Ferry naar Corsica
Bijgewerkt: Juni 2024

Ferry naar Corsica

Ferry naar Corsica

Welke ferry naar Corsica?

Er zijn verschillende veerbootmaatschappijen die diensten aanbieden tussen het vasteland van Frankrijk en Italië naar Corsica. De belangrijkste havens op Corsica zijn Ajaccio, Bastia, Calvi, Ile Rousse, Porto-Vecchio en Propriano. Hier zijn enkele van de populaire veerbootmaatschappijen die diensten naar Corsica aanbieden:

Corsica Ferries: Deze maatschappij verzorgt veerdiensten vanuit Toulon en Nice (Frankrijk) naar Ajaccio, Bastia, Calvi, Ile Rousse en Porto-Vecchio. Ze bieden ook routes vanuit Savona en Livorno (Italië) naar Bastia.

La Méridionale: La Méridionale verzorgt veerdiensten vanuit Marseille (Frankrijk) naar Ajaccio, Bastia en Propriano.

Moby Lines: Moby Lines biedt veerdiensten aan vanuit Genua, Livorno en Piombino (Italië) naar Bastia.

Corsica Linea: Deze maatschappij biedt veerdiensten aan vanuit Marseille (Frankrijk) naar Ajaccio, Bastia, Ile Rousse en Porto-Vecchio.

Om de beste optie voor uw reis te bepalen, is het belangrijk om de vertrek- en aankomsthavens, de dienstregeling en de prijzen van de verschillende maatschappijen te vergelijken. Houd er rekening mee dat dienstregelingen en prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid.

Wat is de goedkoopste ferry naar Corsica?

De goedkoopste ferry naar Corsica kan variëren afhankelijk van de reisperiode, beschikbaarheid en eventuele speciale aanbiedingen. Over het algemeen biedt Corsica Ferries concurrerende prijzen, vooral voor routes tussen het vasteland van Frankrijk (Toulon en Nice) en Corsica. Prijzen kunnen echter fluctueren op basis van factoren zoals het seizoen, de vraag en het tijdstip van boeken.

Om de goedkoopste ferry naar Corsica te vinden, is het aan te raden om prijzen en dienstregelingen van verschillende veerbootmaatschappijen te vergelijken, zoals Corsica Ferries, La Méridionale, Moby Lines en Corsica Linea. Boek ruim van tevoren en houd rekening met flexibele reisdata om de beste deals te vinden. Vergelijkingswebsites en online boekingsplatforms kunnen ook nuttig zijn om prijzen en aanbiedingen te vergelijken.

Vanaf welke plaatsen gaan er ferries naar Corsica?

Er zijn verschillende vertrekhavens op het vasteland van Frankrijk en Italië waar ferries vertrekken naar Corsica. Hier zijn enkele van de belangrijkste vertrekhavens:

Vanuit Frankrijk:

 1. Toulon: Corsica Ferries verzorgt veerdiensten vanuit Toulon naar Ajaccio, Bastia, Ile Rousse en Porto-Vecchio.
 2. Nice: Corsica Ferries biedt veerdiensten vanuit Nice naar Ajaccio, Bastia, Calvi, Ile Rousse en Porto-Vecchio.
 3. Marseille: La Méridionale en Corsica Linea verzorgen veerdiensten vanuit Marseille naar Ajaccio, Bastia, Ile Rousse, Propriano en Porto-Vecchio.

Vanuit Italië:

 1. Genua: Moby Lines en Corsica Ferries bieden veerdiensten vanuit Genua naar Bastia.
 2. Livorno: Corsica Ferries en Moby Lines verzorgen veerdiensten vanuit Livorno naar Bastia.
 3. Piombino: Moby Lines biedt veerdiensten vanuit Piombino naar Bastia.
 4. Savona: Corsica Ferries verzorgt veerdiensten vanuit Savona naar Bastia.

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van routes en dienstregelingen kan variëren afhankelijk van het seizoen en de veerbootmaatschappij. Het is belangrijk om de vertrek- en aankomsthavens, de dienstregeling en de prijzen van de verschillende maatschappijen te vergelijken om de beste optie voor uw reis te bepalen.

Kan ik mijn auto meenemen op de ferry naar Corsica?

