Carrera Racebaan

Ben je op zoek naar de beste Carrera racebaan? Ontdek hier de top 5 van de meest gewaardeerde modellen en maak een weloverwogen keuze voor eindeloos raceplezier.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Carrera GO Race to Win – Racebaan
Carrera GO Race to Win – Racebaan
Voordelen
Met deze racebaan kun je naar hartenlust ouderwets racen zonder een computerscherm. Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De baan heeft een lengte van maar liefst 4,3 meter en voorzien van diverse bochten. De autootjes liggen erg stabiel op de racebaan en vliegen er ook onder hoge snelheid niet zomaar af.
Nadelen
In de bochten moet er met relatief hoge snelheid worden gereden om te voorkomen dat je autootje anders tot stilstand komt. Wegens de kleinere schaal is de racebaan niet compatibel met andere circuitsystemen.
Carrera First PAW Patrol - Racebaan 2,4 m
Carrera First PAW Patrol - Racebaan 2,4 m
Voordelen
Op deze baan kun je racen met de PAW Patrol politie én brandweer. Een leuk ontwerp dat garant staat voor vele uren speelplezier. Het formaat is geschikt voor kinderen die beginnen met racen, de baan kent weinig moeilijkheden, zodat zij succesmomenten zullen ervaren. Het is makkelijk om de racebaan in elkaar te zetten.
Nadelen
In de bochten vliegen de autootjes al snel van de racebaan. Dit kan tot beschadigingen leiden. De sleepcontacten waarmee ze aan de baan vastzitten verslijten vrij snel.
Tip: Beste keuze
Carrera GO Max Speed – Racebaan
Carrera GO Max Speed – Racebaan
Voordelen
Racebaan met een speciaal voor kinderen ontworpen snelheidsbediening, die rekening houdt met hun motoriek. De baan heeft rechte stukken, spannende bochten en zelfs een fly-over en een looping, wat spectaculaire racemomenten belooft. De adapter is inbegrepen. De racebaan is van hoge kwaliteit en dus waar voor je geld. Het opbouwen is eenvoudig.
Nadelen
De auto’s vliegen al snel uit de baan, terwijl het voor kinderen moeilijk is om de snelheid te reguleren. De racebaan is niet geschikt voor kinderen jonger dan zes jaar.
Carrera GO Nintendo Mario Kart – Racebaan
Carrera GO Nintendo Mario Kart – Racebaan
Voordelen
Spannende racebaan inclusief scherpe bochten en een looping. Details als vangrails en reclameborden maken het plaatje helemaal compleet. De baan is bijna vijf meter lang en gaat dus niet zomaar vervelen. Wordt inclusief twee karts geleverd. Een leuke baan voor verschillende leeftijden. Met de turbo handregelaar kunnen kinderen makkelijk de snelheid regelen.
Nadelen
In de bochten vliegen de autootjes al snel van de racebaan af. Een stevige ondergrond is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de pootjes onder de racebaan blijven zitten. Ietwat lastig om in elkaar te zetten.
Carrera GO Racing Heroes - Racebaan
Carrera GO Racing Heroes - Racebaan
Voordelen
Een erg makkelijk op te zetten racebaan van maar liefst 5,3 meter lang, boordevol leuke uitdagingen. Vervaardigd van stevig kunststof. Je kunt Verstappen en Hamilton talloze keren tegen elkaar laten strijden. Willen de kinderen eens wat anders, dan is de opstelling van de baan makkelijk aan te passen. Eventueel uit te breiden met extra bouwstukken.
Nadelen
In de bochten moet je noodgedwongen snelheid minderen om te voorkomen dat je autootje niet van de racebaan vliegt. De sleepcontactjes slijten iets sneller dan gemiddeld, wat de reactie van de autootjes beïnvloedt.

Beste Carrera RacebaanKoopgids: Welke Carrera Racebaan is de beste koop van juni 2024?

Carrera is een merk welke op afstand bestuurbare auto’s en racebanen verkoopt.De naam staat voor exciting duels, common fascination for speed, and spectacular cars.Voor raceliefhebbers is het merk al zo’n 50 jaar dé specialist in de legendarische racebanen. De racebanen zijn er voor verschillende leeftijden en hebben verschillende groottes. Door een optimaal zwaartepunt, contactdruk met de juiste magneten en de bandenspanning moeten de centrifugale krachten tegen worden gegaan. Voor kinderen worden vaak nog loopings en andere actie-elementen toegevoegd zodat het zo spannend mogelijk wordt.

