

Houd er rekening mee dat de prijzen voor veerbootovertochten kunnen variƫren op basis van factoren zoals het seizoen, de vraag, het tijdstip van boeken en het type accommodatie aan boord (bijv. stoelen, hutten). Ook het meenemen van een voertuig kan invloed hebben op de prijs van de overtocht.

Welke opties zijn er om met de Ferry naar Noorwegen te gaan?

Om met de ferry naar Noorwegen te reizen vanuit Nederland, kunt u overwegen om via Duitsland of Denemarken te gaan. Hier zijn enkele opties:

Via Duitsland: a. Rijd naar Kiel en neem de veerboot naar Oslo met Color Line. De overtocht duurt ongeveer 20 uur. b. Rijd naar Rostock en neem de veerboot naar Trelleborg (Zweden) met TT-Line of Stena Line. De overtocht duurt ongeveer 6 uur. Vervolgens kunt u met de auto verder rijden naar Noorwegen.

Via Denemarken: a. Rijd naar Hirtshals en neem de veerboot naar Kristiansand of Larvik met Fjord Line of Color Line. De overtocht naar Kristiansand duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten tot 3 uur en 15 minuten, terwijl de overtocht naar Larvik ongeveer 3 uur en 45 minuten tot 4 uur en 30 minuten duurt. b. Rijd naar Frederikshavn en neem de veerboot naar Oslo met Stena Line. De overtocht duurt ongeveer 9 uur en 15 minuten.

Houd er rekening mee dat de totale reistijd van Nederland naar Noorwegen niet alleen afhankelijk is van de veerbootovertocht, maar ook van de tijd die het kost om naar de vertrekhaven te rijden. Plan uw reis van tevoren en houd rekening met de dienstregelingen, reistijd en kosten van de verschillende vervoersmiddelen om de meest geschikte route voor uw reis te bepalen.

Beste Emden Kristiansand aanbiedingen van Juni 2023