Ja, u kunt uw auto meenemen op de meeste ferries naar Corsica. Veerbootmaatschappijen zoals Corsica Ferries, La Méridionale, Moby Lines en Corsica Linea bieden de mogelijkheid om auto's aan boord te vervoeren. Het is belangrijk om bij het boeken van uw ticket aan te geven dat u met een auto reist, zodat er voldoende ruimte wordt gereserveerd op de veerboot.

Houd er rekening mee dat er mogelijk extra kosten zijn verbonden aan het vervoer van uw auto op de ferry. Deze kosten variëren afhankelijk van de veerbootmaatschappij en de grootte van uw voertuig. Om verrassingen te voorkomen, is het raadzaam om bij het boeken van uw ticket te informeren naar de kosten en voorwaarden voor het vervoeren van uw auto.

Daarnaast is het belangrijk om ruim van tevoren aan te komen bij de vertrekhaven, aangezien er meestal specifieke instructies zijn voor het inchecken en aan boord gaan van voertuigen.

Hoe van Nederland naar Corsica?

Er zijn verschillende manieren om van Nederland naar Corsica te reizen. Hier zijn enkele van de meest gebruikelijke opties:

Vliegen: Er zijn geen directe vluchten vanuit Nederland naar Corsica. U kunt echter een vlucht boeken met een overstap in een andere Europese stad, zoals Parijs, Marseille of Nice in Frankrijk, of Rome of Milaan in Italië. De belangrijkste luchthavens op Corsica zijn Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (AJA), Bastia Poretta Airport (BIA) en Calvi Sainte-Catherine Airport (CLY).

Autorijden en ferry: U kunt met de auto naar het zuiden van Frankrijk of Italië rijden en vervolgens een ferry nemen naar Corsica. Vanuit Nederland kunt u via België, Luxemburg en Frankrijk naar Toulon, Nice of Marseille rijden, of via Duitsland, Zwitserland en Italië naar Genua, Livorno, Piombino of Savona. Houd er rekening mee dat deze optie aanzienlijk langer duurt dan vliegen, maar het stelt u in staat om uw eigen auto te gebruiken voor het verkennen van het eiland.

Trein en ferry: U kunt met de trein naar het zuiden van Frankrijk of Italië reizen en vervolgens een ferry nemen naar Corsica. Neem vanuit Nederland de trein naar Parijs en vervolg uw reis naar een stad als Toulon, Nice of Marseille, of reis via Duitsland en Zwitserland naar Genua, Livorno, Piombino of Savona in Italië. Vanaf daar kunt u een veerboot nemen naar een van de havens op Corsica.

Ongeacht de gekozen reisoptie, is het belangrijk om uw reis van tevoren te plannen en rekening te houden met de dienstregelingen, reistijd en kosten van de verschillende vervoersmiddelen.

Hoe lang duurt de overtocht naar Corsica?

 

De duur van de overtocht naar Corsica varieert afhankelijk van de vertrekhaven en de veerbootmaatschappij. Hier zijn enkele geschatte reistijden voor populaire veerbootroutes naar Corsica:

Vanuit Frankrijk:

 1. Toulon naar Bastia: ongeveer 7-8 uur
 2. Nice naar Bastia: ongeveer 5-7 uur
 3. Nice naar Calvi: ongeveer 6 uur
 4. Nice naar Ile Rousse: ongeveer 5 uur
 5. Marseille naar Ajaccio: ongeveer 6-7 uur
 6. Marseille naar Bastia: ongeveer 11 uur

Vanuit Italië:

 1. Genua naar Bastia: ongeveer 6-7 uur
 2. Livorno naar Bastia: ongeveer 4-5 uur
 3. Piombino naar Bastia: ongeveer 2-3 uur
 4. Savona naar Bastia: ongeveer 6-7 uur

Houd er rekening mee dat deze reistijden schattingen zijn en kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het type veerboot, de weersomstandigheden en de gekozen route. Snelle veerboten kunnen kortere reistijden bieden, maar zijn vaak duurder. Controleer altijd de actuele dienstregelingen en reistijden bij het boeken van uw overtocht naar Corsica.

Beste Ferry Corsica aanbiedingen van Juni 2024