Camping Gardameer
Bijgewerkt: Juni 2024

Camping Gardameer

Camping Gardameer

Waar op letten bij zoeken camping Gardameer

Wie zoekt naar een mooie bestemming in Italiƫ voor de vakantie, kan wellicht kijken naar een camping Gardameer. Het Gardameer is misschien wel het populairste water in Italiƫ om aan te gaan kamperen. Er zijn dan ook talloze campings aan het Gardameer of in de buurt van het Gardameer. Vaak kun je een camping Gardameer ook buiten het echte hoogseizoen nog bezoeken. Dat komt mooi uit wanneer je niet in het drukste toeristische moment op vakantie wil bijvoorbeeld. Zo heb je meer van het Gardameer voor jezelf en je gezelschap.

 

Leukst voor de kinderen

Niet iedereen heeft natuurlijk de luxe om een camping Gardameer te bezoeken buiten het hoogseizoen. Misschien kun je geen vrij krijgen van je werk of heb je rekening te houden met de vakanties van de kinderen. Voor kinderen is het natuurlijk ook veel gezelliger om in het hoogseizoen naar een camping Gardameer te gaan, omdat er dan ook meer kinderen zijn om mee te spelen. Of als ze wat ouder zijn: om me rond te hangen of te stappen. De kans is groter dat er ook Nederlands sprekende kinderen zijn als de camping Nederlands is. Soms kan een Duitse camping ook genoeg Nederlands sprekende toeristen hebben staan. 

 

Indicatie voor meer kinderen op de camping

Als je aan de kinderen denkt, is er natuurlijk meer om te overwegen dan alleen de taal van de andere kinderen op de camping. Zo zijn er genoeg campings bij het Gardameer met een animatieteam, juist in de zomer in het hoogseizoen. Die vermaken in de avonden of gedurende een middag of ochtend de kinderen, en dan heb jij als ouder ook even wat tijd voor jezelf. Daarnaast kan een zwembad met glijbaan goed uitkomst bieden, evenals een speeltuin of pingpongtafel vaak een goede indicatie is voor een plek voor kinderen. 

 

Geld besparen en drukte vermijden

Je kunt als je juist die drukte van kinderen wil vermijden vooral zoeken naar campings zonder speeltuinen en glijbanen. Of waar het restaurant en de bar van de camping belangrijker zijn dan de glijbaan van het zwembad. Het aanbod campings Gardameer is zodanig groot, dat er voor nog specifiekere wensen ook genoeg te vinden valt. En ben je niet afhankelijk van schoolvakanties? Dan ben je in september bijvoorbeeld voor even lekker weer al snel een stuk minder geld kwijt. Datzelfde geldt voor de periode voor de zomervakantie. 

 

Bedenk waarmee je gaat kamperen

Wat ook handig is om mee te nemen in je zoektocht naar een camping Gardameer is waarmee je op vakantie gaat. Is het een tent of een grote camper? Met een auto een camping oprijden en uitladen is vaak geen probleem, maar een grote camper parkeren op een smalle camping kan een uitdaging zijn. Er zijn bijvoorbeeld ook entrees die ingewikkelde heuvels en bochten bevatten. Bovendien heeft niet elke camping plaatsen die groot genoeg zijn voor een camping voor met campers. 

Beste Camping Gardameer aanbiedingen van Juni 2024