Chanel Chance
Bijgewerkt: Mei 2023

Chanel Chance

Chanel Chance

Chanel Chance parfum is een bloemige geur, verkrijgbaar in een sprayflacon met ronde lijnen. Een geur voor dames met als inspiratie: kansen komen en gaan… je hebt maar een paar seconden om er een te grijpen. Het parfum wordt omschreven als onvoorspelbaar en altijd in beweging, met een sensuele ondertoon. Chance van Chanel neemt je mee in een wervelwind van geluk en fantasie. Het parfum is verkrijgbaar in flacons vanaf 35 ml.

 

Chanel, meer dan parfum

Chanel is niet alleen bekend van de parfums, zoals het succesvolle Chanel Nº5, maar ook van de mode. Couturier Gabrielle ‘Coco’ Chanel ontwierp elegante en stijlvolle dameskleding die ook nog eens praktisch moest zijn. Dit was een contrast met de in de 19e eeuw populaire mode met smalle tailles en volle boezems. Chanel overleed in 1971, waarna het modehuis en de parfumlijn werden overgenomen door Karl Lagerfeld. Na de dood van Karl Lagerfeld in 2019 is het bedrijf eigendom geworden van Alain en Gérard Wertheimer.

 

Geurnoten

Chanel Chance is een bloemig parfum, maar ruikt daarnaast ook sensueel, een beetje kruidig en tegelijkertijd ook zoet en fris. Het parfum heeft dus een beetje van alles, is zowel warm als fris, en spreekt daarom veel vrouwen aan. Het parfum heeft topnoten van roze peper, jasmijn en iris. De basisnoten zijn patchouli/amber, witte muskus, jasmijn en vanille.

 

Eau de toilette versus eau de parfum

De geur Chanel Chance is verkrijgbaar als eau de toilette en als eau de parfum. Wat is het verschil tussen deze twee? Eau de toilette bevat tot maximaal 15% aromatische bestanddelen. Het resultaat is een lichte, niet te overweldigende geur die na een paar uur weer verdwijnt. Dit maakt een eau de toilette ideaal voor dagelijks gebruik. Eau de parfum daarentegen bevat een hogere concentratie aromatische bestanddelen, waardoor de geur intenser is en langer blijft hangen. Van eau de parfum hoef je dus maar weinig op te doen. Een eau de parfum is bijvoorbeeld geschikt voor een avondje uit.

 

Waar te koop

Parfum is over het algemeen breed verkrijgbaar en de geuren van Chanel zijn wereldwijd bekend. Wil jij een flesje Chanel Chance aanschaffen, dan kun je hiervoor naar de parfumerie bij jouw in de buurt. Een parfumerie heeft als voordeel dat je hier de geur direct kan ruiken en op je huid kan uitproberen. Bovendien kan het personeel van de winkel je adviseren over een geschikt parfum. Weet je al precies wat je wilt hebben, dan kun je het parfum ook online kopen. Afhankelijk van de variant en de grootte van de fles is Chanel Chance is verschillende prijsklassen te kopen.

Beste Chanel Chance aanbiedingen van Mei 2023