Carrera Racebaan
Bijgewerkt: Maart 2023

Carrera Racebaan

Carrera Racebaan

Carrera is een merk welke op afstand bestuurbare auto’s en racebanen verkoopt. De naam staat voor exciting duels, common fascination for speed, and spectacular cars. Voor raceliefhebbers is het merk al zo’n 50 jaar dé specialist in de legendarische racebanen. De racebanen zijn er voor verschillende leeftijden en hebben verschillende groottes. Door een optimaal zwaartepunt, contactdruk met de juiste magneten en de bandenspanning moeten de centrifugale krachten tegen worden gegaan. Voor kinderen worden vaak nog loopings en andere actie-elementen toegevoegd zodat het zo spannend mogelijk wordt.

 

De geschiedenis van Carrera

 

Carrera heeft al een rijke geschiedenis opgebouwd sinds 1920, het jaar waarin de Duitse Josef Niehierl begon met de productie van tinnen speelgoed. Hier begon uiteindelijke de start van het merk Carrera. Zijn zoon, Hermann Niehierl, presenteerde in 1963 de eerste elektrisch aangedreven Carrera-circuit op de schaal 1:32. In 1967 werd het op een grotere schaal uitgebracht. Na vele ontwikkelingen en herstructureringen van beiden het bedrijf en de circuits, is Carrera uitgegroeid tot 1 van de grootste producenten van circuits. 

 

De verschillende soorten Carrera circuits

 

De Carrera GO!!!

De eerste racebaan die we in dit artikel uitlichten is de Carrera GO!!! Dit racebaansysteem heeft een brede selectie van auto’s en sets waardoor je de racebaan op een unieke manier kan opzetten. Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld skischansen, schakelaars en lussen. De racebaan is gemaakt op een schaal van 1:43. 

 

Carrera Digital 132

De Carrera Digital 132 is hét racebaansysteem voor het gehele gezin. Binnen deze collectie vind je auto’s met veel details, een brede rails en een schaal van 1:24. Veel groter dus nog dan de Carrera GO!!! Met deze racebaan kan je met 6 personen tegelijkertijd spelen. Dat is vragen om uitdaging dus! Door bij deze baan accessoires toe te voegen maak je een geheel unieke racebaan welke voldoet aan al jouw wensen!

 

Carrera Digital 124

Ook de Carrera Digital 124 is op de schaal 1:24. Op deze baan heb je maximaal 4 auto’s tegelijk. Perfect om een toernooitje met je vrienden te doen dus! Doordat de auto’s ook zijn gemaakt op een schaal van 1:24 beleef je een unieke race ervaring. Nadat de auto’s zijn vastgezet op de rails, kan je zo hard door de bocht gaan als je wilt. Je kan de auto’s er niet vanaf rijden! Wederom kan je op deze baan ook verschillende accessoires toevoegen zodat je van je circuit een echte racebaan maakt.

Beste Carrera Racebaan aanbiedingen van Maart 2023