Daglenzen
Bijgewerkt: Juni 2023

Daglenzen

Daglenzen

Daglenzen zijn eigenlijk niets anders dan wegwerplenzen. Daglenzen draag je gedurende ├ę├ęn dag en kun je aan het einde van de dag weggooien. Je hoeft dus niet altijd en overal je lenzenvloeistof en lenzenbakjes bij je te hebben. Dat kan handig zijn wanneer je op vakantie gaat bijvoorbeeld of als je veel onderweg bent. Je kunt daglenzen gerust in je handbagage in het vliegtuig meenemen. Ook in je tas is er niet het risico dat je lenzenvloeistof gaat lekken bijvoorbeeld. Daglenzen kunnen dus een mooie uitkomst bieden of een mooi alternatief voor normale lenzen. 

 

Waarom daglenzen

Daglenzen zijn er ook in verschillende sterktes. Zelfs als je bijzonder afwijkende sterktes hebt of je ogen verschillende sterktes hebben, kun je kiezen voor daglenzen. Daglenzen kunnen ook uitkomst bieden voor mensen die geen succes hebben met lenzen die langer meegaan of die toch vaak hun lenzen ruilen voor een bril. Daglenzen kun je ook gebruiken wanneer je simpelweg een dagje zonder bril wil of moet. Daglenzen kunnen uitkomst bieden voor mensen die vaak last hebben van droge ogen. Je hebt namelijk iedere dag schone en verse lenzen in plaats van ze te weken in lenzenvloeistof. 

 

Meer voordelen van daglenzen

Daglenzen zitten in een compacte verpakking en zijn dus iedere dag schoon. Dat kan prettig zijn, je bewaart gewoon wat reserve daglenzen in je tas, in plaats van dagelijks na moeten denken om je lenzenvloeistof en bakje in te pakken. Je kunt ook gerust een daglens verliezen, zonder dat dit problematisch is. Je pakt gewoon een nieuwe. Er zijn zelfs daglenzen met UV filter. Dat komt uit wanneer je buiten wil sporten in de zon, maar het beschermt je ogen niet volledig tegen UV straling. Daglenzen kunnen dus een alternatief bieden voor af en toe of uitkomst bieden voor gevoelige ogen die snel ge├»rriteerd of droog zijn. 

 

<h2>Waar te koop</h2>

Daglenzen kun je op verschillende plekken kopen. Ook dat maakt het voordelig. Uiteraard kun je bij je vertrouwde opticien terecht voor daglenzen. Dat is misschien wel het prettigst. Pearle, Specsavers en Hans Anders hebben allemaal daglenzen. Maar je kunt ook bij de drogist, supermarkt of apotheek terecht voor daglenzen. Dat kan mooi uitkomen wanneer je ongepland langer ergens blijft of een lens bent verloren bijvoorbeeld. Je kunt zelfs online daglenzen bestellen, bijvoorbeeld van Biomedics, Emarts of Dailies. Zo kun je ervoor zorgen dat je altijd en overal voorzien bent van voldoende daglenzen en je altijd genoeg scherp zicht hebt. 

Beste Daglenzen aanbiedingen van Juni 2023