De geschiedenis van Carrera

Carrera heeft al een rijke geschiedenis opgebouwd sinds 1920, het jaar waarin de Duitse Josef Niehierl begon met de productie van tinnen speelgoed. Hier begon uiteindelijke de start van het merk Carrera. Zijn zoon, Hermann Niehierl, presenteerde in 1963 de eerste elektrisch aangedreven Carrera-circuit op de schaal 1:32. In 1967 werd het op een grotere schaal uitgebracht. Na vele ontwikkelingen en herstructureringen van beiden het bedrijf en de circuits, is Carrera uitgegroeid tot 1 van de grootste producenten van circuits.

De verschillende soorten Carrera circuits

De Carrera GO!!!

De eerste racebaan die we in dit artikel uitlichten is de Carrera GO!!! Dit racebaansysteem heeft een brede selectie van auto’s en sets waardoor je de racebaan op een unieke manier kan opzetten. Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld skischansen, schakelaars en lussen. De racebaan is gemaakt op een schaal van 1:43.

Carrera Digital 132

De Carrera Digital 132 is hét racebaansysteem voor het gehele gezin. Binnen deze collectie vind je auto’s met veel details, een brede rails en een schaal van 1:24. Veel groter dus nog dan de Carrera GO!!! Met deze racebaan kan je met 6 personen tegelijkertijd spelen. Dat is vragen om uitdaging dus! Door bij deze baan accessoires toe te voegen maak je een geheel unieke racebaan welke voldoet aan al jouw wensen!

Carrera Digital 124

Ook de Carrera Digital 124 is op de schaal 1:24. Op deze baan heb je maximaal 4 auto’s tegelijk. Perfect om een toernooitje met je vrienden te doen dus! Doordat de auto’s ook zijn gemaakt op een schaal van 1:24 beleef je een unieke race ervaring. Nadat de auto’s zijn vastgezet op de rails, kan je zo hard door de bocht gaan als je wilt. Je kan de auto’s er niet vanaf rijden! Wederom kan je op deze baan ook verschillende accessoires toevoegen zodat je van je circuit een echte racebaan maakt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Carrera Racebaan

Wat is het verschil tussen een Carrera racebaan en andere merken?

Carrera racebanen staan bekend om hun hoge kwaliteit en realistische details. Ze bieden een breed scala aan baanontwerpen en accessoires, waardoor je eindeloos kunt variëren en aanpassen. Daarnaast hebben Carrera racebanen vaak geavanceerde functies, zoals digitale systemen en regelbare snelheden.

Welke schaal hebben Carrera racebanen?

Carrera biedt racebanen in verschillende schalen, maar de meest populaire schaal is 1:3Deze schaal zorgt voor gedetailleerde en realistische racewagens en biedt voldoende ruimte om spannende races te houden.

Zijn Carrera racebanen geschikt voor kinderen?

Ja, Carrera racebanen zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Ze zijn ontworpen om veilig en eenvoudig te gebruiken, met kindvriendelijke functies zoals eenvoudige bedieningselementen en crashbestendige auto’s. Kinderen kunnen genieten van het bouwen en racen op hun eigen baan, terwijl volwassenen de uitdaging kunnen aangaan met meer geavanceerde functies en competitieve races.

Kan ik mijn Carrera racebaan uitbreiden?

Ja, Carrera racebanen zijn modulair en kunnen worden uitgebreid met extra baandelen en accessoires. Dit stelt je in staat om je baanontwerp aan te passen en uitdagendere racecircuits te creëren. Daarnaast zijn er ook speciale themapakketten beschikbaar, zoals loopings en jumps, waarmee je je racebaan nog spannender kunt maken.

Zijn er verschillende soorten Carrera racebanen?

Ja, Carrera biedt verschillende soorten racebanen om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Ze hebben bijvoorbeeld standaard racebanen met rechte stukken en bochten, maar ook themabanen geïnspireerd op populaire films en race-evenementen. Daarnaast zijn er ook digitale racebanen beschikbaar, waarbij je meerdere auto’s tegelijkertijd kunt besturen en de prestaties kunt bijhouden met behulp van een speciale regelunit.

Top 5 Beste kopen
Logo