Daglenzen

Overweeg je de overstap naar daglenzen voor meer gemak en comfort? We hebben de top 5 beste daglenzen beoordeeld. Ontdek welke lenzen het beste bij jouw levensstijl passen!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Acuvue Moist 1-Day
Acuvue Moist 1-Day
Voordelen
Best verkochte daglenzen 2022. Zitten zeer comfortabel. Lenzen drogen niet uit. Aantrekkelijk geprijsd. Zeer geschikt voor mensen met geïrriteerde of droge ogen. Cilinders zitten perfect.
Nadelen
Deze daglenzen zijn wat moeilijker in te zetten omdat ze iets dunner zijn dan de gemiddelde daglens.
Biotrue ONEday
Biotrue ONEday
Voordelen
Super draagcomfort. Hele dag dragen zonder druppelen. Gemakkelijk, handig en hygiënisch. Gemakkelijk in en uitbrengen. Gemaakt van Hypergel materiaal. Scherp en helder zicht. Blokkeert UV stralingen.
Nadelen
De levertijd van deze daglenzen kan iets langer zijn dan bij andere daglenzen.
Tip: Beste keuze
Biofinity daglenzen
Biofinity daglenzen
Bekijk Prijs »

Vision Direct

Voordelen
Fijn in te doen, geen schurend gevoel in de ogen. Lenzen zitten snel op hun plek, eenvoudig in en uit te doen.
Nadelen
Soms kunnen deze daglenzen aan het einde van de dag wat irriteren.
Dailies AquaComfort Plus
Dailies AquaComfort Plus
Bekijk Prijs »

Vision Direct

Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Fijne lenzen, eenvoudig in en uit te doen, geen brandend gevoel in de ogen. Hele dag goed zicht. Ogen blijven hele dag gehydrateerd. Laten veel zuurstof door.
Nadelen
Er wordt veel verpakkingsmateriaal gebruikt voor deze daglenzen.
Air Optix Aqua
Air Optix Aqua
Bekijk Prijs »

Vision Direct

Voordelen
Comfortabele en zachte daglenzen. Ademende lenzen houden je ogen gezond. Geen droge ogen meer, eenvoudig in en uit te doen. Snel goed zicht en goede hanteerbare lenzen. Beschikbaar in voordelige grootverpakking.
Nadelen
Deze daglenzen hebben geen UV bescherming.

Beste DaglenzenKoopgids: Welke Daglenzen zijn de beste koop van mei 2024?

Daglenzen zijn eigenlijk niets anders dan wegwerplenzen. Daglenzen draag je gedurende één dag en kun je aan het einde van de dag weggooien. Je hoeft dus niet altijd en overal je lenzenvloeistof en lenzenbakjes bij je te hebben. Dat kan handig zijn wanneer je op vakantie gaat bijvoorbeeld of als je veel onderweg bent. Je kunt daglenzen gerust in je handbagage in het vliegtuig meenemen. Ook in je tas is er niet het risico dat je lenzenvloeistof gaat lekken bijvoorbeeld. Daglenzen kunnen dus een mooie uitkomst bieden of een mooi alternatief voor normale lenzen.

Waarom daglenzen

Daglenzen zijn er ook in verschillende sterktes. Zelfs als je bijzonder afwijkende sterktes hebt of je ogen verschillende sterktes hebben, kun je kiezen voor daglenzen. Daglenzen kunnen ook uitkomst bieden voor mensen die geen succes hebben met lenzen die langer meegaan of die toch vaak hun lenzen ruilen voor een bril. Daglenzen kun je ook gebruiken wanneer je simpelweg een dagje zonder bril wil of moet. Daglenzen kunnen uitkomst bieden voor mensen die vaak last hebben van droge ogen. Je hebt namelijk iedere dag schone en verse lenzen in plaats van ze te weken in lenzenvloeistof.

Meer voordelen van daglenzen

Daglenzen zitten in een compacte verpakking en zijn dus iedere dag schoon. Dat kan prettig zijn, je bewaart gewoon wat reserve daglenzen in je tas, in plaats van dagelijks na moeten denken om je lenzenvloeistof en bakje in te pakken. Je kunt ook gerust een daglens verliezen, zonder dat dit problematisch is. Je pakt gewoon een nieuwe. Er zijn zelfs daglenzen met UV filter. Dat komt uit wanneer je buiten wil sporten in de zon, maar het beschermt je ogen niet volledig tegen UV straling. Daglenzen kunnen dus een alternatief bieden voor af en toe of uitkomst bieden voor gevoelige ogen die snel geïrriteerd of droog zijn.

Waar te koop

Daglenzen kun je op verschillende plekken kopen. Ook dat maakt het voordelig. Uiteraard kun je bij je vertrouwde opticien terecht voor daglenzen. Dat is misschien wel het prettigst. Pearle, Specsavers en Hans Anders hebben allemaal daglenzen. Maar je kunt ook bij de drogist, supermarkt of apotheek terecht voor daglenzen. Dat kan mooi uitkomen wanneer je ongepland langer ergens blijft of een lens bent verloren bijvoorbeeld. Je kunt zelfs online daglenzen bestellen, bijvoorbeeld van Biomedics, Emarts of Dailies. Zo kun je ervoor zorgen dat je altijd en overal voorzien bent van voldoende daglenzen en je altijd genoeg scherp zicht hebt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Daglenzen

Wat zijn de voordelen van daglenzen ten opzichte van maandlenzen of weeklenzen?

Daglenzen zijn hygiënischer omdat ze elke dag worden vervangen, waardoor de ophoping van vuil en eiwitten wordt geminimaliseerd. Ze vereisen ook geen reinigingsroutine of opbergdoosje, wat ze handig maakt voor reizen of sporadisch gebruik.

Zijn daglenzen duurder dan andere typen lenzen?

Over het algemeen kunnen daglenzen op dagelijkse basis duurder zijn dan maand- of weeklenzen. Echter, gezien je geen reinigingsvloeistof of opbergdoosje nodig hebt, kunnen de totale kosten vergelijkbaar zijn, afhankelijk van het merk en waar je ze koopt.

Kan ik daglenzen langer dragen dan één dag?

Nee, daglenzen zijn specifiek ontworpen voor eenmalig gebruik en moeten aan het einde van de dag worden weggegooid. Het hergebruiken van daglenzen kan het risico op ooginfecties verhogen.

Zijn daglenzen geschikt voor alle voorschriften en oogcondities?

Veel voorschriften zijn beschikbaar in daglenzen, inclusief lenzen voor bijziendheid, verziendheid en astigmatisme. Echter, niet alle specifieke oogcondities of voorschriften kunnen worden gecorrigeerd met daglenzen. Het is het beste om dit te bespreken met een optometrist.

Kan ik daglenzen dragen tijdens sporten of zwemmen?

Daglenzen zijn een uitstekende keuze voor sport omdat ze minder kans hebben om uit het oog te vallen dan een bril. Echter, het is niet aan te raden om met contactlenzen te zwemmen (ongeacht het type) vanwege het risico op ooginfecties door waterverontreinigingen.

Top 5 Beste kopen
Logo