Een energiecontract kiezen dat het beste bij jou past: 5 tips

Is het tijd om een energiecontract af te sluiten, bijvoorbeeld omdat je graag wil overstappen? Dan wil je natuurlijk wel voor het beste energiecontract kiezen. Daarom staan hieronder een aantal tips opgesomd die je kunnen helpen bij het kiezen van een energiecontract die het beste bij jou past.

Tip 1: Vraag jezelf af wat jouw wensen zijn

Allereerst is het een goede tip om jezelf af te vragen wat jouw wensen zijn. Wil je bijvoorbeeld niet meer betalen dan zoveel euro voor een kuub gas, of een kWh energie? Dan zou je hierop kunnen filteren. Daarnaast kun je nog veel meer wensen hebben wat betreft je energiecontract. Denk bijvoorbeeld aan de algemene voorwaarden van het contract, bijvoorbeeld voor hoe lang je het contract moet afsluiten. Ook kun je checken of je bij die ene energieleverancier gebruik kunt maken van groene energie, als je duurzaamheid belangrijk vindt. 

Tip 2: Ga energiecontracten vergelijken

Als je op een rijtje hebt wat je belangrijk vindt in een energiecontract, is het belangrijk om verschillende contracten met elkaar te vergelijken. Zo heb je natuurlijk een vast energiecontract, maar je hebt ook energiecontracten met een bepaalde einddatum. Ook kun je kiezen voor een variabel energiecontract, waarbij jouw energiecontract meebeweegt met de prijzen. Je kunt al binnen een paar tellen energiecontracten vergelijken op Gaslicht.com.

Tip 3: Lees ook reviews van energieleveranciers

Naast dat je je gaat verdiepen in verschillende energiecontracten, is het ook een goede tip om je te verdiepen in de aanbieders, oftewel de energieleveranciers. Je wil immers het beste energiecontract en daar hoort ook de energieleverancier bij. Je kunt reviews doorlezen en leveranciers vergelijken op bijvoorbeeld klantvriendelijkheid en de betrouwbaarheid, en je kunt kijken wie de beste energieleveranciers van Nederland zijn. Dat zijn natuurlijk ook belangrijke onderwerpen bij het kiezen van een nieuw energiecontract.

Tip 4: Overstappen maar

Als je een energieleverancier hebt gevonden die aan jouw wensenlijst voldoet, kun je gaan overstappen. Wel is het belangrijk om nog even de algemene voorwaarden van jouw huidige energieleverancier te checken, voordat je gaat overstappen. Misschien moet je namelijk eerst jouw contract afmaken voordat je mag overstappen naar een andere leverancier, wat vaak het geval is bij een contract met een bepaalde tijd.

Tip 5: Zuinig met energie omgaan

Om zowel het milieu een handje te helpen en geld te besparen, is het belangrijk dat je zuinig met het energieverbruik omgaat. Zorg er daarom voor dat je bijvoorbeeld apparaten en lichten uitzet als je weggaat. Ook is het slim om energiezuinige producten in huis te halen, zoals ledlampen, stekkerdozen en huishoudelijke apparaten met een zuinig energielabel.

Top 5 Beste kopen
Logo